reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Poczytam tu was chwilę...
Organizm mi trochę płata figle i tak mi przyszło do głowy że to może ciąża.
Jajniki bolą od owulacji, piersi ciągną i ogólnie czuje się jakby mnie ktoś skopał...
Termin @ za 10 dni więc w ogóle dziwna sprawa.
No ale jak byłam kiedyś w ciąży (którą poronilam) to objawy miałam już po tygodniu od owulacji co nikt mi nie chciał wierzyć.
Zobaczymy co tym razem. Może to zapalenie przydadków?

Witam się i ja w ten niedzielny poranek.
U mnie wiedzą tylko mąż, moja mama i koleżanka. Chce poczekać do trzeciego miesiąca chyba, że będzie mnie tak ganiac jak poprzednio. W pierwszej ciąży wymioty zaczęły się w 7/8 tygodniu i były całodzienne. Teraz nie czuje prawie nic oprócz bólu piersi po bokach i czuje więcej zapachów. A sprawdzałyscie sobie w kalendarzu chińskim jaka płeć może mieć dziecko?

U mnie wiedzą tylko mąż, moja mama i koleżanka. Chce poczekać do trzeciego miesiąca chyba, że będzie mnie tak ganiac jak poprzednio. W pierwszej ciąży wymioty zaczęły się w 7/8 tygodniu i były całodzienne. Teraz nie czuje prawie nic oprócz bólu piersi po bokach i czuje więcej zapachów. A sprawdzałyscie sobie w kalendarzu chińskim jaka płeć może mieć dziecko?
ja sprawdzalam=) przy dziewczynkach mi sie sprawdzilo takze licze ze tym razem tez.

My jeszcze nie powiedzieliśmy, mieszkamy za granicą i chcielibyśmy powiedzieć osobiście. Tak się składa, że na święta jedziemy do Polski, chcieliśmy zaczekać z wiadomością do 12 tygodnia, ale moje dolegliwości raczej nam nie pozwolą tak długo czekać tym bardziej,że będziemy nocować u teściów więc moje mdłości napewno będą zauważone. Nie chcemy z kolei żeby się domyślili i zapytali, bardziej chcielibyśmy im zrobić niespodziankę, bo o dzidzie staramy się już ponad 3 lata[emoji173]️
Zdjęcia z usg jeszcze nie będziemy mieć wiec myśle, że kupimy ładna kartkę i napiszemy wierszyk. Powiadomimy rodziców i siostrę ale poprosimy aby narazie zachowali tą wiadomość dla siebie [emoji6]

Gdzie mieszkacie dokładnie ;) ?

Mi się chińskie nie spawdzaja [emoji6]
Niby dwie córcię wcześniej, a mam synków z czego jestem zadowolona [emoji4]
Teraz niby chłopiec [emoji6]

Szybciej jestem chyba w stanie uwierzyć z wróżbę z obrączki :)
Ja dwóch synów później niby dwie córcię i koniec :)

P.S. Chiński kalendarz tez trzeba dobrze obliczyc , bo oni w innym miesiącu zaczynaja nowy rok i miesiące maja inne ilości dni, nie tak jak nasz, wiec nasze urodziny np wypadają w innym miesiącu w chińskim [emoji6]

A ja tak się zastanawiam , ze zaczyna mnie to martwić.

BETA piękna bo ponad 4500, 5 tc a ja objawów zero poza lekkim bólem piersi.
Cieszyć się czy martwić, ze coś jest mnie tak ....?
Jutro mam usg wiec się dowiem co i jak.

Czytałam powyżej, Żr u niektórych widać już zalazki ciazy.
Ciekawe jak będzie u mnie.
Ja mam od zawsze niska wagę Ok 50kg wiec może tez szybko coś ujrzę ;)
Wszystko jest na pewno ok mi przy 4551.0 pokazało kropka w macicy;)także u Ciebie też tak będzie;)

A ja zadam pytanie trochę z innej kategorii powiedziliście już najbliższym o ciąży? Mój chciał wszystkim odrazu powiedzieć co również uczynił ale zastanawiam się czy nie za szybko to zrobiliśmy ...
No właśnie nie wiem jak to rozegrać :( mieliśmy powiedzieć pod koniec 1 trymestru, bo faktycznie nie wyobrażam sobie, żeby później to odkręcać jakby co.. z drugiej strony super okazja jest na Wielkanoc, bo spędzamy ją wszyscy razem my, moi rodzice i teściowe :) Ale to bardzo wcześnie bo początek 7 tygodnia :/ trochę się też boję reakcji rodziców, mamy 28 i 29 lat ale moi rodzice jako, że sami wcześnie mieli dzieci, chyba są zdania, ze najlepiej miec je po 30 a wczesniej sobie "pożyć". Z kolei teściowe swojego jedynka traktują jak 10 latka, więc nie wiem jak teściowa ogarnie umysłem, że jej synek będzie ojcem :D ogolnie to lapie jakiegos dola i watpliwosci czy to na pewno dobra decyzja :( wczoraj od rana obudziłam się w koszmarny nastroju i cały czas płakałam mężowi co żeśmy uczynili, że taka odpowiedzialność, że za wcześnie i jak my sobie damy radę i po co sobie to zrobiliśmy akurat teraz (jesteśmy wykończeni ślubem ktory byl pod koniec zeszłego roku, kupnem mieszkania i jeszcze w robocie ostatnio mamy ciezko, nawet nie zdążyliśmy pojechać jeszcze na miesiąc miodowy) Więc jak zobaczę w oczach rodziców coś innego niż niekończąca się radość to chyba wybuchne płaczem i nigdy nie do nich nie odezwę :p

reklama
A ja tak się zastanawiam , ze zaczyna mnie to martwić.

BETA piękna bo ponad 4500, 5 tc a ja objawów zero poza lekkim bólem piersi.
Cieszyć się czy martwić, ze coś jest mnie tak ....?
Jutro mam usg wiec się dowiem co i jak.

Czytałam powyżej, Żr u niektórych widać już zalazki ciazy.
Ciekawe jak będzie u mnie.
Ja mam od zawsze niska wagę Ok 50kg wiec może tez szybko coś ujrzę ;)

Ja tak miałam ze starszym synkiem, objawów zero praktycznie cała ciąże , tylko rosnący brzuch i pod koniec puchnące nogi :)
Zdrowy syn się urodził i dosyć duży, bo 3780g ;)

Do góry