reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Ja wczorajszy wieczor zakonczylam mega wymiotami i zgaga dzisiaj bol glowy ale wydaje mi sie ze cos sobie naciagnelam w karku i to stad ten bol. Chciałbym juz srode wiedzieć ze wszystko jest ok i psychicznie odpoczac bo po ostatnich snach jestem wykończona. Wczoraj ogólnie bardzo slaby apetyt jeszcze musialam biegnac do szkoly po corke bo wychowawczyni dzwonila ze zle sie czuje a co sie za tym krylo? Poklocila sie z koleżanka i tak to przezywala dzisiaj oczywiście od rana lezy z wszystkimi mozliwymi bolami niewiem jak jej pomoc bo to ewidentnie bole stresowe. Jak teraz tak jest to co będzie dalej @anieok masz jakis pomysl?

reklama
Kochana tylko rozmowy rozmowy i rozmowy. Dla dzieca to bardzo duży stres i musi nauczyć się z nim radzić. Bo w życiu jest milion takich sytuacji. Pamiętam jak w 5 klasie miałam pierwszego cholapa. Takigo wiecie co nawet za reke sie nie chodziło. Jak mnie rzucił po 2tyg. to był dla mnie koniec świata.

Cześć dziewczyny! Gratuluje wizyt i pozytywnych wiadomości :)

U mnie ostatnio pierwszy raz zauważyłam krew podczas mycia zębów, choć dziąsła na razie przestały boleć. Co do wagi, waga w sumie stoi w miejscu, może z pół kg przytyłam a po brzuchu widzę, że jestem grubsza. Aż mówię do męża, że to nie możliwe i waga się zepsuła ale stwierdził, że skoro on przytył kg to jednak pokazuje dobrze :D

Dziewczyny, czy czujecie ból w podbrzuszu podczas np kichania? Wczoraj chciałam szybko wstać z łóżka i pierwszy raz poczułam właśnie mocny ból w dole brzucha .. polezalam i zaraz ustąpił... Trochu się tym zmartwiłam. Też macie czasem takie dziwne bóle ? Tez czasem jak korzystam z toalety jakiś dziwny ból w dole brzucha. Mąż mi powiedział, że fikam jak koza jakbym w ciąży nie była, se robię wszystko szybko tak jak robiłam :D no ale ja się tak w sumie czuje... Bo nic wiele mi nie dolega ...

Ja jestem po badaniu krwi tym prenatalnym HCG i PAPP-A. Mniej więcej w połowie 11 tygodnia. I teraz czekam na 30 maja na USG prenatalne :)

Miłego dnia!

Mnie też boli przy kichaniu lub kaszlu. Nie jakoś bardzo, ale czuć. I jak rano się przeciągam też.
Ja dzisiaj wolne, ogarnę się, poucze i wieczorem chłopak przyjeżdża, będziemy go pakować bo jutro go odprawiam do pracy na 3 tygodnie :) Trochę spokoju będzie haha :D

Wczoraj czułam się dobrze, dzisiaj póki co też mdłości nie ma. Udanego dnia :D

Hej dziewczyny czy wszystkie robicie ten test PAPP-A? Mi w sumie lekarz nic nie mówił na ten temat i nie wiem czy robić... Mam póki co czas. Macie przypadki w rodzinie z takimi chorobami czy robicie żeby mieć większą pewność?

Hej dziewczyny czy wszystkie robicie ten test PAPP-A? Mi w sumie lekarz nic nie mówił na ten temat i nie wiem czy robić... Mam póki co czas. Macie przypadki w rodzinie z takimi chorobami czy robicie żeby mieć większą pewność?
Mój lekarz powiedział to badanie w dzisiejszych czasach to standard i poleca zrobić. Ale ja sama z siebie i tak chciałam zrobić tak dla pewności. W rodzinie nie było takich chorób ale to nic nie znaczy.

Mój lekarz powiedział to badanie w dzisiejszych czasach to standard i poleca zrobić. Ale ja sama z siebie i tak chciałam zrobić tak dla pewności. W rodzinie nie było takich chorób ale to nic nie znaczy.
A zrobić to przed usg prenatalnym czy po? I ile się czeka na wynik?

Ja robię bo lekarz kazał, poza tym mam to badanie za darmo, prywatnie 220 zł. Mam je w pakiecie dodatkowego ubezpieczenia w pracy.

reklama
Do góry