reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Witam sie i ja z rana poki co odpukac jest dobrze po calej nocy tylko jeden glutek taki sluzowaty podbarwiony na lekki braz. Ale uprawiam lezing i probuje ogarnąć dyzury rodzinki tylko jak slysze ze teściowa nie moze przyjechać bo nie ma butow odpowiednich(puchna jej nogi od czasu do czasu) to mi sie scyzoryk otwiera. Takze zostaje sama na polu bitwy do 22 bo wtedy maz ma wolne cale dwa dni. Dzisiaj oczywiście w pracy dobrze ze mam jeszcze kolezanki...

reklama
@Mama2018mama2019

Hej [emoji5]
Ja tez mam 11 tydzień i mdłości ustały, jedynie co mi przeszkadza to zapach mięsa, surowego i pieczonego. Piersi zaczęły mnie ponownie bolec od 2 dni, miałam chwile spokoju z nimi. Ja wstaje różnie jest dzień, że wstaje o 5 a w następny o 8 zależy tez od pęcherza [emoji6]
Ja mam jutro USG i też nie mogę się doczekać potwierdzenia, że wszystko jest dobrze, jakoś ciężko mi dopuścić do siebie myśl, że mogłoby być inaczej.
Co do tycia, ja póki co straciłam 1kg. Brzucha rano nie mam w ogóle, dopiero w ciągu dnia delikatnie się uwydatnia. Ja należę do osób mega szczupłych i na moim brzuchu widać nawet wzdęcia
Dzisiaj idziemy na komunie, jestem jeszcze trochę przeziębiona, a w sumie to kaszel mnie meczy i katar. Ma być 22 stopnie wiec stwierdziłam, że nie ma sensu odnawiać, dobrze wyjść i się przewietrzyć. Po kościele do restauracji wiec zjemy tylko obiad i ciacho i zbierzemy się do domu. Jest to Komunia syna naszych przyjaciół, tylko oni wiedzą o ciąży, nie będziemy się jakoś sami zbytnio chwalić, może wyjdzie z rozmowy, albo w ogóle nikt się nie dowie, ale powiem szczerze, że ciężko mi się tym nie dzielić z innymi [emoji854]
Pewnie idź nie ma co siedzieć w domu ;) zawsze to jakas rozrywka spotkać się z ludźmi hehe ;) ja mam wesele za 3 tygodnie i kupiłam ostatnio sukienkę nie myśląc o tym że może mi jeszcze brzuch urosnąć ;D ale w razie co mam na nią plan awaryjny ;)

A jutro zaczynam 12 tydzień :) z objawów ciążowych na chwilę obecną czuje tylko kłucie w podbrzuszu. Wcześniej tego nie było. Nie jest częste, nieraz nie mam go w ogóle w ciągu dnia... Ale nieraz jest. A jak jest to lubi być dokuczliwe. To właściwie taki bol. Np. wczoraj na tyle bolało, że musiałam chodzić bardzo powolutku, dopiero jak usiadłam i rozpielam guzik u spodni (nie wiem czy to mogła być przyczyna tego bólu, tzn uciskające spodnie...wcześniej z pełnym pęcherzem musiałam wytrzymać ponad godzinę-teatr) to powoli zaczęło przestawać. Mąż stwierdził, se musimy kupić te spodnie ciążowe, z gumką u góry. Czy któraś z Was się już w takie zaopatrzyła?

A właśnie moja waga dziś pokazała około 1-1,5 kg więcej. Z tym, że dwa dni temu pokazywała niecały 1 kg więcej więc nie wiem, czy to wina wczorajszego przejedzenia czy faktycznie przytyłam :) muszę to skontrolować przez najbliższe dni, będzie wynik pewny :) tak czy siak, widzę że jestem grubsza ;) moja 1 ciąża.
U mnie też waga skacze i maleje ale to też zależy od tego czy zjem na noc i czy mam np tygodniowe zaparcia !! Muszę coś z tym zrobić bo nic nie pomaga podobno lekarz może wypisać jakieś tabletki na zaparcia dla kobiet w ciąży , chciałabym bo to niezły dyskomfort ale ze średniej wychodzi że póki co jestem na 0 iutrzymuje się w granicy jednej wagi

