Luteina z założenia poprzez dodatkowy progesteron ma pomagać w utrzymaniu ciąży, więc na pewno nie powoduje krwawienia. Ja biorę w każdej ciazy do końca 1 trymestru ze względu na to że mój organizm sam nie produkuje właściwej ilości progesteronu. Po 3 miesiącu podobno łożysko powinno przejac ta rolę.Kochana niestety nic z tych rzeczy, mam/miałam zapalenie pęcherza, stąd antybiotyk i luteina niby profilaktycznie, ale może to po niej.. Zapalenie jakby przeszło, ale czuję jakby jakaś infekcja dalej była. Cieszę się, że póki co są to śladowe ilości, ale z niecierpliwością czekam co powie lekarz. Moje wszystkie ciężarne koleżanki mają plamienia, mniejsze bądź większe, często spowodowane krwiakami, także to chyba coraz częstsze wśród ciężarówek.
reklama
Justyśka87
Fanka BB :)
Tak tak, dowcipną właśnie. Jak będę coś wiedziała to dam znaćTo czekam razem z Toba na ta wizyte. I trzymam kciuki. A ta luteine mialach dowcipna?
Justyśka87
Koniecznie się odezwę. Z tą luteiną to są różne opinie, wiadomo jest na podtrzymanie, ale mogą pojawić się skutki uboczne jak np. Infekcje itp. Ja dostalam luteine przy zapaleniu pęcherza profilaktycznie, nie plamiłam. Odkąd ją biorę czuję jakby infekcja narastała. Mimo, że aplikuje ją aplikatorem to mam takie dziwne uczucie jakby mnie uwierała, a przecież to nie możliwe.Ja tez biore luteine dow. I nie plamie po niej ona jest glownie przepisywana zeby wlasnie nie poronic czy cos takiego. Moze to przez infekcje ? Daj znac co ci powiedza.
kasiaaaaaa
Oj z tymta aplikatorem to sa jaja. Ja tez tego nie lubie dlatego radze troche sobie inaczej ale faktycznie moze jakas infekcja tez czytalam ze duzo kobitek ja ma po luteinie wlasnie..Koniecznie się odezwę. Z tą luteiną to są różne opinie, wiadomo jest na podtrzymanie, ale mogą pojawić się skutki uboczne jak np. Infekcje itp. Ja dostalam luteine przy zapaleniu pęcherza profilaktycznie, nie plamiłam. Odkąd ją biorę czuję jakby infekcja narastała. Mimo, że aplikuje ją aplikatorem to mam takie dziwne uczucie jakby mnie uwierała, a przecież to nie możliwe.
MamaT
To wychodzi 4t6d 5t więc spokojnie za 2 tyg idź wtedy jest szansa że serduszko już zobaczysz. Ja dowiedziałam się 30.03 i wizytę mam 17.04 na spokojnie u mnie dziś 6t1d za tydz będzie 7t1d i liczę że już serduszko będzie no chyba że ciaza mlodsza. Nie robiłam bety i niczego. To dodatkowy stres to moja 5 ciaza jedna straciłam w październiku. Tylko pamiętaj o kwasie foliowym8 marca cykl co 28 -29 dni średnio...
na szczęscie na dzień dzisiejszy poza brakiem@ nic mi nie dolega
MamaT
@kasiaaaaaa co do sexu jak się nic nie dzieje to mozna
Justyśka87
Zobaczymy, staram się nie nakręcać. Co do aplikatora to.. Bez komentarza hehe. Jak będę widziała coś więcej to dam znać, może komuś tfu tfu się przydaOj z tymta aplikatorem to sa jaja. Ja tez tego nie lubie dlatego radze troche sobie inaczej ale faktycznie moze jakas infekcja tez czytalam ze duzo kobitek ja ma po luteinie wlasnie..
reklama
anieok
Od dwóch dni całkiem odstawiłam kawe bo mi potegowala mdlosci. Właśnie robie dzieciom kaszę bo sobie zazyczyli zobaczymy czy coś zmienkJa dzisiaj mam spokój, aczkolwiek ostatnie kilka dni codziennie rano biegunka. Fakt, że teraz jesteśmy bardziej wrażliwe na to co jemy i pijemy. Może pójść bardziej w jedzenie zasadowe – nabiał Przetwory mleczne.
Jeżeli pijesz kawę, wrzuć odrobinę sody oczyszczonej – taką szczyptę, to sprawi że kawa nie będzie zaKwaszać bo stanie się Zasadowa.