reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Mnie się strasznie podobają te kosze mojzesza tylko sie tak zastanawiam bo ze zdjec wyglada na to,ze bujają się wzdluz a nie w poprzek jak reszta kołysek..
I właśnie jak dla mnie o to chodzi, bo gdy dziecko jest już ciut silniejsze w zwykłej kolysce istnieje ryzyko, że dziecko ją przewazy na boki i przewróci, a wzdłuż nie da rady.

Hej, nie odzywalam sie ale bacznie Was czytalam :)

Widze ze troche z nas ma termin wizyty na wtorek, ja rowniez wiec bede trzymac kciuki za wszystkie :)

Waga jak na razie jakies 1 max 1,5kg na plusie, ogolnie nie mam takiego apetytu jak w pkerwszej ciazy moze dlatrgo tez ze chodze do pracy a nie siedze w domu i sie zapycham z nudow, bylebym nie przytyla 20kg.

Porod wspominam ciezko, corcia przenoszona 8dni, porod wywolywany. Mialam znieczulenie moze dobrze moze nie ciezko mi to okreslic chyba przy tym porodzie sie nie zdecyduje na to. Bylam nacieta, zszywana pod narkoza. Dochodzilam 2msc do siebie, bo w miejscu naciecia powstal krwiak, nie moglam chodzic, siadac istny dramat. Pozniej szwy mnie uwieraly.. takze niewesolo.

Zastanawialam sie w pierwszej ciazy nad kolyska ale doszlam do wniosku ze wydatek niepotrzebny, lozeczko mi w zupelnosci wystarczylo i duza gondola w wozku.

Kawa nie smakuje tak jak wczesniej, tak samo z czekolada to nie ten smak.
Teraz np zachcialo mi sie platek :)
W nocy taka mnie brzuch rozbolal ze az lzy naplynely do oczu, przekrecalam sie z boku na plecy i myslalam ze mi caly prawy jajowod z podbrzuszem odpadnie.

Wspolczuje straty malenstwa :( ale musisz byc dobrej mysli, ze teraz bedzie dobrze. Trzymam mocno kciuki!

Meczy mnie spanie takze uciekam, spokojnej nocy bez mdlosci wymiotow, jakichkolwiek boli.

Hahahahahahhaha!!! To było najlepsze ,,żeby mój nie buczał,, [emoji2]
Wiesz co on sie nagadal jak kupiłam hustawke elektryczna ktora po 2 miesiacach musialam sprzedac bo tylko miejsce zajmowala? Mloda miala bujaczki chyba z trzech firm i w kazdym sie tak darla ze cale miasto nas slyszalo i co musiałam sprzedac bo bysmy sie zagracili. I zawsze słyszałam mowilem ze to nie potrzebne to ty zawsze swoje. Jak mu teraz mowilam o klosyce to sie mnie pyta czy tam sie barierka opuszcza.... No to mu grzecznie tlumacze na tym to polega... Kazal mi sie mlotkiem w glowe walnac i zapomniec o kolysce i koszach... No i masz tu babo faceta bez wyobrazni... Ale ten 3w1 i tak zamowie jak przyjdzie to powiem ze to prezenet;)

Hahahahahahhaha!!! To było najlepsze ,,żeby mój nie buczał,, [emoji2]
Jedynie co to moj maz toleruje kazda zmiane wozka... A bylo ich duzoo... I przy jednej i przy drugiej... Teraz smigamy mamas & papas argo tak fajnego wozka nie mialam jeszcze. Zmieści sie tam duze dziecko a moje dziewczyny nie sa male takze mloda ma gdzie siedziec

reklama
Mój chłopak powiedział, że kupimy co będę potrzebować, a że się nie zna to mogę potrzebować wszystkiego [emoji23]
Łóżeczko bym chciała nowe, na ikei są niedrogie. A wózek używany, tak do 800 zł to już są serio fajne 3w1, więc pewnie na cos takiego bym się zdecydowała. A z racji że u rodziców mieszkam w 1 pokoju to z gadżetów nici, nie ma miejsca. Jedynie jakiś bujaczek/fotelik i tyle :(

Do góry