Co do spodni ciążowych to nie kupuje typowo ciążowych bo nie opłaca się ;D nie noszę już zapinanych na guzik bo mnie uciskają ale nosze takie z gumką materiałowe lub legginsy , kiedyś kupiłam na targu za 20 zł spodnie takie materiałowe z elastyczną gumka w pasie i są świetne ! W 1 ciąży chodziłam w legginsach , w zimie w takich ocieplanych i było spoko ;) ciążowym spodniom typy jeansy nie ufam bo w 1 ciąży sporo przytyłam i poszło też w nogi więc pewnie by też były na chwilę :) ale kto jak woli ;) ja bardzo lubie w wakacje chodzić w spódnicach bp ołówkowych materiałowych lub sukienkach :) wrzucam zdjęcie spodni :) poluje jeszcze na inne tego typu ;)

Przepraszam za błędy w moich postach ale pisze je z telefonu z reguły z dzieckiem przy nodze,na szybko ;D

Załączniki

• IMG_20190519_081815438.jpg
    IMG_20190519_081815438.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 50
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jejku tyle rzeczy się tu działo :o
Anetka trzymaj się [emoji3590][emoji3590]
Anusiak całe szczęście, że z maluchem dobrze, ale co za zachowanie w tym szpitalu, masakra, to powinno być miejsce gdzie ma się całą pomoc od ręki a nie takie rzeczy, okropne [emoji35]

Ja kupiłam leginsy ciążowe z gumką. Objawów jako takich nie mam poza mdlosciami raz większe raz mniejsze. Czy przytyłam nie wiem, bo nie ważę się na codzień, nie mam wagi. Dopiero na wizycie mnie zważyła to zobaczymy we wtorek po dwóch tygodniach.
Brzuszek raz widać u mnie bardzo, a raz wcale, zalezy od dnia :)
We wtorek zaczynam 10tc, szybciutko leci ale z drugiej strony się ciągnie od wizyty do wizyty... teraz po wtorkowej kolejna 12.06 dopiero to dopiero będzie oczekiwanie[emoji23]

Też właśnie muszę gdzieś skoczyć i kupić sobie jakieś spodnie, które nie będą mnie uciskac, może faktycznie ciążowe odpuszczę i zainwestuje w sukienki i spodnie elastyczne :) Bo przyszły tata jak tylko widzi że ubieram obcisłe spodnie prosi bym je zmieniła, by "go" nie uciskać, oj chyba tata marzy o synku choć się nie przyznaje :D

H
Też właśnie muszę gdzieś skoczyć i kupić sobie jakieś spodnie, które nie będą mnie uciskac, może faktycznie ciążowe odpuszczę i zainwestuje w sukienki i spodnie elastyczne :) Bo przyszły tata jak tylko widzi że ubieram obcisłe spodnie prosi bym je zmieniła, by "go" nie uciskać, oj chyba tata marzy o synku choć się nie przyznaje :D
Hehe pewnie , ja kupuję takie sukienki trapezowe też np , szersze bluzki i potem po ciąży będę w nich chodzić też, tak żeby było praktycznie

Mnie zwykłe spodnie już uciskają, więc chodzę w leginsach i właśnie sukienkach, najfajniejsza opcja jeszcze na lato :) Na szczęście mam akurat dużo krótkich spodenek materiałowych, to się nadadzą na wakacje.
Mój też się zwraca "Junior" do dziecka i nawet nie bierze pod uwagę córki, ja szczerze też nie myślę o dziewczynce więc chyba będzie siedziec w brzuchu aż coś jej nie wyrośnie w razie czego [emoji23][emoji23]

