reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Super [emoji4]masz zdjęcie??
Kurde zdjęcie mam kijowe więc nawet nie wrzucalam, dziecko dzisiaj miało adhd i ciągle się ruszało, ale widzieliśmy już ze wykształciły się oczodoly, nos było widać i uszy, bobek machal rękami i nogami ciągle, nastepnym razem nagramy filmik z wizyty, to już za 3 tyg!
Wrzucę fotę ale to akurat jest z usg przez brzuch bo gdy robiła dopochwowo to byliśmy zbyt przejeci żeby myśleć o zdjęciach, bo jak puściła bicie serca to już nic więcej mnie nie obchodziło :) później jak poprosiłam żeby obraz pokazała żeby fotę strzelić to się obraz skasował i zrobiła jeszcze przez brzuch ale to już nie taki efekt jak dopochwowo :)

Załączniki

• IMG_20190517_082812.jpg
    IMG_20190517_082812.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 77
Hej! pappa to ja nie robię, lekarz coś wspominał, ale dla bliźniąt chyba nie ma norm nawet więc problem z głowy. Poza tym nie chciałam się stresować, to są statystyki... mojej kuzynce wyszło 1:45 zatrzymanie rozwoju dziecka przed 37 tygodniem i teraz się martwi. Z tego co czytałam to pokazuje jakie jest prawdopodobienstwo choroby/wady ale na podstawie badań kobiet dokładnie w tym samym wieku, trybie życia, z dokładnie takimi samymi wynikami, więc równocześnie to prawdopodobieństwo baaaardzo maleje, bo ile jest dokładnie takich samych kobiet? Ale to tyle co wyczytałam, może macie jakieś lepsze info :-)

Hej ja też tych badań z krwi narazie nie robie, tylko usg genetyczne. Lekarz mi powiedział że jeśli będzie coś nie tak na usg to ewentualnie wtedy pomyślimy bo sam nie jest przekonany do wiarygodności tych badań. Mówił że miał już kilka pacjentek którym wyszło badanie źle a później rodziły się zdrowe dzieci a one niepotrzebnie sie stresowaly. Trzeba podobno też być zdrowym bo nawet niewielkie przeziębienie może wpłynąć na wynik.

Hej ja też tych badań z krwi narazie nie robie, tylko usg genetyczne. Lekarz mi powiedział że jeśli będzie coś nie tak na usg to ewentualnie wtedy pomyślimy bo sam nie jest przekonany do wiarygodności tych badań. Mówił że miał już kilka pacjentek którym wyszło badanie źle a później rodziły się zdrowe dzieci a one niepotrzebnie sie stresowaly. Trzeba podobno też być zdrowym bo nawet niewielkie przeziębienie może wpłynąć na wynik.
Ja tak samo slyszalam. Takze to usg jest takim wyznacznikiem gdyby cos moglo byc nie tak

A propo badania pappa i usg prenatalnego [emoji4]

P.S. Z tego linku wychodzi, ze pappa to nie tylko badanie syndromu downa i paru innych genetycznych anomalii, ale tez istotne badanie funkcji łożyska, a to już moim zdaniem jest dosyć ważne w ciazy

Ostatnia edycja:
I jest bardzo istotne zdanie jak dla mnie pod koniec artukułu, ze to badanie powinno być jak najbardziej robione gdy USG wychodzi poprawnie(bo właśnie usg jest mniej dokładne) .. w momencie jak usg wykazało, ze jest cos nie tak pappa już nic nie wniesie :/

I jest bardzo istotne zdanie jak dla mnie pod koniec artukułu, ze to badanie powinno być jak najbardziej robione gdy USG wychodzi poprawnie(bo właśnie usg jest mniej dokładne) .. w momencie jak usg wykazało, ze jest cos nie tak pappa już nic nie wniesie :/
O widzisz... Ja i tak robie ze względu na poronienia i nawet jakbym miala placic to bym robila nawet nie orientuje się gdzie u nas mozna zrobic same te usg prenatalne tylko odrazu z testem z krwi

reklama
O widzisz... Ja i tak robie ze względu na poronienia i nawet jakbym miala placic to bym robila nawet nie orientuje się gdzie u nas mozna zrobic same te usg prenatalne tylko odrazu z testem z krwi

Ja mam za darmo i to i to tylko muszę wyrazić zgodę, zdaje sobie sprawę,ze to jest drogie badanie i nie każdy chce wiedzieć czy cos jest nie tak, ale ja osobiście chce być przygotowana na ewentualne zmiany (chodzi mi o chorobę dziecka) psychicznie przygotuje się jeżeli będzie cos nie tak, a i może zaczerpnęłabym dodatkowe informacje zeby było później łatwiej ..
Mam nadzieje, ze jednak jest wszystko ok, ale nigdy nie wiadomo.

Do góry