reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
A ja niestety drugi raz w ciąży jestem przeziębiona :(
Apetyt mam lepszy dużo niż przez ostatnie tygodnie ale ssania w żołądku jeszcze nie poczułam odkąd jestem w ciąży :D raczej bardziej z rozsądku jem coś :)
Ostatnio pogoda u mnie brzydka plus przeziębienie więc nie mam zbyt dużo ruchu :(co się odbija na moim samopoczuciu bo czuję się jak balon :)

Dziękuję za odpowiedź :)

Czy takie badania usg może wykonać lekarz prowadzący , czy trzeba wykorzystać to w specjalnej placówce?
Większość lekarzy w prywatnych gabinetach wykonuje to u siebie. To moja trzecia ciąża, nigdy nie umawiałam się nigdzie indziej niż do mojego gina. Tylko z polowkowego za które płaciłam więcej dostawałam płytę ze zdjęciami, a tak z każdego usg wydruk zdjęcia. Tylko że ja mam usg na każdej wizycie i ufam mojemu lekarzowi i jego doświadczeniu.

Hej
U nas pogoda brzydka dzis 10 stopni i bedzie padac. Rano poszlismy z psem na spacer do sklepu odkurzylam i powiem wam ze padam ze zmęczenia. A jeszcze musze jechac do ikei po materac bo lozko przyszlo. Jesli chodzi o samopoczucie to od dwoch dni kiepsko. Bardzo mi nie dobrze cciągle mam mdlosci a wieczorem jest najgorzej. Kupilam nawet jakis zapach do mieszkania bo juz tak mi smierdzialo wszystkim ze szok. I mam strasznie sucha skore i wlosy. Smaruje oliwka roznymi balsamami ale to malo daje :/

Dość dawno nie pisałam, ale muszę przyznać że w kwestii samopoczucia ostatnie 2 tyg to były jedne z najgorszych w życiu... non stop mdłości, bardzo silny ból głowy + zawroty głowy (przez to wszystko nie byłam w stanie racjonalnie myśleć)... prawie nie dawałam rady wstać z łóżka. Negatywne objawy zaczęły się na dzień po tym jak zaczęłam łykać duphaston, więc od razu miałam przypuszczenia co to wszystko powoduje. Ale jak byłam u poprzedniego lekarza to powiedział że mam brać więc brałam. W końcu w czwartek tj 2.05 udało mi się dostać do lekarza u którego planuję prowadzić ciążę i powiedział żebym odstawiła duphaston bo to nie ma sensu, od czwartku biorę tylko jedną tabletkę dziennie (wcześniej dwie) i już widzę dużo różnicę, a po 3 dniach jak będzie wszystko ok to mam odstawić w ogóle... Wczoraj pierwszy raz od dawna wyszłam na spacer a nawet przytomnie obejrzałam film, mąż też od razu zauważył różnicę (jakbym się obudziła z letargu). To wspaniałe uczucie wreszcie zaczęłam normalnie myśleć (chociaż lekkie mdłości nadal zostały) :) ... nie wiem czy tylko na mnie ten lek działa tak negatywnie, ale mam nadzieję, że już nigdy nie będę musiała do niego wracać ;) .... ale żeby nie było tak różowo na wizycie dowiedziałam się, że mam przodującą kosmówkę ( to dopiero 9 tyd więc może się jeszcze przemieści) i mam zakaz uprawiania seksu i ogólnie silnego przemęczania się.

Przypomniało mi się, że któraś z Was wspominała, że na forum wymazuje nazwy leków, więc tak się zastanawiam czy powyższy monolog wyświetla się Wam poprawnie o_O

Przypomniało mi się, że któraś z Was wspominała, że na forum wymazuje nazwy leków, więc tak się zastanawiam czy powyższy monolog wyświetla się Wam poprawnie o_O
Jest poprawnie. Duphaston moze takie skutki miec ze boli glowa ogólnie leki z progesteronem. Mnie tez boli glowa 4 dzien do takiego stopnia ze nie kontaktuje za bardzo biore luteine alw od samego początku i zastanawiam się od czego te bole u mnie

Hej my wczoraj komunie młodego mieliśmy taki miałam stres że od 4 ni3 spalam. A dziś maraton bo odkryłam sprzątając samochód w czwartek że ma cora popękany styropian w foteliku A że mieliśmy starszemu kupić większy bo jego już też na śmietnik się nadawał to dziś kupiliśmy dwa później do szkółki bo chcemy cis kupić na żywopłot więc rozeznanie maca zaliczyliśmy jeszcze po sandały dla dzieciaków i do domu młody usypia i ja leżę z nogami w górze bo mamy o 17.30 do kościoła biały tydzień

Ja dziś czuję sie tragicznie jakby mnie pociąg przejechał. Mdli mnie od 2h. A jeszcze godzina do domu pff. U nas cieplo. Chciałam iść na spacer. Ale jak mi samopoczucie się nie poprawi to będę musiała odpuścić

reklama
Kurde dziewczyny myślałam że tylko ja zdycham ...
Głowa boli non stop , samopoczucie tragedia , wyglądam jak zombie z połączeniem z bezdomnym, na szczęście apetyt nie jest taki tragiczny jak był ale jak nie zjem to mdłości wracają więc podjadam suche bułki :)
Najgorzej że mam 16m dziecko w domu któremu chce poświęcić jak najwięcej uwagi i staram się z nim bawić ile mogę ale poprostu opadam z sił i czuje się taką do d... Bo dziecko się ze mną nudzi :(
Ja biorę luteinę i raczej działa tak że mam mniejsze mdłości ;) tzn mam takie wrażenie bo niewiem czy to coś ma wspolnego

Do góry