reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

No i pamiętaj ze musisz złożyć wniosek o przerwanue urlopu wychowawczego 3 tygodnie wcześniej chyba i dopiero zwolnienie.

reklama
Mówicie, że duże wydatki przy pierwszym dziecku kurcze. Ja sobie tylko okiem rzuciłam narazie na ceny i myślałam, że więcej wyjdzie, ale pewnie zapomniałam o połowie istotnych rzeczy. Na pewno nie chcę jakichś pierdół zbędnych, dosłownie minimalnie to co trzeba.
Ja póki co jestem zielona w tym co trzeba. Jak widziałam co ma siostra typu szczoteczka taka na palec do masowania maluszkowi dziąseł jak idą ząbki to jestem przerażona

Ja też jestem na wychowawczym. Z szefowa umówiłam sie ze we wrześniu zejde z urlopu, może wroce na jakis czas do pracy w zależności jak sie będę czuła. I wtedy zwolnienie.
Ale jesli zejdziesz z wychowawczego zwolnienie możesz dać odrazu. Umowe będziesz miała z automatu przedłużona do porodu i macierzyński. Jeśli nawet wyślą kontrole to lekarz napewno wpisze dlaczego zwolnienie.
Tak tak ja urodzę jeszcze w czasie trwania umowy , zazdroszczę takich szefów mój pewnie zrobi mi mega awanturę
Tak miesiąc wcześniej :) wszystko to wiem tylko boje się kontroli ZUS , mój szef nagadał pracownikom że go oszukałam i obciął im z pensji bo zgłosiłam się po zaległy urlop (?!) Który przecież mi się należał !

Szczerze to jak sprawdziłam wczoraj ile kosztują kocyki bambusowe... bo myślałam, że przecież nie mogą być aż tak drogie :D To dochodzę do wniosku, że jednak mnie nie stać na wszystko co bym chciała. No ale właśnie takich rzeczy jak np to co piszesz wiadomo nie liczyłam, więc pewnie dojdzie drugie tyle

Absolutnie nie ;D o szefa się nie martwię co o to że mi zrobi jakieś problemy w zusie
To jak będzie sapał powiedz żeby sie w dupe pocałował. A z zusem wystarczy żebyś sie pilnowała i była w domu od 7-15 od poniedziałku do piatku w razie kontroli w domu. A lekarz napewno podstawy do zwolnienia wypisze. Nawet gdyby wezwali Cie na komisje. Nikt nie udowodni że ciężarna nie ma bóli w podbrzuszyu vzy pleców i nie ma zagrożenia poronieniem. :)

Szczerze to jak sprawdziłam wczoraj ile kosztują kocyki bambusowe... bo myślałam, że przecież nie mogą być aż tak drogie :D To dochodzę do wniosku, że jednak mnie nie stać na wszystko co bym chciała. No ale właśnie takich rzeczy jak np to co piszesz wiadomo nie liczyłam, więc pewnie dojdzie drugie tyle
Mi kolezanka zrobiła ala liste do pielegnacji dla. Dzidzi i dla niej co sie sprawdzilo i wyszla mi juz taka ladna sumka i lista ze w szoku bylam. Nie myslalam ze maluch tyle potrzebuje

reklama
To jak będzie sapał powiedz żeby sie w dupe pocałował. A z zusem wystarczy żebyś sie pilnowała i była w domu od 7-15 od poniedziałku do piatku w razie kontroli w domu. A lekarz napewno podstawy do zwolnienia wypisze. Nawet gdyby wezwali Cie na komisje. Nikt nie udowodni że ciężarna nie ma bóli w podbrzuszyu vzy pleców i nie ma zagrożenia poronieniem. :)
No tak racja w takim razie może poczekam tylko jeszcze do bezpieczniejszego 2 trymestru;) oby było wszystko ok

Do góry