reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

To tylko pozazdrościć. U mnie w pracy jest około 70 kobiet, a z kobietami wiadomo jak to jest. Tylko ciągle zazdrość itd. W moim dziale jest atmosfera całkiem całkiem, ale wiadomo że nikt nie chce brać na siebie dodatkowych obowiązków, a co dopiero kogoś. Moja kierowniczka jest ogólnie bardzo fajna, ale ona pracowała prawie do porodu i dobrze znosił ciążę, poza tym ma też gospodarstwo więc to jest typ twardej babki, która sama po godzinach zostaje do wieczora. Może dlatego nie bardzo rozumie mnie. W pierwszej ciąży tak było, może jak powiem to inaczej na mnie spojrzy z racji tego że już raz poronilam. No ale... Nie dowiem się póki nie powiem w pracy.

U mnie w pracy jest 50 osób z czego tylko 6 facetów
No dokładnie nie dowiesz się póki nie powiesz, bądź dobrej myśli, nie stresuj się. Musisz dbać o się je i maluszka, a reszcie pokaz środkowy palec [emoji5]

reklama
To tylko pozazdrościć. U mnie w pracy jest około 70 kobiet, a z kobietami wiadomo jak to jest. Tylko ciągle zazdrość itd. W moim dziale jest atmosfera całkiem całkiem, ale wiadomo że nikt nie chce brać na siebie dodatkowych obowiązków, a co dopiero kogoś. Moja kierowniczka jest ogólnie bardzo fajna, ale ona pracowała prawie do porodu i dobrze znosił ciążę, poza tym ma też gospodarstwo więc to jest typ twardej babki, która sama po godzinach zostaje do wieczora. Może dlatego nie bardzo rozumie mnie. W pierwszej ciąży tak było, może jak powiem to inaczej na mnie spojrzy z racji tego że już raz poronilam. No ale... Nie dowiem się póki nie powiem w pracy.
Ja tak jak.kolezanka ci doradzala tez bym szla na zwolnienie nie patrzac czy inni beda gadac. Ja w poprzedniej pracy tak robilam.jak ty.i chorowalam dlugo bo wyleczyć sie nie moglam az w koncu poszlam do szpitala i szefowa mi powiedziala wtedy ze moge nie wracac jesli sie nie wypisze. Wiec zapamietalam ta nauczke do konca zycia i dlatego zmienilam prace a w tej obecnej jest super szefowa ktora tez mi zyczyla zdrowia itp i kazala wracac jak tylko bede uwazac zee nadszedl czas. Wiec glowa do.gory trzeba patrzec na to jak sie czujesz i na dzidzie :)

Dziewczyny ja wczoraj mialam taka migrena ze do 1 w nocy ze scierka zimna lezalam i maz mi tylko zmieniał oklady. Rano bylam w sklepie na rynku potem z psem potem wzielam.sie za odkurzanie domu a potem zrobilam.kapuste i obiad caly i niby moj twierdzi ze to przez zmeczenie bo za duzo zrobilam. Masakra oby wiecej taki bol glowy nie wrocil bo nawet tabletki nie mozna :( dobrze ze te oklady jeszcze jakotako pomagaja. U nas dzis burzowo od wczoraj wieczora pada. A jaka pogoda u was ?

Dziewczyny ja wczoraj mialam taka migrena ze do 1 w nocy ze scierka zimna lezalam i maz mi tylko zmieniał oklady. Rano bylam w sklepie na rynku potem z psem potem wzielam.sie za odkurzanie domu a potem zrobilam.kapuste i obiad caly i niby moj twierdzi ze to przez zmeczenie bo za duzo zrobilam. Masakra oby wiecej taki bol glowy nie wrocil bo nawet tabletki nie mozna [emoji20] dobrze ze te oklady jeszcze jakotako pomagaja. U nas dzis burzowo od wczoraj wieczora pada. A jaka pogoda u was ?

Paracetamol możesz(jak juz naprawdę jest źle) i amol smaruj sobie skronie za uszami, tył głowy i kark

U mnie na wsi pogoda ładna, ciepło alw bardzo duszno, więc pewnie popada później. O 18 mam pociąg do domu i trzeba wracać do nauki, bo sesja się zbliża eh, a ja totalnie nie mam sił na to.
Jutro idę też na wf na nordic walking zobaczymy czy będzie ok :)

U nas ładnie słoneczko i ciepło, ale, że najmłodszy ma wiatrówkę to jesteśmy zmuszeni siedziec w domu wszyscy zeby nie było mu przykro ;)

U na okropnie ciepło chodzimy w krótkim rękawku jak w lato i duszno... Ale jestem 4 dni u mamy (100km od mojego domu ) i czuje się jak na wakacjach więc jest spoko hehe jutro już wracam do rzeczywistości :) w środę mam USG najprawdopodobniej tak coś lekarz wspomnial i się boje bo szczerze nie czuje się ostatnio w ciąży nic mi nie dolega za bardzo ... Oprócz rosnącego brzucha :)
Dziś mam trochę stresu bo spotykam się niedługo z braćmi przyrodnimi od strony ojca których nie widziałam 10 lat ...

U mnie dziś taka rozpusta [emoji7]
IMG_1113.JPG

reklama
Ja dzisiaj przegielam pałe :( po śniadaniu zjadłam prawie całą wielka pake czipsow cebulowych, później ciastka, lody a teraz skończyłam jeść jajko takie czekoladowe duże i zaraz się chyba porzy..... Ehhh Niedobrze mi, i to bardzo :p

Do góry