reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Ja najwiekszy dylemat mam z wozkiem haha :D ciagle przegladam i wiem ze jak nadejdzie moment na jego kupno to dalej bede sie wahac :) Przyszla babcia zaoferowala ze ona kupi wozek bo wedlug tradycji to dziadkowie musza kupic, ale jestem przekonana ze jesli juz, to wczesniej to z nami skonfrontuje i wspolnie wybierzemy.

reklama
i
Wydatek to jest naprawdę spory przy pierwszym dziecku , ja na szczęście mam wszystko na świeżo po moim synku oczywiście dokupie kilka rzeczy ale raczej ta największe wydatki mam za sobą i cieszyłam się że zaczęłam myśleć o rzeczach dla dziecka już od 4 miesiąca , co miesiąc jakiś zakup bo jak zostawić wszystko naraz to można pójść z torbami ;D są rzeczy totalnie nie trafione i niepotrzebne to napewno ale już teraz wiem na co zwracać przynajmniej uwagę
Co z wyprawki uwazasz za bezuzyteczne lub niepotrzebne? [emoji4]

A jeszcze zapytam Was czy też Was otaczają tacy zazdrosni ludzie ? Ja powiem szczerze że strasznie dużo osób mi zazdrości że mam synka że dobrego męża i jeszcze jak sie dowiedzą o ciąży to już chyba będę musiała chodzić całą na czerwono ubrana ;p w moim życiu jest tyle zawistnych osób które tak zazdroszczą że aż strach ....

To jak będzie sapał powiedz żeby sie w dupe pocałował. A z zusem wystarczy żebyś sie pilnowała i była w domu od 7-15 od poniedziałku do piatku w razie kontroli w domu. A lekarz napewno podstawy do zwolnienia wypisze. Nawet gdyby wezwali Cie na komisje. Nikt nie udowodni że ciężarna nie ma bóli w podbrzuszyu vzy pleców i nie ma zagrożenia poronieniem. :)
Dokładnie tak. Poza tym na komisji też jest lekarz i raczej boją się podważyć kompetencje kogoś po fachu. A co do godzin to zawsze możesz być na badaniach wszyscy wiedzą że w ciąży i nie brakuje.

Co z wyprawki uwazasz za bezuzyteczne lub niepotrzebne? [emoji4]
Monitor oddechu nie użyty ani razu , kupiłam też tragiczny wózek który się zaraz zepsuł i musiałam kupić inny ;) podgrzewacz do butelek mi się nie przydał , laktator ręczny (kupiłam wkoncu elektryczny 3 razy szybszy) bluzki do 3 m wkladane przez głowę , zdecydowanie jeansy do 12m , koszule do 15m, body zapinane na plecach lub wkładane przez głowę, majtki na pieluchy tetrowe

Ja wózek jak już to tylko używany, 3w1 pewnie :)
Ja bym chciała nowy kupić. Znalazłam babkę która sprzedaje nowe z bazą i fotelikiem 3w1 za 1500 zł więc nie opłaca mi się kupić używanego za 800-900 zł plus bazy za 800 zł. A potem sobie zostawię na następne :)

Z tym że jeśli była kontrola i Cie nie zastała musisz wyjaśnić i najlepiej przedstawić dowody. Czyli paragony, wynuki itp.
Ja miałam ciąży kontrole i powiem że ledwo bo akurat spałam i dobrze że syn słyszał domofon :p

Co do zazdrosnych ludzi, nie zwracam uwagi. Ale napewno słyszę że mam dzieci dla 500+ i emerytury.

Z tym że jeśli była kontrola i Cie nie zastała musisz wyjaśnić i najlepiej przedstawić dowody. Czyli paragony, wynuki itp.
Ja miałam ciąży kontrole i powiem że ledwo bo akurat spałam i dobrze że syn słyszał domofon :p

Co do zazdrosnych ludzi, nie zwracam uwagi. Ale napewno słyszę że mam dzieci dla 500+ i emerytury.
Szczerze powiem że akurat w domu to ja siedzę non stop bo z synkiem i tak hehe chyba że na spacer się wybieramy a na zakupy to ja jeżdżę sporadycznie bo nienawidzę !;)

reklama
Do góry