Hej dziewczyny. Sorki za weekendowe milczenie. Wczoraj moja mama miała urodziny, więc popołudniu do nich pojechaliśmy na grilla i dopiero o 22 wróciliśmy. Myślałam, że zasnę za kierownicą... Taka chodzę zmęczona.
Część Dziewczyny!Próbowałam Was troszkę poczytać,ale zwątpiłam po kilku stronach,bo za dużo tego Pozostaje mi się więc przywitać po prostu Jestem nowa,mam na imię Karina,mam już jednego syna,obecnie termin na 25 grudnia.Czuję się w miarę.Mdłości się trochę uspokoiły.Jedyne co, to doskwiera mi bezsenność tzn dziś np obudziłam się o 5.40....Jak się domyślacie - później w ciągu dnia jestem dętka.Pozdrawiam Was serdecznie,K.
Witaj. Zapraszamy do aktywności. Ja też mam takie pobudki i oczywiście zawsze sobie obiecuję, że w dzień się zdrzemne. Oczywiście w praktyce nie ma takiej opcji
Ja wcale nie pijam, naprawdę rzadko, jakieś smakowe coś od czasu do czasu. A jak na złość była impreza jak byłam już w ciąży a nie wiedziałam i sporo wypiłam [emoji15]
Ja w piątek przed zrobieniem testu wyrąbałam całe białe wino, a w dzień zrobienia byłam rano na solarium... Pomijam branie tabletek anty. Na szczęście wszystko jest w porządku. Przecież jakbym wiedziała o ciąży, to by tego nie robiła. Test zrobiłam sobie dla świętego spokoju, bo tak dziwnie znajomo się czułam. No i na tym spokój się skończył
Zaczelam krwawic... Nie plamic krwawic
Kochana pilnuj się teraz i obserwuj. A co do szpitala to już tak jest. Odleż trzy dni, żeby za Ciebie zapłacił nfz i wypuszczą.
Nie obawiasz się o pokarm dla drugiego dziecka karmiąc w ciąży?
Dziewczyny muszę się z wami pożegnać. Nie jestem w stanie pisać co mnie spotkało.

Życzę wam wszystkiego dobrego i wspaniałych i zdrowych maluszków ❤
Boże, jak ja nie lubię takich wiadomości... Anetko trzymaj się ciepło. Ponoć po tym o czym nie chcesz pisać dużo łatwiej zajść w ciążę i następna będzie silniejsza. Trzymam kciuki

Hehe no tak facet z reguły marzy o tym żeby pierwszy był synek ;) u nas teraz nie myślimy za bardzo nad płcią co będzie chociaż czuje że będzie dziewczynka i mój mąż też tak jakoś czuje hehe ;D ale pierwszego mamy synka;)

Hej,
Widzę że przez weekend sporo sie działo.
@Anusiak1990 odpoczywaj jak tylko możesz i ibserwuj2 sie a na pewno będzie wszyztko1 w porządku.

My w weekend podpisaliśmy umowę przedwstępną w sprawie działki, czekamy na geodete jeszcze bo musi oddzielic cześć naszą od reszty rolnej (którą może jeszcze dokupimy ale nie w tum czasie)

Ciągle dokucza mi ta rwa kulszowa czy co to tam jest, a we wtorek wracam do pracy. Bede musiała jakies spacery od biurka robić.

Od 2 dni mam wzdety brzuch i dość dokuczliwe bóle te rozciągające.

Dziś mam 9tygodni i 6 dni lub z usg 9t2d
Mdłości jeszcze męczą ale wyemituje raz na kilka dni więc jest poprawa. Zwiększył mi sie apetyt. Po początkowym spadku wagi -1kg zaczynam przybierać spowrotem, na razie odrobiłam 0,4kg

reklama
Hej dziewczyny. Sorki za weekendowe milczenie. Wczoraj moja mama miała urodziny, więc popołudniu do nich pojechaliśmy na grilla i dopiero o 22 wróciliśmy. Myślałam, że zasnę za kierownicą... Taka chodzę zmęczona.

Witaj. Zapraszamy do aktywności. Ja też mam takie pobudki i oczywiście zawsze sobie obiecuję, że w dzień się zdrzemne. Oczywiście w praktyce nie ma takiej opcji

Ja w piątek przed zrobieniem testu wyrąbałam całe białe wino, a w dzień zrobienia byłam rano na solarium... Pomijam branie tabletek anty. Na szczęście wszystko jest w porządku. Przecież jakbym wiedziała o ciąży, to by tego nie robiła. Test zrobiłam sobie dla świętego spokoju, bo tak dziwnie znajomo się czułam. No i na tym spokój się skończył

Kochana pilnuj się teraz i obserwuj. A co do szpitala to już tak jest. Odleż trzy dni, żeby za Ciebie zapłacił nfz i wypuszczą.
Nie obawiasz się o pokarm dla drugiego dziecka karmiąc w ciąży?

Boże, jak ja nie lubię takich wiadomości... Anetko trzymaj się ciepło. Ponoć po tym o czym nie chcesz pisać dużo łatwiej zajść w ciążę i następna będzie silniejsza. Trzymam kciuki
Dlaczego mam sie obawiac o pokarm?

Do góry