reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Hej
Mi sie zeby jak na razie nie psuja ale mam.aparat zalozony i chodze systematycznie do ortodontki ktora tez.mi te zabki naprawiala zawsze wiec szybkim przeglad zawsze.ich robi. Pytalam.czy musze.miec aparat zdjety.do.porodu i mowila ze nie i jestem.w szoku jakoa.nie wyobrazam.sobie rodzic w aparacie bo.jednak.moge.ugryz z bolu w zamek moze mi wypasc ja nie zauwaze czy ktoras tak.miala ?

U nas dzis pogoda.paskudna :/
Hmm szczerze mówiąc nosiłam aparat 2 lata, nie podczas ciąży ale chyba nigdy do głowy by mi nie przyszlo żeby sie zastanawiać nad tym czy mogę go mieć podczas porodu a już na pewno czy wyleci. Mi on właściwie w niczym nie przeszkadzał i wydaje mi się że tu nie ma się czym martwić. ;)

Jeśli chodzi o zeby to robiłam przegląd przed ciąża. W poprzedniej ciąży tak samo przed i w trakcie ciąży i żaden się nie popsuł. Miałam jedynie darmowe czyszczenie zębów. Od żelaza zeby mogą mieć brzydki nalot dlatego dobrze jest po przyjęciu tabletki przeplukac jamę ustna.
Wszystkim wizytujacym dziś życzę powodzenia :)

Dziewczyny a ja mam pytanie czy któraś z Was biorąc antybiotyk odczuła zmniejszenie dolegliwości ciążowych?

Ja aktualnie biorę, ale dolegliwości tzn mdłości już jakos w tamtym tygodniu zaczęły mi mijać także to nie po antybiotyku;)
No a mnie chyba jakoś mniej bolą piersi ale za to mdłości. Wiem że piersi nie muszą boleć ale w poprzedniej bolały cały czas tak samo. Chyba swiruje już.

O matko jakie drogie te badania! A jeszcze w poniedzialek 2tura: z hiv,hcv,hcb,vldr. Rozlozylam na dwa razy bo razem wyszlo mi 499zł. ;-(

Załączniki

• 1557390215285550564806.jpg
    1557390215285550564806.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 62
reklama
Dzień dobry :) witam się z pracy.
Jestem ciągle senna i najchętniej położyłabym się i nic nie robiła. Generalnie czuję się licho w ciąży choć staram się funkcjonować normalnie. Mam mega mdłości, zwłaszcza rano i wieczorem.
Byłam ostatnio na badaniach i mam za wysoką glukozę na czczo. I muszę zrobić test obciążenia glukozą...
masakra...w pierwszej ciąży miała cukrzycę ciążową i brałam insulinę..już mnie mdli na samą myśl, że mam iść wypić do cholerstwo...
Czy któraś z Was przyjmuje clexan w ciąży? Robią Wam się siniaki?

Do góry