reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Hej dziewczyny czy wszystkie robicie ten test PAPP-A? Mi w sumie lekarz nic nie mówił na ten temat i nie wiem czy robić... Mam póki co czas. Macie przypadki w rodzinie z takimi chorobami czy robicie żeby mieć większą pewność?
Ja właśnie też się długo zastanawiałam. Ostatecznie jednak zrobię, ale nie jestem przekonana. W tym teście możliwy jest fałszywy wynik, a później okazuje się że jest ok.. W końcu to tylko jakieś prawdopodobieństwo. I dlatego nie chciałam, ale jak mi już powiedzieli że jest taki test to wiem, że jak nie zrobię to będę zwariować do końca ciąży :/ to badanie robi się między 11 a 14 tygodniem, ja będę miała w połowie 12. U mnie w invicta to koszt ok 450 zł i z tego co się dowiadywalam polecam jak już coś, to robienie u kogoś bardzo dobrego. W tych badaniach wynik musi zinterpretować lekarz, który naprawdę się na tym zna.

reklama
Dziewczyny, ale mam dzisiaj wene. Wstałam a tu słonko i... Umyłam już 9 okien, drzwi wejściowe, robię placki po węgiersku i w międzyczasie ogarniam łazienkę. Pierwszy raz od dwóch tygodni jest pięknie na dworze, więc i całą chatę wietrze. Az chce się żyć. Tylko zaczyna mnie wszystko kłuć, więc muszę przystopować.

Czesc dziewczyny Co do boli dziwnych to tez mam takie ciągnięcia/ uklocia czasem. Tlumacze to sobie tym rozciaganiem. Jesli chodzi o badania to ide na łaczone 27go (13tc+0)pappa i usg. Chce wiedziec jak mam mozliwosc czy wszystko dobrze.Strasznie dluzy mi sie ten czas i swiruje czy wszystko ok..

hej wszystkim. Ale cudowne wiadomości od wczoraj, same śliczne usg, GRATULUJĘ WAM wszystkim. Pozazdrościć pięknej pogody
Lilijanka85
u mnie leje kolejny dzień, az mi dzisiaj głowa pęka... :-( , no kiedy to sie w końcu wypogodzi...

Dziewczyny, ale mam dzisiaj wene. Wstałam a tu słonko i... Umyłam już 9 okien, drzwi wejściowe, robię placki po węgiersku i w międzyczasie ogarniam łazienkę. Pierwszy raz od dwóch tygodni jest pięknie na dworze, więc i całą chatę wietrze. Az chce się żyć. Tylko zaczyna mnie wszystko kłuć, więc muszę przystopować.

Słyszałam, że w ciąży nie powinno się podnosić rąk powyżej linii barków, nie wiem ile w tym prawdy... Ale znajoma poroniła w 5 miesiącu po tym, jak kilka godzin wcześniej umyła okna... Może lepiej uważaj...

Słyszałam, że w ciąży nie powinno się podnosić rąk powyżej linii barków, nie wiem ile w tym prawdy... Ale znajoma poroniła w 5 miesiącu po tym, jak kilka godzin wcześniej umyła okna... Może lepiej uważaj...
U mnie też pogoda fatalna i tak cały weekend. A co do okien to mam już też brudne... Mam sporo okien w domu i jakoś nie zabieram się za nie... Bd ładniej to mąż je ogarnie wolę nie ryzykować. Ogólnie sprzątam ale lżej niż przed ciąża. W wielu rzeczach mąż mnie wyrecza.

Zazdroszczę, ja mam straszny bałagan w domu i nie mam siły tego ogarnąć[emoji30]
Grypsko mnie nie opuszcza, jedyny plus, że już mam mokry kaszel to może za chwile wyzdrowieje dobrze, że chociaż nie mam gorączki i nie muszę brać paracetamolu.
Pogoda też kiepska, pochmurno ale dosyć ciepło.

Hej. Jestem po wizycie. Z dzieckiem wszystko dobrze, wysluchalismy bicia serca i ogólnie wizyta dziś mega uspokajająca. Dzieciątko machalo rączkami i nóżkami, bardzo się wiercilo. Martwiłam się bo objawow od jakiś 3 tyg praktycznie brak. Także uspokajam wszystkie dziewczyny, brak objawów nie jest wyznacznikiem tego że z dzieckiem się coś dzieje. Moje ma się dobrze i pani doktor powiedziała że wygląda że wszystko jest w porządku. Jedyna rzecz to to że schudłam i brzucha nie ma nic, ale powiedziała że za 3 tyg na następnej wizycie będziemy myśleć jak waga nie ruszy (od początku zero mdłości i wymiotów). Także proszę przestać się martwić i wierzyć w to, że macie w brzuchach grzeczne dzieci które nie dokuczaja swoim mamom ;)
Aha, poprosiłam jeszcze o powrót do pracy póki dobrze się czuje bo w domu nudno tak samej było :)

reklama
Hej. Jestem po wizycie. Z dzieckiem wszystko dobrze, wysluchalismy bicia serca i ogólnie wizyta dziś mega uspokajająca. Dzieciątko machalo rączkami i nóżkami, bardzo się wiercilo. Martwiłam się bo objawow od jakiś 3 tyg praktycznie brak. Także uspokajam wszystkie dziewczyny, brak objawów nie jest wyznacznikiem tego że z dzieckiem się coś dzieje. Moje ma się dobrze i pani doktor powiedziała że wygląda że wszystko jest w porządku. Jedyna rzecz to to że schudłam i brzucha nie ma nic, ale powiedziała że za 3 tyg na następnej wizycie będziemy myśleć jak waga nie ruszy (od początku zero mdłości i wymiotów). Także proszę przestać się martwić i wierzyć w to, że macie w brzuchach grzeczne dzieci które nie dokuczaja swoim mamom ;)
Aha, poprosiłam jeszcze o powrót do pracy póki dobrze się czuje bo w domu nudno tak samej było :)

Super [emoji173]️ najważniejsze, że wszystko w porządku, a waga napewno ruszy [emoji7]
Który masz tydzień ? Sorki, ale nie jestem w stanie wszystkich zapamiętać [emoji28]

Do góry