reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Hej ja dziś mam stresa przed wizytą ale z rana miałam fryzjera kolorek zrobiony włosy podciete w końcu teraz obiad robię.

Witam nowe mamusie i gratuluję

Co do zaświadczenia to nie trzeba było nosić jak nie było zwolnień elektronicznych teraz trzeba bo np. Główne biuro jest w Warszawie A Ty pracujesz w Białymstoku i do oddziału musisz donieść zaświadczenie

To u nas odwrotnie ;) ja najpierw wizyta, a wieczorem fryzjer [emoji5]

reklama
Hej ja dziś mam stresa przed wizytą ale z rana miałam fryzjera kolorek zrobiony włosy podciete w końcu teraz obiad robię.

Witam nowe mamusie i gratuluję

Co do zaświadczenia to nie trzeba było nosić jak nie było zwolnień elektronicznych teraz trzeba bo np. Główne biuro jest w Warszawie A Ty pracujesz w Białymstoku i do oddziału musisz donieść zaświadczenie

A no właśnie ja taka mam prace... Ok zadzwonię i dopytam :)

A u Ciebie w pracy już wiedzą że jesteś w ciąży? Wczoraj mnie lekarka zaskoczyla tym zwolnieniem, nie bardzo chciałam ale powiedziała że mam dbać o siebie i daje do nastepnej wizyty, czyli cały miesiąc póki co. Wypisała też zaświadczenie o ciazy które mam dac pracodawcy. Tylko jeśli teraz mam miesiąc zwolnienia a pracodawcę mam daleko od siebie to właśnie nie wiem co powinnam zrobić w tej sytuacji bo póki co nie chce żeby w moim oddziale wiedzieli ale pracodawca musi już wiedzieć bo zwolnienie poszło droga elektroniczna do głównej siedziby. Kurde.
Też dostałaś takie zaświadczenie? Dostarczyłas juz?
Orientujesz się ile jest czasu na dostarczenie? (internety piszą że nie ma konkretnego terminu ale skoro L4 już poszło to właśnie nie wiem czy muszę szybko czy w sumie nie trzeba bo tam jest symbol ciąży już wpisany)...

Ktoś coś?
U mnie bardzo wczesnie sie dowiedzieli w pracy bo ginekolog szybko dal zwolnienie. Bardzo bolal mnie brzuch od dzwigania i powiedział ze nie ma o czym w ogole rozmawiać bo ta praca pozostawia wiele do zyczenia jesli chodzi o prace w ciazy. I niestety z dnia na dzien musialam iscc i powiadomic pracodawce. Troche mi szkoda bo bardzo lubilam ta prace i nie odnajduje sie w domu. Jesli chodzi o zaswiadczenie to nie mialam bo wystawil zwolnienie typowo na ciaze jakiejs tam kategorii mowil chyba b czy cos takiego. Mi w ogole beta wyszla mega duza juz na poczatku ciazy mialam ponad 1000 wiec wszyscy zartuja ze na blizniaki

Dzwoniłam do Warszawy do głównej siedziby. Kobietka powiedziała żeby to dostarczyć ale bez żadnego pośpiechu, ważne żeby dostali to do końca trwania obecnego zwolnienia lekarskiego bo będą musieli pismo napisać czy cus o godzinach pracy, długotrwałej pracy przy komputerze itp :)
Więc jesli któraś z was ma taką sytuację jak ja myślę że będzie podobnie :) w faktycznie warto zadzwonić i dopytać ponieważ co firma to może funkcjonować inaczej :D
Wychodzi na to że u mnie samo L4 z B nie wystarczy :p

Cześć dziewczynki. Obserwuję Was od jakiegoś czasu, wczoraj byłam na badaniu i ciąża została potwierdzona, więc postanowiłam do Was dołączyć. Termin mam na 10 grudnia, obecnie jestem w siódmym tygodniu ciąży (6t 3d). Dołączam zdjęcie bo z tego co czytałam niektóre dziewczyny bardzo lubią oglądać fotki testów lub usg [emoji39] Serduszko już było słychać [emoji3526]
Mam 34 lata, to moja druga ciąża, z pierwszej mam prawie 9-letniego synaZobacz załącznik 963322
Super mamy termin na ten sam dzien

reklama
Do góry