reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Cześć dziewczyny! Witam sie i ja :)

OM 11.03, ow 25.03. W zeszłą środę zrobiłam test i wyszedł pozytywny!! Wg kalendarzyka termin 15.12 ;) Mam 32 lata i jest to moja pierwsza ciąża :D Wizyta dopiero za tydzień. Troszkę się obawiam ze względu na moją pracę. Na co dzień mam styczność z bakteriami - pracuje w laboratorium. Czy któraś z Was ma doświadczenie w tym temacie?

Życzę sobie i Wam spokojnych kilku zbliżających się miesięcy :-D:biggrin2:
Jesli u mnie wszystko bedzie ok to bedziemy miec podobny termin porodu. I w tym samym wieku jestesmy. To Twoja pierwsza ciaza?

Olineekg
Co u ciebie?
Ja was nie opuszczam jeszcze bo okresu brak,dziś 34 DC i może być tak albo tak
Zrobię znowu test pewnie jutro albo w piątek
Wsłuchuję się w mój organizm i cisza, normalnie cisza,ani objawów przed miesiaczkowych ani ciążowych jedynie te mdłości których dziś na razie nie mam jeszcze.

Hej, ja od wczoraj w nerwach, bo gin nie potwierdzila ciazy. Ona w ogole mnie nastraszyla, ze to pozamaciczna. Dzis rano robilam bete, wynik wyslalam gin i kazala mi jutro przyjechac do szpitala do praciwni USG. Nie wiem co mam myśleć

Nie martw się na zapas, spróbuj się dziś wyciszyć i poczekać do jutra. Wszystko się ułoży i być może jutro się pozytywnie zaskoczysz!

Gratulacje :)) piekny widok na usg :D dostalas badania na uczulenie na kota i pelny mocz ? Ja mam jutro wlasnie ich. Wyniki. I tez jestem na l4

Dziękuję! :)
Na kota nic nie dostałam (tak mi się wydaje, mowy o tym u lekarza nie było). Mam te podstawowe dziś zrobić, mocz, tarczyca, HIV, różyczka, oznaczenie grupy krwi i jakies tam inne jeszcze pierdulki, łącznie zaznaczonych mam 12 badań :)

Super zdecia zrobiła
emoji7.png
gratuluje !! Nie mogę uwierzyc ze juz serce uslyszalas w ktorym tyg jesteś?

Dziękuję! :)
Podczas usg 7 tydz, dokładnie 6t4d

Dziewczyny mnie chwilę nie było, bo ta ciąża jest pełna stresu. Od tygodnia mam plamienia, było niewiele i jeden raz dziennie, a dziś już trzy razy. Zrobilam betę i mały przyrost. W ubiegły poniedziałek było 2575 a dziś 6537. Wg norm niby ok, ale porównując odstęp czasu to przyrost powinien być większy. Płacz nie z tej ziemi... Ginekolog, który prowadzi moją ciążę jest wyjechany, więc poszłam do innego (do obu chodzę prywatnie). Zbadał mnie, najpierw nic nie widział, ale w końcu dojrzał. Pokazał mi bijące serduszko . Nie muszę mówić jakie emocje mi towarzyszyły. No, ale jest ale.. Wyszło, że ciąża znów jest albo młodsza, albo sprzęt słabej jakości, albo nie rozwija się prawidłowo. Mały wzrost bety i tętno płodu 106, a powinno być większe. Dalej kazal brać progesteron i kontrola u swojego lekarza za tydzień. Plamieniami kazal się nie przejmować, mam krwiaka, który może pęknąć, ale nie powinien zagrażać dzidziusiowi, no i przede wszystkim kazal się nie denerwować, chociaż łatwo się mówi..
Kochana przecież beta im wyższa wartosc tym wolniej rośnie, powyżej 1000 już zwalnia. A ciaza młodsza być może bo widelki samej implantacji sa duze. Niektórzy maja w 6 dpo ja miałam w 11dpo. Jest roznica nie? Glowa do góry i spokojnie czekaj :*

MamaWiktora. Ale robiła Ci usg ta lekarka czy dopiero dzisiaj? Jaka beta Ci wyszła?

Dzień dobry :)

Mam te podstawowe dziś zrobić, mocz, tarczyca, HIV, różyczka, oznaczenie grupy krwi i jakies tam inne jeszcze pierdulki, łącznie zaznaczonych mam 12 badań :)
Też chyba 12 naliczyłam. Byłam u gina prywatnie, więc rozumiem, że za badania będę płaciła. Ktoś się orientuje, jak to cenowo wygląda? Bo ja w ogóle po lekarzach wcześniej nie chodziłam i kompletnie nie mam pojęcia ;)

reklama
Też chyba 12 naliczyłam. Byłam u gina prywatnie, więc rozumiem, że za badania będę płaciła. Ktoś się orientuje, jak to cenowo wygląda? Bo ja w ogóle po lekarzach wcześniej nie chodziłam i kompletnie nie mam pojęcia ;)
OK 200-300 zł. Przynajmniej tyle płaciłam ostatnio.

Do góry