reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Hej dziewczyny :)
Dołączam do Was w 8tc i witam się serdecznie z każdą :D
Mam też pytanie - czy któraś z was miała ataki paniki w pierwszych tygodniach ciąży? To moja pierwsza ciąża, planowana i wyczekana. Niestety od jakiegoś czasu mam mocne nudności czasem rano, czasem popołudniu, czasem wieczorem - nie ma reguły. Jestem głodna i jednocześnie po chwili odechciewa mi się jeść bo robi mi się niedobrze. Do tego mam właśnie ataki paniki, depresyjnego myślenia, chociaż przed ciążą mi się to nie zdarzało. Czy to ta słynna burza hormonalna i to normalne czy powinnam zacząć się martwić? Staram się chwytać samych pozytywów ale jest ciężko, szczególnie wieczorami.
Pozdrawiam was i ciepło ściskam.
Witaj! Gratulacje! Myślę że nie masz się czym martwić i uważam że to hormony. Ja czasem też miałam coś w tym stylu tyle że przez ciążę zagrożona raz twierdziłam że się poddaje a za 5 min ryczalam że nie mogę mieć drugiego aniołka tylko chce maluszka przy sobie. Tak że jeszcze troszkę chyba musisz z tym powalczyć. A jak masz wątpliwości to może idź do psychologa może coś poradzi.

Beti dzięki za odpowiedź, w środę mam ginekologa więc jeszcze z nim o tym porozmawiam i zobaczymy co i jak :) Ale też wydaje mi się, że to hormony bo w jednej chwili wszystko jest super i mega się cieszę a w drugiej mega się boję i nie wiem jak to wszystko ugryźć [emoji16]

Bylam po 20 w biedrze zrobic jakies zakupy na jutro i byly juz te ciuszki ciazowe :) wzielam sobie 2 pary legginsow, bluzke i koszule nocna no iii gryzak haha :) lece jeszcze w poniedzialek zobaczyc co bedzie fajnego bo dzis to nawet wszystko nie bylo rozlozone
Ja chciałam kupić rożek ale jeszcze nie mieli wyłożone. Widziałam też że w Kauflandzie mają być jakieś 3 szt bodziakow z bio bawełny za 19.99 ale na ramiączkach. Nie wiem jakie są ciuchy z kaufa bo nigdy nie miałam.

Beti dzięki za odpowiedź, w środę mam ginekologa więc jeszcze z nim o tym porozmawiam i zobaczymy co i jak :) Ale też wydaje mi się, że to hormony bo w jednej chwili wszystko jest super i mega się cieszę a w drugiej mega się boję i nie wiem jak to wszystko ugryźć [emoji16]
Ja wiem ze jak dotrwam do 13 tc to pójdę do psychologa bo jestem tak z nią umówiona. Po poronieniu chodziłam co tydzień przez prawie 2 miesiące i dużo mi to dało.

Dziewczyny, ale piszecie :D ledwo nadrobiłam po pracy ;) co do grudnia to mi akurat bardzo podoba się ten potencjalny termin porodu, sama jestem z końca listopada, wiec wiem z czym to się je ;) po pierwsze strzelce są fajnymi ludźmi ;) a po drugie im szybciej dziecko zaczyna się uczyć tym lepiej się rozwija i ja wolę, żeby ciągnęło do starszych, chociaż moze to nie ma jakiego wielkiego znaczenia.
Poza tym myśle, że u mnie bedzie dziewczynka i wtedy faktycznie można czuć sie troche młodsza jak ma sie urodziny na końcu :)
Ja miałam podobnie, tak czekałam na tę chwile, a jak dowiedziałam sie ze jestem w ciąży to miałam huśtawkę nastrojow, płakać mi sie chciało bez powodu. Teraz jest już lepiej, ale było cieżko.

Dziś rozmawiałam z kuzynka o ciąży i chodzeniu na wizyty oczywiście nie powiedziałam jej o obecnej ciąży tylko niby o doświadczeniach poprzedniej bo wie że poronilam. To powiem szczerze że nie zdecyduje się chyba nigdy chodzić na NFZ.

reklama
Do góry