reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Mi wyszło 154zl o ile dobrze pamiętam. Teraz na następną wizytę mam zrobić Toxo i jakieś jeszcze jedno badanie
toxo miałam na pewno, grupę krwi, hiv, tsh, morfologia i jeszcze pare rzeczy, nie pamiętam nazw. Jeszcze ja to lubie sobie zemdleć przy pobieraniu i Pani sie smiala, ze teraz to musze byc dzielna bo co miesiac bede sie badac... wcale mi nie do smiechu [emoji23]

reklama
Dzień dobry :) witam się z pracy.
Jestem ciągle senna i najchętniej położyłabym się i nic nie robiła. Generalnie czuję się licho w ciąży choć staram się funkcjonować normalnie. Mam mega mdłości, zwłaszcza rano i wieczorem.
Byłam ostatnio na badaniach i mam za wysoką glukozę na czczo. I muszę zrobić test obciążenia glukozą...
masakra...w pierwszej ciąży miała cukrzycę ciążową i brałam insulinę..już mnie mdli na samą myśl, że mam iść wypić do cholerstwo...
Czy któraś z Was przyjmuje clexan w ciąży? Robią Wam się siniaki?
Ja przyjmuje naoparin i niestety robią mi się siniaki nie po każdym wkluciu, nie wiem od czego to zależy. Biorę 2 tygodnie a już mam cały brzuch posiniaczony. Ale słyszałam że w udo też można.

toxo miałam na pewno, grupę krwi, hiv, tsh, morfologia i jeszcze pare rzeczy, nie pamiętam nazw. Jeszcze ja to lubie sobie zemdleć przy pobieraniu i Pani sie smiala, ze teraz to musze byc dzielna bo co miesiac bede sie badac... wcale mi nie do smiechu [emoji23]
Hehe biedna:D

Zrobiła usg dopochwowo.
Serduszko bije, ale wzruszająca chwila. Jestem taka szczęśliwa :))))

We wtorek muszę iść do endokrynologa, zobaczymy co tam mi powiedzą.

Załączniki

• 3FC1DA22-24B7-4226-AE38-3280A9D44C75.jpeg
    3FC1DA22-24B7-4226-AE38-3280A9D44C75.jpeg
    429,2 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
No i jeszcze jedna kwestia; ze musze ruch do minimum ograniczac bo poki co mam zalecenie lezenia tylko z wstawaniem do toalety a to labolatorium mam blisko.

Hej. Ja już po badaniach. Lżejsza o 180 zł i wyniki będą dopiero we wtorek rano. Także może uda się na ten sam dzień od razu do lekarza zapisać i niech wystawi już kartę ciąży.
Mam pytanie do dziewczyn ktore juz byly w ciazy. Czy psuły Wam sie zęby w ciąży? Ja sie strasznie tego boje, dla mnie najwiekszy koszmar jesli chodzi o wyglad to utrata zęba.. Dzisiaj jade do dentysty, niech sprawdzi czy cos tam sie nie dzieje
Ja czuję czasami kłucie w zębie, ale o zęby trzeba szczególnie dbać w ciąży. Mi po żadnej z 3 ciąż zęby nie poszły, ale na pewno są słabsze.

reklama
Ja przyjmowal clexan w poprzedniej ciąży, ale w ramię.
Mam dzisiaj stresa jak cholera. Nie wiem czy stresuje sie bardziej ta szkoła vzy wizytą :/

Do góry