reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Właśnie jestem po badaniach. Ja robiłam na NFZ, jeśli będziesz musiała płacić to będzie koszt około 400zl myślę, z tego co widziałam na cenniku przed wejściem do laboratorium (ja robiłam w diagnostyce) to jedno badanie kosztowało 15 zł a inne 40 czy 60 zł wiec myślę że trochę się tego nazbiera... sprawdź cennik w internecie i upewnij się. Moze da się je jednak zrobić na NFZ?
Ja doszłam do wniosku że co miesiąc z pensji pobierają mi kupę kasy na składki więc chociaż tyle mogę sobie odbic te pieniądze robiąc badania na fundusz :)
Ja zdecydowalam.sie na lekarza na nfz wlasnie z, tego wzgledu ze badan jest sporo do zrobienia i sa dosc drogie :/ a wiekszosc nie chce zlecic od prywatnego na nfz niestety

reklama
Właśnie jestem po badaniach. Ja robiłam na NFZ, jeśli będziesz musiała płacić to będzie koszt około 400zl myślę, z tego co widziałam na cenniku przed wejściem do laboratorium (ja robiłam w diagnostyce) to jedno badanie kosztowało 15 zł a inne 40 czy 60 zł wiec myślę że trochę się tego nazbiera... sprawdź cennik w internecie i upewnij się. Moze da się je jednak zrobić na NFZ?
Ja doszłam do wniosku że co miesiąc z pensji pobierają mi kupę kasy na składki więc chociaż tyle mogę sobie odbic te pieniądze robiąc badania na fundusz :)
To ja również. Znalazłam dobrych ginekologow w poradni koło mojej pracy j tak zamierzam chodzić. Jeżeli będzie źle to wrócę do mojej ginekolog, u której chodziłam prywatnie przed ciążą. Trochę mnie już też zaczyna wkurzac chodzenie prywatnie za każdym razem do każdego lekarza mimo, że składki odprowadzam :/ mam nadzieję, że będzie ok :)

To ja również. Znalazłam dobrych ginekologow w poradni koło mojej pracy j tak zamierzam chodzić. Jeżeli będzie źle to wrócę do mojej ginekolog, u której chodziłam prywatnie przed ciążą. Trochę mnie już też zaczyna wkurzac chodzenie prywatnie za każdym razem do każdego lekarza mimo, że składki odprowadzam :/ mam nadzieję, że będzie ok :)

Na tym to polega [emoji6] więcej w kieszeni polityków mniej w naszej [emoji51]

Ja zdecydowalam.sie na lekarza na nfz wlasnie z, tego wzgledu ze badan jest sporo do zrobienia i sa dosc drogie :/ a wiekszosc nie chce zlecic od prywatnego na nfz niestety
Jak macie dobrych na NFZ to czemu nie. Zazdroszczę bo u mnie to tylko prywatnie. Nie dość że muszę 60km dojeżdżać bo u siebie w mieście zrazilam się do lekarzy to jeszcze prywatnie. Ale wiem że warto. Jakby była możliwość też bym szła na NFZ bo jednak w ciąży dużo tych badań jest...

A jak sie dzis czujecie ? Ja wam powiem ze jak by lepiej i troche mi. Humor wrócił :)) bo wczoraj to prawie ryczalam mialam takiego dola :/ a wy ?
Ja mam strasznie zmienne nastroje. Doła łapię średnio co 2~3 dni ale takiego, że nawet w pracy ledwo powstrzymuję łzy a w domu tylko koc i sen, żeby nie myśleć..

Dziewczyny dzięki za info odnośnie przybliżonych kosztów badań. No tanio wcale ale w sumie liczyłam się z tym.

Ja mam strasznie zmienne nastroje. Doła łapię średnio co 2~3 dni ale takiego, że nawet w pracy ledwo powstrzymuję łzy a w domu tylko koc i sen, żeby nie myśleć..

Dziewczyny dzięki za info odnośnie przybliżonych kosztów badań. No tanio wcale ale w sumie liczyłam się z tym.
A juz myslalam ze ze mna cos.jest nie tak a moze te zmiany nastrojow to czesc po prostu ciazy.

Cześć dziewczyny, nie udzielam się zbytnio, bo ostatnio u mnie kiepsko, tzn. mdli mnie cały czas, rano wymiotuję (dziś w pracy spędziłam trochę czasu w łazience), a wczoraj po pracy mocno doskwierała mi ta podwyższona temperatura (niby tylko 37 a czułam się rozbita całkowicie). Do tego praca mnie dobija :( mam nadzieje, że jakoś cudem dotrwam do piątku do badania.
Ja jak dotąd wydałam 400 zł na wizytę, usg, beta i femibion.
A jutro jeszcze idę zrobić te badania co wy: morfologia, mocz, tsh, witaminy etc.
Grupy krwi chyba nie robię, bo mam potwierdzoną przez centrum krwiodawstwa.
Pozdrawiam

reklama
Części dziewczyny,witam nowe przyszłe mamy i gratuluję.
Mi się jakoś ciężko wbić na stałe,a już pisać z telefonu kompletnie nie potrafię sprawnie.
Byłam wczoraj na przyspieszonej wizycie i według USG ciąża młodszą o ponad tydzien.Dzisiaj teoretycznie zaczynam 7 tydzień,a według USG to dopiero 5t2d. Jak narazie nie ma zarodka,jedynie pęcherzyk z ciałkiem żółtym,mam się zgłosić za 2 tygodnie na kolejne USG.
Progesteron mam 2 razy poniżej normy,więc mam jeszcze większą dawkę luteiny i duphastonu. Lekarz niezbyt pocieszajaco stwierdził,że jeżeli ciąża jest bez wad genetycznych to powinien pokazać się zarodek z serduszkiem.

Do góry