reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Ja 23 marca dowiedziałam się że będę mama. W czerwcu mam 20-ste urodziny a termin na 9 grudnia :)
Jesli chodzi o moje dolegliwosci to jest wrecz ksiazkowo, niestety. Do 15 nic nie jem bo co rano wymioty zolcia, bekanie, uczucie pełności. Dopiero o 15 zaczynam cos jesc, i najlepiej mi wchodzi na poczatek jakis krakers czy owoc zeby uruchomic ten moj uklad pokarmowy. Od słodkiego totalnie mnie odrzuca, nie moge patrzec na czekolade a kiedys uwielbialam slodkie. Czekam az te moje poranne dolegliwosci mina, Dzisiaj odwołałam jazdy bo nie wytrzymałabym w samochodzie :errr:
Ja mam termin na 8 grudnia tak wiec blisko jestesmy z terminami :))

reklama
Czesc dziewczyny☺ tez bede grudniowa mama ☺ to moja 3 ciąża, pierwsza poronilam na samym poczatku... Staralismy sie prawie rok. Test zrobilam 16 kwietnia, 3 dni przed spodziewna @ i wyszly 2 piekne kreski ☺ we wtorek dostalam lekkiego plamienia wiec bylam na szybszej wizycie, u nas najprawdopodobniej byl to efekt wspolzycia dzien wczesniej dlatego na razie koniec z przytulankami hehe jednak w razie gdyby plamienia sie nasilily dostalam duphaston. Nie musialam go jak narazie brac bo byl to jednorazowy epizod. Nastapna wizyte mam mieć 2 maja, a 3 maja zaczne 7 tydzien ☺ Mam do Was pytanie, czy któraś miala tak ze na poczatku bolaly ja piersi a potem przestaly? Ja tak mialam dzisiaj rano wlasnie przestaly, teraz troche znow zaczęły bolec

Gratuluję wszystkim przyszłym mamusią ❤
Mnie piersi bolą z różnym natężeniem, jednego dnia mocniej, następnego słabiej. Pewnie to normalne.

Dokładnie tak jak mówisz kiedy masz wizytę? Ja 8 maja będzie akurat 7 tydzien i mam nadzieję że będzie widać serduszko ❤

Widziałaś już serduszko na USG? Bo ja mam termin wizyty właśnie w 7 tygodniu :)

Widziałam :) Na 1 wizycie byłam chyba 2 czy 3 dni po miesiączce która się nie pojawiła bo test zrobiłam 5 dni przed i wtedy nic mi nie powiedział. Potwierdził tylko ciąże. A teraz mam już zdjęcie i jestem pod wrażeniem bo widać taką małą kijaneczke, wyglada identycznie jak w aplikacji na moim telefonie haha :D Myslalam ze na takie cos za wczesnie i te, drugie juz USG to tez bedzie tylko kropeczka a tu takie zaskoczenie :) Lekarz opisał ze czynnosc serduszka miarowa 135 uderzen na minute :)

reklama
Do góry