reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Ja wczorajszy wieczor zakonczylam mega wymiotami i zgaga dzisiaj bol glowy ale wydaje mi sie ze cos sobie naciagnelam w karku i to stad ten bol. Chciałbym juz srode wiedzieć ze wszystko jest ok i psychicznie odpoczac bo po ostatnich snach jestem wykończona. Wczoraj ogólnie bardzo slaby apetyt jeszcze musialam biegnac do szkoly po corke bo wychowawczyni dzwonila ze zle sie czuje a co sie za tym krylo? Poklocila sie z koleżanka i tak to przezywala dzisiaj oczywiście od rana lezy z wszystkimi mozliwymi bolami niewiem jak jej pomoc bo to ewidentnie bole stresowe. Jak teraz tak jest to co będzie dalej @anieok masz jakis pomysl?

reklama
Kochana tylko rozmowy rozmowy i rozmowy. Dla dzieca to bardzo duży stres i musi nauczyć się z nim radzić. Bo w życiu jest milion takich sytuacji. Pamiętam jak w 5 klasie miałam pierwszego cholapa. Takigo wiecie co nawet za reke sie nie chodziło. Jak mnie rzucił po 2tyg. to był dla mnie koniec świata.

Cześć dziewczyny! Gratuluje wizyt i pozytywnych wiadomości :)

U mnie ostatnio pierwszy raz zauważyłam krew podczas mycia zębów, choć dziąsła na razie przestały boleć. Co do wagi, waga w sumie stoi w miejscu, może z pół kg przytyłam a po brzuchu widzę, że jestem grubsza. Aż mówię do męża, że to nie możliwe i waga się zepsuła ale stwierdził, że skoro on przytył kg to jednak pokazuje dobrze :D

Dziewczyny, czy czujecie ból w podbrzuszu podczas np kichania? Wczoraj chciałam szybko wstać z łóżka i pierwszy raz poczułam właśnie mocny ból w dole brzucha .. polezalam i zaraz ustąpił... Trochu się tym zmartwiłam. Też macie czasem takie dziwne bóle ? Tez czasem jak korzystam z toalety jakiś dziwny ból w dole brzucha. Mąż mi powiedział, że fikam jak koza jakbym w ciąży nie była, se robię wszystko szybko tak jak robiłam :D no ale ja się tak w sumie czuje... Bo nic wiele mi nie dolega ...

Ja jestem po badaniu krwi tym prenatalnym HCG i PAPP-A. Mniej więcej w połowie 11 tygodnia. I teraz czekam na 30 maja na USG prenatalne :)

Miłego dnia!

Mnie też boli przy kichaniu lub kaszlu. Nie jakoś bardzo, ale czuć. I jak rano się przeciągam też.
Ja dzisiaj wolne, ogarnę się, poucze i wieczorem chłopak przyjeżdża, będziemy go pakować bo jutro go odprawiam do pracy na 3 tygodnie :) Trochę spokoju będzie haha :D

Wczoraj czułam się dobrze, dzisiaj póki co też mdłości nie ma. Udanego dnia :D

Hej dziewczyny czy wszystkie robicie ten test PAPP-A? Mi w sumie lekarz nic nie mówił na ten temat i nie wiem czy robić... Mam póki co czas. Macie przypadki w rodzinie z takimi chorobami czy robicie żeby mieć większą pewność?

Hej dziewczyny czy wszystkie robicie ten test PAPP-A? Mi w sumie lekarz nic nie mówił na ten temat i nie wiem czy robić... Mam póki co czas. Macie przypadki w rodzinie z takimi chorobami czy robicie żeby mieć większą pewność?
Mój lekarz powiedział to badanie w dzisiejszych czasach to standard i poleca zrobić. Ale ja sama z siebie i tak chciałam zrobić tak dla pewności. W rodzinie nie było takich chorób ale to nic nie znaczy.

Mój lekarz powiedział to badanie w dzisiejszych czasach to standard i poleca zrobić. Ale ja sama z siebie i tak chciałam zrobić tak dla pewności. W rodzinie nie było takich chorób ale to nic nie znaczy.
A zrobić to przed usg prenatalnym czy po? I ile się czeka na wynik?

Ja robię bo lekarz kazał, poza tym mam to badanie za darmo, prywatnie 220 zł. Mam je w pakiecie dodatkowego ubezpieczenia w pracy.

reklama
Do góry