reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

A ja zadam pytanie trochę z innej kategorii powiedziliście już najbliższym o ciąży? Mój chciał wszystkim odrazu powiedzieć co również uczynił ale zastanawiam się czy nie za szybko to zrobiliśmy ...
Ja powiedzialam tylko mamie i mezowi wiadomo. W pracy wie kazdy dlatego ze musialam wziac wolne. I w sumie tyle. Reszta rodziny dowie sie po 3 mc. Jak wszystko będzie ok.

reklama
U mnie może być problemem ukrycie ciąży, bo taka moja uroda że bardzo wcześnie widać po moim brzuchu, pomimo że należę do raczej szczupłych osób. W pierwszej ciąży od 8 tc musiałam chodzić w spodniach ciążowych bo było mi niewygodnie. Teraz już w 5 tygodniu spodnie tylko bez guzików....
Ja wlasnie mam niedoczynnosc tarczycy i bardzo mi sie woda zatrzymuje. Wszystko zalezy co zjem. A jak jest cieplo to coraz bardziej i to juz nie wyglada za ladnie. A to dopiero początek wiec ciekawe jak dalej bedzie to szlo

To była moja trzecia Beta którą robiłam i więcej także juz nie robię.
Jestem dobrej myśli i tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Jesteśmy w tym samym wieku(O ile dobrze pamiętam twój wpis na Forum ). Ja tez mam 32 lata ale nie mam 8letniego szczęścia :)
Tak mam 32 lata i 8 letnie szczęście;)dokładnie cierpliwość chociaż ròżnie z tym bywa;)

Ja juz mam zarys brzuszka nawet moj maz mi to powiedział ze kurcze juz brzuszek widać takze strach co będzie dalej. Wiem ze po poprzedniej ciazy cosik brzucha zostalo ale to. Jest ewidentnie zaokraglenie od cipki strony;) wzwyz ;) przy mlodej dlugo nie bylo widac brzucha starsza miala urodziny koniec czerwca a jedna z ciotek sie mnie pyta czy znowu nieszczescie na nas spadlo... Bo brzszka nie mam a to juz przeciez prawie 6 miesiac

Ja to na razie spozywczaka mam haha w zeszłej ciąży w 12 tyg już było coś widać pewnie teraz też podobnie będzie ja niska jestem więc u mnie szybko widać..

Dlatego sobie namiot uszylam
20190406_195155.jpg

A ja zadam pytanie trochę z innej kategorii powiedziliście już najbliższym o ciąży? Mój chciał wszystkim odrazu powiedzieć co również uczynił ale zastanawiam się czy nie za szybko to zrobiliśmy ...

My jeszcze nie powiedzieliśmy, mieszkamy za granicą i chcielibyśmy powiedzieć osobiście. Tak się składa, że na święta jedziemy do Polski, chcieliśmy zaczekać z wiadomością do 12 tygodnia, ale moje dolegliwości raczej nam nie pozwolą tak długo czekać tym bardziej,że będziemy nocować u teściów więc moje mdłości napewno będą zauważone. Nie chcemy z kolei żeby się domyślili i zapytali, bardziej chcielibyśmy im zrobić niespodziankę, bo o dzidzie staramy się już ponad 3 lata[emoji173]️
Zdjęcia z usg jeszcze nie będziemy mieć wiec myśle, że kupimy ładna kartkę i napiszemy wierszyk. Powiadomimy rodziców i siostrę ale poprosimy aby narazie zachowali tą wiadomość dla siebie [emoji6]

reklama
Do góry