reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Mój chłopak powiedział, że kupimy co będę potrzebować, a że się nie zna to mogę potrzebować wszystkiego [emoji23]
Łóżeczko bym chciała nowe, na ikei są niedrogie. A wózek używany, tak do 800 zł to już są serio fajne 3w1, więc pewnie na cos takiego bym się zdecydowała. A z racji że u rodziców mieszkam w 1 pokoju to z gadżetów nici, nie ma miejsca. Jedynie jakiś bujaczek/fotelik i tyle :(
No my wlasnie tez nie mieliśmy za bardzo miejsca teraz mamy ale chyba nie chce sie go za bardzo pozbywac;)

reklama
Cześć dziewczyny. Tak was podczytuje ale za bardzo sie nie udzielam. Wózki i wyprawka to dla mnie jeszcze za wcześnie. Chyba będę spokojniejsza jak już z wizyty wyjde[emoji28]
Dobrze że moja przyjaciółka przyjechała to chociaż zapominam się zastanawiać czy serduszko będzie biło. Jakoś odciaga mnie od tej myśli.
Dzisiaj ładna pogoda mamy zamiar iść na basen.Co myślicie o tym? Mam nadzieję że to nie jest zły pomysł.Milego dnia[emoji3059]

Cześć dziewczyny. Tak was podczytuje ale za bardzo sie nie udzielam. Wózki i wyprawka to dla mnie jeszcze za wcześnie. Chyba będę spokojniejsza jak już z wizyty wyjde[emoji28]
Dobrze że moja przyjaciółka przyjechała to chociaż zapominam się zastanawiać czy serduszko będzie biło. Jakoś odciaga mnie od tej myśli.
Dzisiaj ładna pogoda mamy zamiar iść na basen.Co myślicie o tym? Mam nadzieję że to nie jest zły pomysł.Milego dnia[emoji3059]
Basen jak najbardziej dobrze sluzy kobieta w ciazy. Jeszcze kilka chwil i zoabczysz serduszko. Fajnie ze masz taka przyjaciolke. Bawcie się dobrze

Jejku poszłabym na basen sobie, ale również tego mi zabroniono [emoji52] Już chcę wtorek, zobaczyć serduszko i ciekawe czy będę mogła cokolwiek robić [emoji23] Bo nudzę się okropnie, majówka na wsi, a tu ani na rower, ani nic. Tylko leżę i spacerek co jakiś czas eh.
Ale dzisiaj jade z chłopakiem i przyjaciółką (tylko oni wiedzą o ciąży) do znajomej na grilla i będzie gadka czemu pić nie chcę [emoji23]

Pytanie z innej beczki… Czy pozwalacie sobie na kawe? Jeśli tak na ile dziennie?
Normalnie piłam dwie dziennie, teraz wyganiam męża z pokoju jak ma kawę :(

Hej dziewczyny. U nas dziś pogoda sie psuję. Jeszcze nie pada, ale ma sie to zmienić. Ja sie do teściów na obiad wprosilam wczoraj więc o tyle dzisiaj lżej że nie muszę wąchać co gotuje :)
Jeśli chodzi o mdłości mam wrażenie że w ogóle nic nie odpuszcza. Musze jeść dość często i nie daj boże nie wąchać tego co mam zamiar zjeść. Słodycze, słodkie napoje itp w ogóle mi nie wchodzą. W zasadzie moglabym jeść tylko ogórki, pomidory, rzodkiewke i jabłka. Ewentualnie jakiś serek. A pije wodę z imbirem i cytryną.
Dla mnie temat wyprawki też jest zbyt odległy jeszcze. Imiona, porody, wyprawki to coś o czym będę myśleć po połowie.

Jejku wspolczuje wam tych mdłości [emoji26] u mnie tylko czasem piersi dadza znać o sobie no i te głupie zaparcia. Od wczoraj biorę nasiona babki jajowatej mają pomóc na wypróżnienia dostałam kiedyś od babci i mi bardzo pomagały więc może i tym razem pomoże [emoji4]

Hej Dziewczynki. Ostatnio za dużo się nie odzywałam bo poprostu nie miałam czasu i weny. Moja siostra przyjechała do rodziców z synkiem i codziennie się widujemy. Mnie zaczęło mdlic porządnie 2 dni temu i to zazwyczaj wieczorem. Wczoraj pojechaliśmy do galerii No i nie wytrzymalam kupiłam kilka ciuszków i kocyk. Oglądałam wózki. Dziś męczący i fascynujący. Ale z resztą poczekam. Skorzystałam z tego że mam jeszcze męża przy sobie bo w środę znów wyjeżdża. Żebyście widziały jest oczy jak oglądał te ciuszki. Normalnie bajka! On jest taki kochany!

Jejku wspolczuje wam tych mdłości [emoji26] u mnie tylko czasem piersi dadza znać o sobie no i te głupie zaparcia. Od wczoraj biorę nasiona babki jajowatej mają pomóc na wypróżnienia dostałam kiedyś od babci i mi bardzo pomagały więc może i tym razem pomoże [emoji4]
Ja też mam z zaparciami problem, nigdy tak nie miałam [emoji52] Staram się dużo owoców jeść, ale mało co daje. Czuje się tak ciężko, obudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąć, nigdy nie mam problemów z wypróżnianiem i niefajnie się czuję.

Pogoda u nas brzydka, będzie padać na pewno :/

U nas dziś piękna pogoda i całe szczęście bo 2 dni były tragiczne. Ja mam od początku problem ze spaniem w poprzedniej też tak miałam. Budzę się w nocy 2 lub 3 razy bo mnie ciśnie na pęcherz a 4 raz przed 5 rano i już pospane. Zaparć na szczęście nie mam.

reklama
Hej Dziewczynki. Ostatnio za dużo się nie odzywałam bo poprostu nie miałam czasu i weny. Moja siostra przyjechała do rodziców z synkiem i codziennie się widujemy. Mnie zaczęło mdlic porządnie 2 dni temu i to zazwyczaj wieczorem. Wczoraj pojechaliśmy do galerii No i nie wytrzymalam kupiłam kilka ciuszków i kocyk. Oglądałam wózki. Dziś męczący i fascynujący. Ale z resztą poczekam. Skorzystałam z tego że mam jeszcze męża przy sobie bo w środę znów wyjeżdża. Żebyście widziały jest oczy jak oglądał te ciuszki. Normalnie bajka! On jest taki kochany!
Ja wczoraj kupiłam grzechotkę hehe kocham kupować zabawki i ubranka ale mam cały strych ubranek po moim 16m synku , w większości są uniwersalne ale czekam na potwierdzenie przez lekarza płci i jeśli będzie dziewczynka to dopiero zacznie się szał zakupow hehee :)

Do góry