reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

No właśnie zastanawiam się jak to jest z tym serduszkiem, tzn kiedy będzie je słychać :) bo u nas dziś zaczynam 10 tc, ale liczony od ostatniej miesiączki :) tak też na pierwszej wizycie liczyła ginekolog. A ja jedynie z bólów odczuwam właśnie ból dziąseł, ale nie cały czas, chwilami mocny (nigdy wcześniej tak nie miałam). Wizytę mam w środę i zaczęłam się denerwować, czy aby wszystko jest w początku jak tutaj czytam, że dziewczyny poroniły pomimo tego, że dobrze się czuły i nic na to nie wskazywało ... A to nasza pierwsza ciąża, pierwszy miesiąc starań i od razu się udało.. :) trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z dzisiejszych wizyt, dajcie znać jak tam! :)

Śmie twierdzić ze bol dziąseł ma się nijak do ciazy :) i chyba nie m sensu wiązanie tych faktów.
Z całego serca gratuluję że udało się tak szybko!!![emoji8]
Wizytę mam o 16:30 więc kciuki się przydadzą

reklama
A ja dostałam hm, plamienia to za dużo powiedziane, takie lekkie upławy jakby, wodniste i lekko żółte, nie wiem czy się niepokoić :/ Jutro wizyta więc na pewno wspomnę o tym

Takie upławy są poprawne w ciazy :) dużo i mogą być kremowe lub żółtawe , zielone i nieprzyjemny zapach powinien niepokoić..
w ciazy naturalnie pH jest ciut zasadowe i podobne do wydzieliny w okresie po owulacji ...

Śmie twierdzić ze bol dziąseł ma się nijak do ciazy :) i chyba nie m sensu wiązanie tych faktów.
Z całego serca gratuluję że udało się tak szybko!!![emoji8]
Wizytę mam o 16:30 więc kciuki się przydadzą

Rozpulchnione dziąsła to tez objawy ciążowe ;)
Krwawienie i bóle jak najbardziej ..
Nasze krążenie sie zmienia i naczynia się rozszerzają itd

Info od dentystki :)

Hej dziewczyny ja juz po wizycie [emoji173]Serduszko widzialam jak bije ale nie słyszałam[emoji3059]. Dzieciatko 7,5mm 2 dni mlodsze jak i myslalam. Termin narazie z OM 22.12.Nastepna wizyta za 2 tyg.
received_1248030162026574.jpeg

reklama
Myślałam że to jedna i ta sama lekarka stąd takie podejście. Ale skoro dwie różne to i sprzęty dwa różne.
Ta pierwsza robila mi za każdym razem usg na innym sprzęcie bo w innym gabinecie. Rozumiem ze ciąża obumarla ale nie rozumiem skąd drugi pęcherzyk :(

Do góry