reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Dzien dobry dziewczyny jak sie czujecie?? U mnie oprocz okresu zero objawow [emoji4]
Ja szykuje sie do pracy do 18 mam jeszcze dzisiaj i jutro i wolne do poniedziałku [emoji5][emoji173]

reklama
Też chyba 12 naliczyłam. Byłam u gina prywatnie, więc rozumiem, że za badania będę płaciła. Ktoś się orientuje, jak to cenowo wygląda? Bo ja w ogóle po lekarzach wcześniej nie chodziłam i kompletnie nie mam pojęcia ;)

Hej! Ja też prywatnie. Właśnie siedzę w kolejce na badania. Mam mocz, ogólne krwi, grupę krwi, tsh, toxoplazmoze igg igm (to choroby m.in od kotow) i wyjdzie mi ok 150 zł. Sama toxo i grupę krwi rok temu placilam ok 100.

Też chyba 12 naliczyłam. Byłam u gina prywatnie, więc rozumiem, że za badania będę płaciła. Ktoś się orientuje, jak to cenowo wygląda? Bo ja w ogóle po lekarzach wcześniej nie chodziłam i kompletnie nie mam pojęcia ;)
No napewno do tanich nie będzie należeć:)możesz sprawdzić sobie cennik laboratorium i policzyć;)

Hej! Ja też prywatnie. Właśnie siedzę w kolejce na badania. Mam mocz, ogólne krwi, grupę krwi, tsh, toxoplazmoze igg igm (to choroby m.in od kotow) i wyjdzie mi ok 150 zł. Sama toxo i grupę krwi rok temu placilam ok 100.
Ja dzis bede odbierac wyniki mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. To moja pierwsza noc jaka przespalam bez uczucia przykrych zapachow ale, musialam wietrzyc caly dzien dom bo jestem tak wrazliwa na zapachy ze szok. Wizyte mam.o 18 trzymajcie.kciuki moze dziś zrobi mi usg ;)

A jak sie dzis czujecie ? Ja wam powiem ze jak by lepiej i troche mi. Humor wrócił :)) bo wczoraj to prawie ryczalam mialam takiego dola :/ a wy ?

reklama

Właśnie jestem po badaniach. Ja robiłam na NFZ, jeśli będziesz musiała płacić to będzie koszt około 400zl myślę, z tego co widziałam na cenniku przed wejściem do laboratorium (ja robiłam w diagnostyce) to jedno badanie kosztowało 15 zł a inne 40 czy 60 zł wiec myślę że trochę się tego nazbiera... sprawdź cennik w internecie i upewnij się. Moze da się je jednak zrobić na NFZ?
Ja doszłam do wniosku że co miesiąc z pensji pobierają mi kupę kasy na składki więc chociaż tyle mogę sobie odbic te pieniądze robiąc badania na fundusz :)

Do góry