reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Jeśli zaproponuje Ci zwolnienie lekarz to idź i się nie zastanawiaj tym bardziej że wiesz że nic nie zmieni to jak poinformujesz o ciąży , u mnie w pracy był taki przypadek że kobieta która pragnie dziecka poroniła 3 razy bo chce być dobra dla pracodawców a oni tak naprawdę mają jak daleko ... Druga raz poroniła i za drugim razem odrazu na zwolnienie i ma dzidzie no i ja niewiedzialam o ciąży i pracowałam 7dni po 12h i podejrzewam że organizm tego nie udzwignal więc jeśli masz wskazania na L4 i do tego pracę nieodpowiednia do ciąży to nawet się nie zastanawiaj tylko patrz na siebie i dziecko bo pracodawca tak naprawdę są jakiś czas o tobie zapomni a Ty będziesz sobie pluc w brodę

Proponował mi l4 od razu.

reklama
Jakie bakalie suszone owoce przgryzac zeby nie bylo to bardzo kaloryczne? Pytam bo ja juz 1kg na plusie
1 kg na plusie to chyba normalny stan. Slyszalam ze tak kg dwa normalnie powinno.sie przybierac.
Ja jem marchewke albo rodzynki suszone jablka takie tam :) a jak mam ochote to i banana zjem suszonego

Do porodu nie chodzi o paznokcie w wyzywającym kolorze tylko o to że na palec zakłada się pulsoksymetr który informuje lekarzy o pulsie, pomalowane paznokcie czy to hybryda czy zwykłym lakierem mogą fałszować dane , na paznokciach u nóg możesz mieć i wściekły róż i nikomu to nie przeszkadza
Urządzenie to nie zakłada się przy każdym porodzie , przy cesarce i znieczuleniu ale ... Nigdy nie wiesz kiedy poród zakończy się CC , ja przy rozwarciu 10 cm , główce w szyjce i partych miałam CC ze względu na to że mój syn oplatał się pepowinal i nie mógł wyjść i takie urządzenie informuje lekarzy o Twoim pulsie
Właśnie hybryda nie zakłóca pulsometru przy cesarskim cięciu o to mi chodziło. Wiem chodzę dlugo do mojej kosmetyczki ma dzuo dziewczyn w ciąży, po porodzie i żadna nie miała problemu. Kosmetyczka sama miała cesarke przy pierwszym dziecku i hybryda w niczym nie przeszkodziła, a miała pulsometru na palcu. Ale mówię co ja wiem każdy zrobi jak chce. Ja raczej nie zrezygnuje z hybrydy.

Ja stety-niestety w ciąży mam bardzo dobry apetyt a są dni, np. wczoraj, że jestem głodna non stop. Bardzo bym nie chciała przytyć niewiadomo ile, więc też się staram zapychać mało kalorycznymi przegryzkami. Jak nie byłam w ciąży, starczył byle jaki owoc i przez parę godzin miałam spokój. A teraz? Pół godziny i znowu mi burczy w brzuchu :( Chyba marchewki to faktycznie najlepsze rozwiązanie :D

Ja stety-niestety w ciąży mam bardzo dobry apetyt a są dni, np. wczoraj, że jestem głodna non stop. Bardzo bym nie chciała przytyć niewiadomo ile, więc też się staram zapychać mało kalorycznymi przegryzkami. Jak nie byłam w ciąży, starczył byle jaki owoc i przez parę godzin miałam spokój. A teraz? Pół godziny i znowu mi burczy w brzuchu :( Chyba marchewki to faktycznie najlepsze rozwiązanie :D
Ja to marzę o tym żeby coś zjeść ze smakiem więc po części zazdroszczę ;D też bym nie chciała przytyć za dużo ale tak bym chciała jeść hehe

Ja to marzę o tym żeby coś zjeść ze smakiem więc po części zazdroszczę ;D też bym nie chciała przytyć za dużo ale tak bym chciała jeść hehe
No właśnie. Tak źle i tak niedobrze hehe. To jest dla mnie bardzo męczące, ale wolę to od wymiotów i jadłowstrętu oczywiście.. Jeszcze (odpukać) nie zwracałam, chociaż mam dni, że mdli mnie raz z głodu a raz po jedzeniu :O

Mi jedyne jedzenie jakie wchodzi i bardzo smakuje to tosty na ciepło z wędlina cienka/pomidorem/cebula i serem zapiekane w tosterze i chrupki kukurydziane o smaku sera moich dzieci [emoji28][emoji28][emoji28] a reszta go bleeeee jest

reklama
U mnie dalej się trzymają mdłości. Najlepiej mi po prostu wchodzi chleb z masłem albo almette.

Przy śniadaniu jeszcze jest ok, ale pozniej przy porze obiadowej się zaczyna :/

Do góry