reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Ja zrezygnowałam z ukochanych brzuszków z łososia

Jeśli chodzi o hybrydy robiłam ale przy połowie męczyły mnie takie mdłości od zapachu że napewno nie powtórzę tego w ciąży ;D

Ja pytałam ginekolog o hybrydy i powiedziała, że niby nie szkodzą i niby nie ma przeciwwskazań, ale ona na moim miejscu by ich nie robiła ... Więc ich nie robię... Choć ubolewam bardzo !!!! :)

reklama
I jak to u was jest z jedzeniem i piciem? Zrezygnowałyscie z czegoś całkiem? Oczywiście alkohol to sprawa oczywista :) chodzi mi raczej o rzeczy które jadłyście a nie jecie ze względu na ciążę (ja np. czytałam że nie powinno się jeść kwaśnego mleka...). I jak u was z paznokciami hybrydowymi? :)
Ja zrezygnowałam z napojów gazowanych i tak mało piłam przed, czekolady (czasem mi się zdazy galke lodów czekoladowych lub swojskie go ciasta) ale staram się nie jeść, winogrona które kocham, cytrusy, ogólnie słodyczy, herbaty zielonej i mietowej. Kawy nie piłam przed ciąża więc rezygnować nie musiałam. A co do paznokci to nie przerywam robienia hybrydy.

Co do hybryd to zabawna sprawa, bo.. po tym przyszło mi na myśl, że jestem w ciąży :D Mam cykle 33-36 dni, więc w 38 jakoś zbytnio się nie przejęłam, ale zeszła mi cała hybryda. Zawsze się dobrze trzymała, a tu nagle jak papier odeszło. I kiedyś słyszałam, że tak w ciąży się dzieje, skojarzyłam fakty, że zmęczona jestem bardzo i wyszło co wyszło :)
Ćwiczyć też nie mogę, a żałuję, bo chociażby na rower bym poszła czy basen eh
A do listy się dopiszę po badaniu dzisiaj jeśli będzie okej :)

Ja zrezygnowałam z napojów gazowanych i tak mało piłam przed, czekolady (czasem mi się zdazy galke lodów czekoladowych lub swojskie go ciasta) ale staram się nie jeść, winogrona które kocham, cytrusy, ogólnie słodyczy, herbaty zielonej i mietowej. Kawy nie piłam przed ciąża więc rezygnować nie musiałam. A co do paznokci to nie przerywam robienia hybrydy.

A dlaczego nie jesz cytrusów, winogrona? Słodyczy nawet jeśli wiesz, że skład jest dobry? :)

Ja w pierwszej ciąży świrowalam z tym jedzeniem ale miałam apetyt za dwoje no ale czytałam co można co nie można itp
W tej ciąży jestem bardziej wyluzowana pod względem jedzenia czy robienia jakis czynności ale też to co nie można to odpuszczam , ale organizm sam mi dyktuje czego potrzebuje póki co jedyna zachcianka są śliwki a reszta jest ble no ale coś jeść trzeba ;D
Powiem Wam oglądam w tv jakieś jedzenie i kiedyś bym powiedziała "o mniam jakie to dobre " a teraz na wszystko "o fu jakie to musi być niedobre "

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A dlaczego nie jesz cytrusów, winogrona? Słodyczy nawet jeśli wiesz, że skład jest dobry? :)
Słodycze sama od siebie... Wolę chwycić owoc lub warzywo. Cytrusów i winogron lekarz kazał nie jeść... Wszystko w sumie co wyminilam to zapisał mi na kartce. Ufam mu więc nie jem tego i nie pije tyle wytrzymam. Zawsze starałam się zdrowo odżywiać że względu na moją anemie i jakoś za dużo słodyczy nie jadlam więc mnie tak nie ciągnie

Do góry