reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Dziewczyny na przeziębienie dobry jest czosnek bo to naturalny antybiotyk. Ja jak byłam chora w ciazy to jadłam na kanapce jeden ząbek wyciśnięty. Naprawdę pomaga jeśli dacie radę to zjeść

reklama
Pojawily sie styczniowe mamy;)
Witam sie z rana z brakiem humoru jestem tak niewyspana bo dzisiejszym armagedonie mlodej ze marze tylko o snie. A tu jeszcze bratanek od meza na weekend przyjechal i trzeba byc obrotnym w kazda strone i najlepiej usmiechnietym a mi sie chce wyc bola mnie plecy i lydki chyba musze jakis inny magnez kupoc bo ten aie nie przyswaja.
Co do listy tych rzeczy ktorych nie wolno to myśle ze skoro w tabletkach na mdlosci jest imbir a sa ta tabletyki dla ciężarnych to raczej jest to mit. W poprzedniej ciazy nie umialam wypic niczego innego niz woda i herbata zielona i dziewczyny na forum mnie nastraszyly ze nie wolno a co lekarz powiedział? Ze wolno ale wszystko z umiarem. Procz surowego miesa i surowych ryb lyk coli tez nie zaszkodzi ogólnie napoj gazowany ale wszystko z umiarem. Ciaza powinna być dobrym czasem dla nas a nie czasem wyrzeczeń i stresu ze tego czy tamtego nie wolno. A co do czytania info z neta na temat jakiejs przypadłości to podzielam zdanie Innuliny.lepiej unikac dr google Miłego dnia życzę

Pojawily sie styczniowe mamy;)
Witam sie z rana z brakiem humoru jestem tak niewyspana bo dzisiejszym armagedonie mlodej ze marze tylko o snie. A tu jeszcze bratanek od meza na weekend przyjechal i trzeba byc obrotnym w kazda strone i najlepiej usmiechnietym a mi sie chce wyc bola mnie plecy i lydki chyba musze jakis inny magnez kupoc bo ten aie nie przyswaja.
Co do listy tych rzeczy ktorych nie wolno to myśle ze skoro w tabletkach na mdlosci jest imbir a sa ta tabletyki dla ciężarnych to raczej jest to mit. W poprzedniej ciazy nie umialam wypic niczego innego niz woda i herbata zielona i dziewczyny na forum mnie nastraszyly ze nie wolno a co lekarz powiedział? Ze wolno ale wszystko z umiarem. Procz surowego miesa i surowych ryb lyk coli tez nie zaszkodzi ogólnie napoj gazowany ale wszystko z umiarem. Ciaza powinna być dobrym czasem dla nas a nie czasem wyrzeczeń i stresu ze tego czy tamtego nie wolno. A co do czytania info z neta na temat jakiejs przypadłości to podzielam zdanie Innuliny.lepiej unikac dr google Miłego dnia życzę
Kochana a jaki masz magnez?Kup sobie magne B6 to jest lek ,A te inne to suplementy diety

Witam i ja sie z rana, rowniez troche niewyspana meczyly mhie glupie sny i plecy bolec zaczely.

Tak jak piszecie nie trzeba brac bardzo rygorystycznie do siebie tego czego wolno i nie wolno nam spozywac, jak sie je z umiarem to nie zaszkodzi. Mnie np do slodyczy w ogole traz nie ciagnie a wczesniej tabliczke czekolady na raz musialam zjesc! Kawe pije kubek dziennie czasem 2 zalezy od dnia w pierwszej ciazy tez pijalam.
Na przeziebienie najlepsze grzanki z czosnkiem na noc, syrop z cebuli, ewentualnie mleko z czosnkiem.

Wreszcie udalo mi sie umowic do lekarza ale dopiero na 7mego maja jakos wytrzymam w tych niepewnosciach takze swoje malenstwo zobacze i uslysze w 8tyg.
Teraz mam wrazenie ze bedzie chlopirc, choc roznie moze to byc w 1 ciazy tez tak myslalam z piczatku a pozniej moja podswiadomosc dawala mi takie znaki ze jak na prenatalnych dowiedzialam sie ze bedzie dziewczynka nie bylo to dla mnie szokiem bo coz wiedzialam juz to :)

Wczoraj skwar dzis chlod i deszcz, jaka pogoda u Was dziewczyny?

Imbir ;)

Ja myślę że nie ma co przesadzać :D czekolada w tabliczce ma tyle kofeiny co filiżanka kawy (a filiżankę podobno wolno). Tylko kto zje cała tabliczkę? :D dwie kostki na pewno nam nie zaszkodzą ;) A winogrona trzeba ograniczać z uwagi na duże ilość cukrów, które w ciazy też nie są wskazane. Tylko że znowu - myślę, że jak ktoś nie kasuje po 2 kg winogron dziennie to jest ok :D te surowe i niepasteryzowane to wiadomo, bo to nawet w śladowych ilościach może doprowadzić do salmonellozy czy toksoplazmozy ale reszta bez przesady ani w jedna ani w druga, bo zwariować można :p

Z drugim synem potrafiłam tabliczkę wciągnąć nosem [emoji23] nie był to jakiś duży problem [emoji6]
Kofeiny można do 300mg maks dziennie - wiec trzeba byłoby wypić sporo kawy i herbaty zeby uzyskać taki wynik

Dzień dobry ladies :)

Piekna typowo irlandzka pogoda dzisiaj na tych moich wyspach. Wiatr urywa głowę, pada deszcz i świeci słońce :p

Ja mam wizytę na 9 maja - już odliczam dni :) :)

reklama
Do góry