Po zabiegu raczej nie myślę racjonalnie. Ostatnio chciałam od razu wyjść bo na zabieg czeka się na sali z kobietami ktore czekaja na cc lub sa po cc. Wiec same wiecie. A emocje sa świeże. Znów muszę znaleźć nowego gin. Bo do tych nie mam zaufania
reklama
U
użytkownik 190
Gość
Dokładnie tak jak piszesz ja po cichym poronieniu 9 tyg(dowiedziałam się w 12) brałam Acard do 37 tyg ciazy. Miałam badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i wyszło mi jedno białko nie tak. Urodziłam synkateraz tez na Acardzie, ale wiem ze czasem potrzebne są zastrzyki w brzuch. Nigdy nie można tracić nadziei choć to czasem bardzo trudne
Właśnie czekam na wyniki badań w kierunku zesp. Antyfosfo....
Lecz u mnie przyczyną poronień była prawdopodobnie cytomegalia.
anieok
Fanka BB :)
Ja też w ciążę zaszłam szybko, ale zarodek był słaby i poroniłam, okazało sie ze moj m ma anemie megaloblastyczna. Spory niedobor wit B12 i kwasu foliowego. I prawdopodobnie właśnie słabe nasienie było przyczyną.
Ważne żebyś przeżyła żałobę po swojemu i zdecydowała sie kiedy bedziesz gotowa. :*
Ważne żebyś przeżyła żałobę po swojemu i zdecydowała sie kiedy bedziesz gotowa. :*
Juz byłam. Nie pójdę kolejny raz. Badala i stwierdziła ze ok. Dopiero po usg wyszło ze serce nie bije. Najdziwniejsze jest to ze na ostatnim usg był jeden pęcherzyk z bijące serce a teraz jeden z plodem bez bicia i drugi pusty pęcherzykMoże to jakaś bakteria. U mnie to bakteria wywołała sepse która zabrała mi moja córeczkę. Powiedz lekarzowi żeby pobrał wymaz z szyjki zanosi się to do laboratorium mikrobiologicznego koszt ok 25 zł. Może warto sprawdzić ?
anieok
Skoro tego drugiego pecherzyka nie było może jakimś cudem jesteś tym jednym na milion przypadkow kiedy w ciazy wystąpiła owulacja? Albo lekarka jest jakaś nie ten tego.Juz byłam. Nie pójdę kolejny raz. Badala i stwierdziła ze ok. Dopiero po usg wyszło ze serce nie bije. Najdziwniejsze jest to ze na ostatnim usg był jeden pęcherzyk z bijące serce a teraz jeden z plodem bez bicia i drugi pusty pęcherzyk
martuśka0103
Przykro mi kochana....ale nie poddawaj się...poszukaj dobrego lekarza który zleci jakies badaniaJa się żegnam. Drugi raz to samo. 25.04 było serce dziś juz nie ma. Ciąża przestała się rozwijać w 6+6. Ostatnia wizyta 6+2. Mam dość. Ten rok miałbyc lepszy. Najgorsze jest to ze dalej jestem senna i czuje mdłości. Ale to pewnie sobie wmawiam. Dzis bylam na wizycie u lekarki u której chciałam prowadzic ciąże i się zawiodlam. W ogóle nie umiala sie zachować i co wydaje mi się nie na miejscu wzięła kasę jak za normalna wizytę.
lisianna91
Aktywna w BB
Wiem że pewnie nie będzie to duże pocieszenie ale może przeczytaj ten artykuł, może pomoże Ci się trochę pogodzić że stratą. Tulę mocno. Link do: Poronienie - przyczyny, statystyki i postępowanie - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla KobietJuz byłam. Nie pójdę kolejny raz. Badala i stwierdziła ze ok. Dopiero po usg wyszło ze serce nie bije. Najdziwniejsze jest to ze na ostatnim usg był jeden pęcherzyk z bijące serce a teraz jeden z plodem bez bicia i drugi pusty pęcherzyk
kin28
U mnie po badaniu te tygodnie się nie pokryły z miesiączką, zobaczymy jutro co powie, ale według badania dziś 6+4 czyli 7tc, a według miesiączki 7+6Dziewczyny, a jak liczycie tydzień ciąży? Pierwszy dzień to pierwszy dzień ostatniej miesiączki? A co do objawów, doskwiera którejś z Was ból dziąseł?
A bólu dziąseł nie odczuwam.
W ogóle zastanawiam się czy dolegliwości dopiero nadchodzą czy to będzie spokojna ciąża, bo póki co tp byłam tydzień senna, czasem lekko zamdli i tyle
reklama
Malo prawdopodobne bo ostatni raz wspolzylam 20/21.04 ale jakby to określić bez skutku. Mąż po ostatnim poronieniu nie mógł się przełamać.Skoro tego drugiego pecherzyka nie było może jakimś cudem jesteś tym jednym na milion przypadkow kiedy w ciazy wystąpiła owulacja? Albo lekarka jest jakaś nie ten tego.