Ale na ostatnim usg nie było gp widac. Teraz bylam u innej i bylmSkoro tego drugiego pecherzyka nie było może jakimś cudem jesteś tym jednym na milion przypadkow kiedy w ciazy wystąpiła owulacja? Albo lekarka jest jakaś nie ten tego.
reklama
Lusia125
Fanka BB :)
Ogólnie od dnia miesiączki ale to zależy kiedy była owulacja, czasami ciąża może być młodsza. U mnie sprawdziło się idealnie z dniem okresu i usg.Dziewczyny, a jak liczycie tydzień ciąży? Pierwszy dzień to pierwszy dzień ostatniej miesiączki? A co do objawów, doskwiera którejś z Was ból dziąseł?
anieok
To tym bardziej uważam że lekarka średnia.Malo prawdopodobne bo ostatni raz wspolzylam 20/21.04 ale jakby to określić bez skutku. Mąż po ostatnim poronieniu nie mógł się przełamać.
Ale w tym ze na poprzedniej nie było pęcherza a teraz tak? Która ta co nie zauważyła. Ale ona mnie badala dokładnie i nie było. Bylam u niej dwa razy i za kazdym razem nie byloTo tym bardziej uważam że lekarka średnia.
Nie teraz bylam u tej co chciałam by prowadziła mi ciąże ale napewno już nie wybiorę jej. Nie jest ogóle empatyczna. Rozmawiala z nami jakby byla z wyższych sfer. Tak z góry. Mąż też do odczuł bo był ze mną. Jak przy wszystkich badaniach w tej ciążyMyślałam że to ta sama
Witajcie, jestem tu nowa. .Mam nadzieję, że tym razem pobędę z wami do końca. Pierwsze poronienie jak to ujęli lekarze z błędów genetycznych w 10 tc nastąpiło w styczniu tego roku, z racji ze po aplikacji tabletek samo wszystko wyszło obyło sie bez łyżeczkowania. Po kontroli miesiąc później czyli w lutym po usg lekarz stwierdził ze endometrium bdb się odbudowało i ze czekać na pierwsza miesiączkę po czym można zacząc na nowo starać się o kolejną ciąże. Zdziwiło mnie, ze tak szybko no ale skoro zielone światełko dostałam to udało się zaraz w pierwszym cyklu zajść. czyli pierwszy okres po poronieniu był też ostatnim. Byłam u lekarza na pierwszej wizycie w 8 tyg i... był jak usłyszałam sam pęcherzyk bez zarodka. Lekarka powiedziała ze jeżeli zaszłam w ciąże tak wczesnie to albo ciąża jest znacznie młodsza z racji wydłużenia cyklu i dlatego nie było jeszcze nic widać bo z pomiarów usg pokazało 6 tydz a nie 8 albo będzie puste jajo płodowe. Kontrolę mam 15 maja.
Lusia125
Witaj, Trzymamy kciukiWitajcie, jestem tu nowa. .Mam nadzieję, że tym razem pobędę z wami do końca. Pierwsze poronienie jak to ujęli lekarze z błędów genetycznych w 10 tc nastąpiło w styczniu tego roku, z racji ze po aplikacji tabletek samo wszystko wyszło obyło sie bez łyżeczkowania. Po kontroli miesiąc później czyli w lutym po usg lekarz stwierdził ze endometrium bdb się odbudowało i ze czekać na pierwsza miesiączkę po czym można zacząc na nowo starać się o kolejną ciąże. Zdziwiło mnie, ze tak szybko no ale skoro zielone światełko dostałam to udało się zaraz w pierwszym cyklu zajść. czyli pierwszy okres po poronieniu był też ostatnim. Byłam u lekarza na pierwszej wizycie w 8 tyg i... był jak usłyszałam sam pęcherzyk bez zarodka. Lekarka powiedziała ze jeżeli zaszłam w ciąże tak wczesnie to albo ciąża jest znacznie młodsza z racji wydłużenia cyklu i dlatego nie było jeszcze nic widać bo z pomiarów usg pokazało 6 tydz a nie 8 albo będzie puste jajo płodowe. Kontrolę mam 15 maja.
reklama
U mnie po badaniu te tygodnie się nie pokryły z miesiączką, zobaczymy jutro co powie, ale według badania dziś 6+4 czyli 7tc, a według miesiączki 7+6
A bólu dziąseł nie odczuwam.
W ogóle zastanawiam się czy dolegliwości dopiero nadchodzą czy to będzie spokojna ciąża, bo póki co tp byłam tydzień senna, czasem lekko zamdli i tyle
No właśnie zastanawiam się jak to jest z tym serduszkiem, tzn kiedy będzie je słychać bo u nas dziś zaczynam 10 tc, ale liczony od ostatniej miesiączki tak też na pierwszej wizycie liczyła ginekolog. A ja jedynie z bólów odczuwam właśnie ból dziąseł, ale nie cały czas, chwilami mocny (nigdy wcześniej tak nie miałam). Wizytę mam w środę i zaczęłam się denerwować, czy aby wszystko jest w początku jak tutaj czytam, że dziewczyny poroniły pomimo tego, że dobrze się czuły i nic na to nie wskazywało ... A to nasza pierwsza ciąża, pierwszy miesiąc starań i od razu się udało.. trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z dzisiejszych wizyt, dajcie znać jak tam!