reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Olineekg
Co u ciebie?
Ja was nie opuszczam jeszcze bo okresu brak,dziś 34 DC i może być tak albo tak
Zrobię znowu test pewnie jutro albo w piątek
Wsłuchuję się w mój organizm i cisza, normalnie cisza,ani objawów przed miesiaczkowych ani ciążowych jedynie te mdłości których dziś na razie nie mam jeszcze.

U mnie nadal brak okresu, byłam dziś na becie wyniki będą po 18.. lekki stresik jest. Mam dokładnie tak jak ty, ani objawów ciążowych ani miesiączkowych. A ty robiłaś betę? :)

reklama
Hej dziewczyny, widzę że od wczoraj trochę wpisów mnie ominęło. Ja już w PL, droga na szczęście nie była bardzo męcząca, ale nie wyspałam się zbytnio. Jestem już w poczekalni u lekarza o 10:45 mam wizytę. Mam trochę mdłości od rana ale do wytrzymania. Dam znać jak wyjdę z gabinetu [emoji5]

Gratulacje :)) piekny widok na usg :D dostalas badania na uczulenie na kota i pelny mocz ? Ja mam jutro wlasnie ich. Wyniki. I tez jestem na l4

A u Ciebie w pracy już wiedzą że jesteś w ciąży? Wczoraj mnie lekarka zaskoczyla tym zwolnieniem, nie bardzo chciałam ale powiedziała że mam dbać o siebie i daje do nastepnej wizyty, czyli cały miesiąc póki co. Wypisała też zaświadczenie o ciazy które mam dac pracodawcy. Tylko jeśli teraz mam miesiąc zwolnienia a pracodawcę mam daleko od siebie to właśnie nie wiem co powinnam zrobić w tej sytuacji bo póki co nie chce żeby w moim oddziale wiedzieli ale pracodawca musi już wiedzieć bo zwolnienie poszło droga elektroniczna do głównej siedziby. Kurde.
Też dostałaś takie zaświadczenie? Dostarczyłas juz?
Orientujesz się ile jest czasu na dostarczenie? (internety piszą że nie ma konkretnego terminu ale skoro L4 już poszło to właśnie nie wiem czy muszę szybko czy w sumie nie trzeba bo tam jest symbol ciąży już wpisany)...

Ktoś coś?

A to najpierw trzeba dać pracodawcy zaświadczenie o ciazy i dopiero potem l4,tak?

Nie, bo L4 wpisała mi wczoraj od dzisiaj do 17 maja bo wtedy mam kolej a wizytę, zaświadczenoe wpisała i powiedziała tylko tyle 'zaświadczenie proszę dać pracodawcy'.
Niestety nie pójdę się jej dopytać bo od dziś do 24 kwietnia nie przyjmuje.
Wczoraj miałam taki natłok myśli podczas wizyty i nie zapytałam co i jak w tym temacie , dzisiaj dopiero się ocknelam no i nie wiem co mam robić :D

Cześć dziewczynki. Obserwuję Was od jakiegoś czasu, wczoraj byłam na badaniu i ciąża została potwierdzona, więc postanowiłam do Was dołączyć. Termin mam na 10 grudnia, obecnie jestem w siódmym tygodniu ciąży (6t 3d). Dołączam zdjęcie bo z tego co czytałam niektóre dziewczyny bardzo lubią oglądać fotki testów lub usg [emoji39] Serduszko już było słychać [emoji3526]
Mam 34 lata, to moja druga ciąża, z pierwszej mam prawie 9-letniego syna
IMG_20190417_105147.jpeg

Cześć dziewczynki. Obserwuję Was od jakiegoś czasu, wczoraj byłam na badaniu i ciąża została potwierdzona, więc postanowiłam do Was dołączyć. Termin mam na 10 grudnia, obecnie jestem w siódmym tygodniu ciąży (6t 3d). Dołączam zdjęcie bo z tego co czytałam niektóre dziewczyny bardzo lubią oglądać fotki testów lub usg [emoji39] Serduszko już było słychać [emoji3526]
Mam 34 lata, to moja druga ciąża, z pierwszej mam prawie 9-letniego synaZobacz załącznik 963322

Super gratuluje :)

Ano właśnie :) więc jak nie dostarczę w najbliższej przyszłości to się chyba nic nie stanie
Chyba że się kurde przepisy zmieniły czy cuś...

Najlepiej zadzwonić do kadr i spytać czy dotarło zwolnienie oraz spytać czy jest potrzeba, aby przynosić zaświadczenie. Moim zdaniem nie, ja nic takiego nie przynosiłam, z L4 jasno wyniki jaki jest powód zwolnienia :)

reklama
Hej ja dziś mam stresa przed wizytą ale z rana miałam fryzjera kolorek zrobiony włosy podciete w końcu teraz obiad robię.

Witam nowe mamusie i gratuluję

Co do zaświadczenia to nie trzeba było nosić jak nie było zwolnień elektronicznych teraz trzeba bo np. Główne biuro jest w Warszawie A Ty pracujesz w Białymstoku i do oddziału musisz donieść zaświadczenie

Do góry