reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Hej
Ja mam 12 tc i leci ten czas oj.leci strasznie. U nas.mega duszno.parno nie idzie wytrzymac. Tak.to.lalo.caly tydzien prawie a teraz nagle wczoraj 30 stopni a dzis wcale nie.lepiej. niestety pobolewa migrenowo przez to ze w nocy mialam.za duszno i nie otworzylam.okna wiec super ndz sie zapowiada. Powiem wam ze.oprocz bolacych piersi i chodzenia na siku i boli plecow nie mam juz prawie zadnych objawow. Troche mnie to martwi bardzo sie boje tego wtorkowego.usg :(

reklama
Cześć dziewczyny [emoji4] miałam siebie dzisiaj długo pospać a jak zwykle obudziłam się po 9 [emoji23] co do objawow..mdłości mam ale bardzoo rzadko, piersi nie bolą to raczej jest uczucie jakbym miala male zakwasy. Do toalety to ja chodze w nocy co 2 h (śpię na brzuchu i mysle ze jakoś to bardziej mi na pecherz uciska).

Co do ciuchów chodze w luznych spodniach, na gumkach bo dżinsy jak i kiedyś pisalam jiz mnoe uciskaja. Ja dzisiaj zaczynam 10tc? (9t0d)i nie moge sie doczekać tez jutro mam wizyte o 15 [emoji91]Wagi w domu nie mam ale po wizycie sie dowiem ile przytylam

A jutro zaczynam 12 tydzień :) z objawów ciążowych na chwilę obecną czuje tylko kłucie w podbrzuszu. Wcześniej tego nie było. Nie jest częste, nieraz nie mam go w ogóle w ciągu dnia... Ale nieraz jest. A jak jest to lubi być dokuczliwe. To właściwie taki bol. Np. wczoraj na tyle bolało, że musiałam chodzić bardzo powolutku, dopiero jak usiadłam i rozpielam guzik u spodni (nie wiem czy to mogła być przyczyna tego bólu, tzn uciskające spodnie...wcześniej z pełnym pęcherzem musiałam wytrzymać ponad godzinę-teatr) to powoli zaczęło przestawać. Mąż stwierdził, se musimy kupić te spodnie ciążowe, z gumką u góry. Czy któraś z Was się już w takie zaopatrzyła?

A właśnie moja waga dziś pokazała około 1-1,5 kg więcej. Z tym, że dwa dni temu pokazywała niecały 1 kg więcej więc nie wiem, czy to wina wczorajszego przejedzenia czy faktycznie przytyłam :) muszę to skontrolować przez najbliższe dni, będzie wynik pewny :) tak czy siak, widzę że jestem grubsza ;) moja 1 ciąża.
Ja tez jutro 12ty ! :) Tez glownie z objawow klocie w brzuchu czasem. Wagi nie mam :p

Ja już w nocy nie chodzę siku jak jeszcze 2 tygodnie temu, nie wiem czemu. Budzę się teraz około 7 jak mogę spać długo, ale się wysypiam :) Też na brzuchu sypiam i plecy dają się mocno we znaki.

Ja już dzisiaj zrobiłam wszystko do szkoły co na dziś zaplanowałam :D Więc czas na ogarnięcie pokoju i później będę oglądać Sherlocka bo się wciągnęłam haha. Jest okrutnie duszno dzisiaj, wczoraj też było i wieczorem niezła burza przeszła

Czesc dziewczyny :) ja sie strasznie nie moge doczekac wizyty, jakies takie zle przeczucia mam niczym nieuzasadnione. Ostatnio mowilam do narzeczonego ze sie dobrze czuje, ze nie mam juz mdlosci i mam duzo energii a dzis nie zdazylam odejsc od stolu po sniadaniu i polecialam do lazienki, wszystko zwymiotowalam... i tak mnie do teraz meczy chociaz juz nie mam czym wymiotowac

Hej. U mnie co do objawów to tylko teraz częste parcie na pęcherz i ból piersi. Czasem pobolewa mnie kręgosłup ale jak to rozchodze to jest ok. 3 dni temu miałam takiego pacmana że jadlam wszytsko po kolei co miałam na swojej drodze a teraz nie mam chęci na nic i muszę jeść na siłę żeby wziąć tabletki. W nocy wstaje kilka razy na siku. Dziś wstałam tylko raz bo wczoraj cały dzień poza domem i mało pilam i już wiem że od tego boli mnie głowa.
Usg mam w czwartek i zaczęłam myśleć że nie dopuszczam zlych myśli do siebie więc musi być dobrze, a po wizycie lecę po mezulka na lotnisko.
Wczorajszy dzień na mega że tak napisze wkurwie..... znów moja teściowa.... ale za to był rzeczoznawca w końcu do auta więc się coś ruszyło. Poza tym samopoczucie w miarę dobre o oby tak dalej. Oczywiście obawiam się wizyty ale nie myślę że będzie póki co źle.
Ja mam 1 kg na plus a się czuje jakbym miała conajmniej 5. Tyle że ja przy kości i nikt nie widzi jak uwydatnia się brzuch oprócz mnie ;)

Czesc dziewczyny :) ja sie strasznie nie moge doczekac wizyty, jakies takie zle przeczucia mam niczym nieuzasadnione. Ostatnio mowilam do narzeczonego ze sie dobrze czuje, ze nie mam juz mdlosci i mam duzo energii a dzis nie zdazylam odejsc od stolu po sniadaniu i polecialam do lazienki, wszystko zwymiotowalam... i tak mnie do teraz meczy chociaz juz nie mam czym wymiotowac
Ja też tak się cieszylam że mdłości przeszły i z 1.5 tygodnia nie było a od 3 dni rano codziennie lecę po miskę bo myślę że będę wymiotować i dziś zaczęły się całodniowe mdłości ... Szczerze to też mam ich dosyć ... Ale zauwaZylam że największe mdłości mam po zjedzeniu nawet odrobiny czekolady ;) może to lepiej hehe

Ja też tak się cieszylam że mdłości przeszły i z 1.5 tygodnia nie było a od 3 dni rano codziennie lecę po miskę bo myślę że będę wymiotować i dziś zaczęły się całodniowe mdłości ... Szczerze to też mam ich dosyć ... Ale zauwaZylam że największe mdłości mam po zjedzeniu nawet odrobiny czekolady ;) może to lepiej hehe
Ja tez po slodkim nawet odrobince od razu mdlosci albo muszelkowanie a ze mam zapas tluszczyku to sobie daruje a czekolade. Chodza za mna nektarynki oj jak bym zjadla

reklama
Do góry