reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Cześć dziewczyny! Witam sie i ja :)

OM 11.03, ow 25.03. W zeszłą środę zrobiłam test i wyszedł pozytywny!! Wg kalendarzyka termin 15.12 ;) Mam 32 lata i jest to moja pierwsza ciąża :D Wizyta dopiero za tydzień. Troszkę się obawiam ze względu na moją pracę. Na co dzień mam styczność z bakteriami - pracuje w laboratorium. Czy któraś z Was ma doświadczenie w tym temacie?

Życzę sobie i Wam spokojnych kilku zbliżających się miesięcy :-D:biggrin2:
Jesli u mnie wszystko bedzie ok to bedziemy miec podobny termin porodu. I w tym samym wieku jestesmy. To Twoja pierwsza ciaza?

Olineekg
Co u ciebie?
Ja was nie opuszczam jeszcze bo okresu brak,dziś 34 DC i może być tak albo tak
Zrobię znowu test pewnie jutro albo w piątek
Wsłuchuję się w mój organizm i cisza, normalnie cisza,ani objawów przed miesiaczkowych ani ciążowych jedynie te mdłości których dziś na razie nie mam jeszcze.

Hej, ja od wczoraj w nerwach, bo gin nie potwierdzila ciazy. Ona w ogole mnie nastraszyla, ze to pozamaciczna. Dzis rano robilam bete, wynik wyslalam gin i kazala mi jutro przyjechac do szpitala do praciwni USG. Nie wiem co mam myśleć

Nie martw się na zapas, spróbuj się dziś wyciszyć i poczekać do jutra. Wszystko się ułoży i być może jutro się pozytywnie zaskoczysz!

Gratulacje :)) piekny widok na usg :D dostalas badania na uczulenie na kota i pelny mocz ? Ja mam jutro wlasnie ich. Wyniki. I tez jestem na l4

Dziękuję! :)
Na kota nic nie dostałam (tak mi się wydaje, mowy o tym u lekarza nie było). Mam te podstawowe dziś zrobić, mocz, tarczyca, HIV, różyczka, oznaczenie grupy krwi i jakies tam inne jeszcze pierdulki, łącznie zaznaczonych mam 12 badań :)

Super zdecia zrobiła
emoji7.png
gratuluje !! Nie mogę uwierzyc ze juz serce uslyszalas w ktorym tyg jesteś?

Dziękuję! :)
Podczas usg 7 tydz, dokładnie 6t4d

Dziewczyny mnie chwilę nie było, bo ta ciąża jest pełna stresu. Od tygodnia mam plamienia, było niewiele i jeden raz dziennie, a dziś już trzy razy. Zrobilam betę i mały przyrost. W ubiegły poniedziałek było 2575 a dziś 6537. Wg norm niby ok, ale porównując odstęp czasu to przyrost powinien być większy. Płacz nie z tej ziemi... Ginekolog, który prowadzi moją ciążę jest wyjechany, więc poszłam do innego (do obu chodzę prywatnie). Zbadał mnie, najpierw nic nie widział, ale w końcu dojrzał. Pokazał mi bijące serduszko . Nie muszę mówić jakie emocje mi towarzyszyły. No, ale jest ale.. Wyszło, że ciąża znów jest albo młodsza, albo sprzęt słabej jakości, albo nie rozwija się prawidłowo. Mały wzrost bety i tętno płodu 106, a powinno być większe. Dalej kazal brać progesteron i kontrola u swojego lekarza za tydzień. Plamieniami kazal się nie przejmować, mam krwiaka, który może pęknąć, ale nie powinien zagrażać dzidziusiowi, no i przede wszystkim kazal się nie denerwować, chociaż łatwo się mówi..
Kochana przecież beta im wyższa wartosc tym wolniej rośnie, powyżej 1000 już zwalnia. A ciaza młodsza być może bo widelki samej implantacji sa duze. Niektórzy maja w 6 dpo ja miałam w 11dpo. Jest roznica nie? Glowa do góry i spokojnie czekaj :*

MamaWiktora. Ale robiła Ci usg ta lekarka czy dopiero dzisiaj? Jaka beta Ci wyszła?

Dzień dobry :)

Mam te podstawowe dziś zrobić, mocz, tarczyca, HIV, różyczka, oznaczenie grupy krwi i jakies tam inne jeszcze pierdulki, łącznie zaznaczonych mam 12 badań :)
Też chyba 12 naliczyłam. Byłam u gina prywatnie, więc rozumiem, że za badania będę płaciła. Ktoś się orientuje, jak to cenowo wygląda? Bo ja w ogóle po lekarzach wcześniej nie chodziłam i kompletnie nie mam pojęcia ;)

reklama
Też chyba 12 naliczyłam. Byłam u gina prywatnie, więc rozumiem, że za badania będę płaciła. Ktoś się orientuje, jak to cenowo wygląda? Bo ja w ogóle po lekarzach wcześniej nie chodziłam i kompletnie nie mam pojęcia ;)
OK 200-300 zł. Przynajmniej tyle płaciłam ostatnio.

Do góry