reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Mam takie głupie pytanie jeśli chodzi o ta cukrzycę ciążowa oni ja najpierw muszą w moczu wykryć prawda?
Ja prawdopodobnie też przytylam i przytyje więcej bo mam teraz tydzień urlopu ...A ja mam taki spust jak za dwóch [emoji23]

Hehe być może ;) mój już wie co nas czeka chociaż pierwsza ciąża była wspaniała oprócz zgagi i niepokojących boli podbrzusza (które teraz wiem że są normalne ;))
W pierwszej ciąży mialam mega apetyt i do tego czasu +4kg a u Was jak z apetytem i waga ?

Ja miałam się nie warzyć, ale weszłam ..
kilo mniej przez brak apetytu :/

Temat zupełnie z innej bajki...ciąża to nie choroba i trzeba jakoś wyglądać a sezon komunijno-wakacyjno-weselny się zaczyna ;) Wiecie coś może o malowaniu paznokci w ciąży? Można/nie można i jak coś to tylko zwykły lakier wchodzi w grę czy hybryda też? Ja przyznaję, że malowałam ostatnio zwykłymi lakierami ale tak się zaczęłam zastanawiać jak to z tym jest.

Js robię normalnie hybrydę ;)

Mam takie głupie pytanie jeśli chodzi o ta cukrzycę ciążowa oni ja najpierw muszą w moczu wykryć prawda?
Ja prawdopodobnie też przytylam i przytyje więcej bo mam teraz tydzień urlopu ...A ja mam taki spust jak za dwóch [emoji23]
A ja dopiero po 20 tygodniu robiłam test obciążenia glukoza i mimo że naprawdę dużo przytyłam (30kg) to nie miałam cukrzycy i wcześniej nie kazali mi robić tylko badanie tarczycy które wyszło dobre ... Druga sprawa ja już robiłam hybrydy ale masakra ! Smród nie do zniesienia tak mnie mdliło że napewno tego nie powtórzę przez całą ciążę :)
Trochę się martwię bo bardzo boli mnie od wczoraj krzyż , napoczatku jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży też mnie tak bolał :( mam nadzieję że to tylko rozciągająca się macica :(

Hej dziewczyny, cały dzień mnie nie było, tyle tu wpisów [emoji28]
Dzisiaj miałam wspaniały dzień, jak widziałyscie byłam na usg i wszystko jest w porządku. Pierwszy dzień po urlopie wróciłam do pracy i szefowa dała mi nową umowę na rok czasu, po czym jak mi ją wręczyła to mówię jej Ilona usiądź, bo ta rozmowa będzie trwać dłużej [emoji28] powiedziałam jej o ciąży i o tym ze chciałabym pracować do końca listopada. Więc tak się dogadałysmy i jeszcze dostałam podwyżkę [emoji28] więc jest fajnie.
Ja hybrydy noszę, a włosy farbuje i sobie i innym bo jestem fryzjerką z zawodu i prócz pracy w biurze w którym pracuje 4 dni w tygodniu to 2 dni prowadzę swój salon. Tyle tylko, że teraz koloryzacje robię w masce. Mąż jeszcze nie przeżywa ze mną ciąży [emoji28] gotujemy sobie osobno tak naprawdę, bo ja mięsa nie jem teraz w ogóle [emoji6] ale nie ma żadnych zachcianek
Przeżyłam dzisiaj 2 razy mdłości w pracy, po ogórkowej. Sytuacja do zniesienia [emoji106]
Spokojnej nocy Wam życzę [emoji286]
Zazdroszczę pracodawcy jak czytam o takich to aż mi przykro , mój chyba się wścieknie jak się dowie o drugiej ciąży i będzie robił mi pod górkę , przy wypłacie zaległych urlopów taki cyrk odstawił .... Zabrał z wypłaty pracownikom i nagadał że go oszukałam bo chce pieniądze za zaległe urlopy (które mi się należą najzwyczajniej w świecie ) więc że zwolnieniem poczekam do 5-6 miesiąca ...póki co jestem na wychowawczym:)

Cześć dziewczyny, wczoraj czułam się bardzo źle po południu i nawet nie miałam ochoty ani sił by podzielić się relacją z wizyty. A więc ciąża jest zdrowa,wg usg mlodsza o 4 dni niż termin OM. Ponoć może się to wyrównać jescze ale wg moich obliczeń z kalendarzyka to byłoby to zgodne z terminem owulacji. Serducho biło, ale nie słuchał tylko z obserwacji mi powiedział, ja to nawet nie widziałam go moja fasolka ma na razie 0,72cm - GIGANT hahaha lekarz dał listę badań do zrobienia, pytał czy chce zwolnienie, ale nie jestem wredna i nie chce pracodawcy nagle zostawic z niczym a jestem kadrową dla 250 osobowej firmy. Także czeka mnie poinformowanie pracodawcy o ciąży, aby mógł znaleźć kogoś na moje miejsce. Tylko jak ja wytrzymam do tego czasu, gdy mdlosci mam prawie cały dzień a do tego wymioty kolejna wizyta za miesiąc(jak to sie wydaje dużo)

Temat zupełnie z innej bajki...ciąża to nie choroba i trzeba jakoś wyglądać a sezon komunijno-wakacyjno-weselny się zaczyna ;) Wiecie coś może o malowaniu paznokci w ciąży? Można/nie można i jak coś to tylko zwykły lakier wchodzi w grę czy hybryda też? Ja przyznaję, że malowałam ostatnio zwykłymi lakierami ale tak się zaczęłam zastanawiać jak to z tym jest.
Można malować hybryda. Nie ma żadnych przeciwwskazań. Moja kosmetyczka maluję nawet do porodu ma położne klientki i mówią że to bzdura że nie można mieć pomalowanych paznokci nawet do cesarki tylko niby patrzą żeby nie były długie i w wyzywajavym kolorze więc warto do porodu postawić na nudziaki.

reklama
Można malować hybryda. Nie ma żadnych przeciwwskazań. Moja kosmetyczka maluję nawet do porodu ma położne klientki i mówią że to bzdura że nie można mieć pomalowanych paznokci nawet do cesarki tylko niby patrzą żeby nie były długie i w wyzywajavym kolorze więc warto do porodu postawić na nudziaki.
Do porodu nie chodzi o paznokcie w wyzywającym kolorze tylko o to że na palec zakłada się pulsoksymetr który informuje lekarzy o pulsie, pomalowane paznokcie czy to hybryda czy zwykłym lakierem mogą fałszować dane , na paznokciach u nóg możesz mieć i wściekły róż i nikomu to nie przeszkadza
Urządzenie to nie zakłada się przy każdym porodzie , przy cesarce i znieczuleniu ale ... Nigdy nie wiesz kiedy poród zakończy się CC , ja przy rozwarciu 10 cm , główce w szyjce i partych miałam CC ze względu na to że mój syn oplatał się pepowinal i nie mógł wyjść i takie urządzenie informuje lekarzy o Twoim pulsie

Do góry