reklama
Również miałam dużo skutków ubocznych po duphastonie, natomiast po luteinie nigdy.Dość dawno nie pisałam, ale muszę przyznać że w kwestii samopoczucia ostatnie 2 tyg to były jedne z najgorszych w życiu... non stop mdłości, bardzo silny ból głowy + zawroty głowy (przez to wszystko nie byłam w stanie racjonalnie myśleć)... prawie nie dawałam rady wstać z łóżka. Negatywne objawy zaczęły się na dzień po tym jak zaczęłam łykać duphaston, więc od razu miałam przypuszczenia co to wszystko powoduje. Ale jak byłam u poprzedniego lekarza to powiedział że mam brać więc brałam. W końcu w czwartek tj 2.05 udało mi się dostać do lekarza u którego planuję prowadzić ciążę i powiedział żebym odstawiła duphaston bo to nie ma sensu, od czwartku biorę tylko jedną tabletkę dziennie (wcześniej dwie) i już widzę dużo różnicę, a po 3 dniach jak będzie wszystko ok to mam odstawić w ogóle... Wczoraj pierwszy raz od dawna wyszłam na spacer a nawet przytomnie obejrzałam film, mąż też od razu zauważył różnicę (jakbym się obudziła z letargu). To wspaniałe uczucie wreszcie zaczęłam normalnie myśleć (chociaż lekkie mdłości nadal zostały) ... nie wiem czy tylko na mnie ten lek działa tak negatywnie, ale mam nadzieję, że już nigdy nie będę musiała do niego wracać .... ale żeby nie było tak różowo na wizycie dowiedziałam się, że mam przodującą kosmówkę ( to dopiero 9 tyd więc może się jeszcze przemieści) i mam zakaz uprawiania seksu i ogólnie silnego przemęczania się.
U
użytkownik an
Gość
A powiem Ci że ja nie podnoszę synka odkąd dowiedziałam się o ciąży a naprawdę był wymagający co do tego i nawet rak nie podnosi bo wie że mama nie może kucam i się tulimy albo leżymy i tulimy się to tyle dobrego mamMoja corka ma 18miesiecy i wiem o co Ci chodzi bo mam to samo zostaly nam klocki i daje jej kartony pelne zabawek byleby chwile sie zajela bo tak jest caly dzien mamo opa mamo co to mamo papa a ja nie mam sily sie ubrac do sklepu. Na szczęście moj maz wraca dzisiaj szybciej to weźmie dziewczyny na spacer bo ja marze o lozku.
U
użytkownik an
Gość
Tak , ja zdecydowałam się na drugie dziecko mimo że wiedziałam że będzie ciężko ze względu na to żeby właśnie mieli mała różnice między sobą i razem się rozwijali ja jakoś dam radę a dla nich to będzie najlepszy prezent
Piersi mnie Bolal tylko czasem nie ma tragedii może powiększyły się z rozmiar ale nie więcej ogólnie przez pierwszą ciążę powiększyły mi się piersi o dwa rozmiary ciekawe czy teraz też tak będzie
Co do zajścia w ciążę druga to nie ma reguły że zachodzi się szybciej , nam się udaje w każdą zajść za 1 podejściem więc nie mam porównania ale mam koleżanki które starały się o drugą ciążę tak 4-6 lat bo np jajowody się przytkaly czy coś
Piersi mnie Bolal tylko czasem nie ma tragedii może powiększyły się z rozmiar ale nie więcej ogólnie przez pierwszą ciążę powiększyły mi się piersi o dwa rozmiary ciekawe czy teraz też tak będzie
Co do zajścia w ciążę druga to nie ma reguły że zachodzi się szybciej , nam się udaje w każdą zajść za 1 podejściem więc nie mam porównania ale mam koleżanki które starały się o drugą ciążę tak 4-6 lat bo np jajowody się przytkaly czy coś
kasiaaaaaa
Fanka BB :)
Wlasnie fajna jest taka roznica dla dzieci. Ja tez bym tak chciała jesli bede starac sie o 2 dzidzie. Moj to chcial by 3 ale juz mu powiedzialam ze na razie limit wyczerpany na 1 ale ja mialam.siostrę starsza i to az o 5 lat wiec wiem ze to.przepasc mimo ze teraz ta różnica juz nie jest tak widoczna to i tak uwazam ze taka jak ty będziesz miala jest najlepsza gorzej faktycznie dla ciebie bo jakos ten najciezszy moment trzeba wytrwac.Tak , ja zdecydowałam się na drugie dziecko mimo że wiedziałam że będzie ciężko ze względu na to żeby właśnie mieli mała różnice między sobą i razem się rozwijali ja jakoś dam radę a dla nich to będzie najlepszy prezent
kasiaaaaaa
Ja tez po luteinie nie mialam.Również miałam dużo skutków ubocznych po duphastonie, natomiast po luteinie nigdy.
A mnie za to piersi bolą ale jakoś się jeszcze nie powiekszyly a mogłyby bo mam B [emoji28]
Mam tak samo. Czekam i nic )))
reklama
Anianie93
Ehh mnie 3 dni bolała , dlatego milczałam na forum. Dziś już lepiej na szczęścieCzy Was tez tak boli glowa? Kurcze dzisiaj 4 dzien wstalam z cmieniem z tylu glowy i pewnie będzie tak caly dzien nie chce brac przeciwbólowych lekow ale chyba dłużej nie pociagne.