Krew do badania podwójnego pappa pobierana jest ręki czy z brzucha?może glupie pytanie ale nie znalazlam info na ten temat. A umowilam sie na usg genetyczne plus papa na 05.06. I wolałabym wiedzieć jak to wygląda. Może któraś z was miala i wie?
reklama
brak..wyobraźni
Fanka BB :)
Krew do badania podwójnego pappa pobierana jest ręki czy z brzucha?może glupie pytanie ale nie znalazlam info na ten temat. A umowilam sie na usg genetyczne plus papa na 05.06. I wolałabym wiedzieć jak to wygląda. Może któraś z was miala i wie?
Z żyły
Z brzucha płyn to amniopunkcja(amniocenteza) ..
Magdalena S
Ja jestem dzisiaj szczęśliwa, mdłości mnie dzisiaj opuściły. Za to brzuch mnie pobolewa cały dzień. Przeziębienie mi trochę minęło, nie mam już na szczęście gorączki, ale głowa mnie boli [emoji849]
anieok
Moj lekarz nie puszcza dzwieku, tez mowi że to nie jest obojętne. Natomiast pokazuje.Hejo! U nas też paskudna pogoda... Ale chciałam podpytac o coś innego. Czy lekarz Wam tak szybko puszcza do posłuchania bicie serca? Bo ja nie wiem czy jestem przewrazliwiona czy co ( Jak z tym imbirem ) mi lekarz pokazał serduszka, ale powiedział że absolutnie nie można słuchać na tak wczesnym etapie, żeby fale nie zaszkodziły dzieciom... nie wiem czy to po poronieniu czy generalnie nie puszcza z dźwiękiem nikomu...Ale widzę, że większość z was albo słyszała już, albo usłyszy lada dzień
Anianie93
Ja ledwo po pracy żyję. Śniadanie które miałam nie chciało dzisiaj wejść, szczególnie po wymiotach, ale trochę wmusiłam . później byłam taka głodna, że kręciło mi się w głowie. Po pracy położyłam się odpocząć i zasnęłam.teraz leżę i nie chcę wstawać bo czuję ciężkośc w żołądku ciągle. Do tego stresuje się jutrzejszą wizytą- jak byłam 1 raz pęcherzyk był taki malutki, że podejrzewam, że ciąża jest młodsza i nie wiem czego się spodziewać.
nukame
Czesc dziewczyny! Ja już w Polsce, póki co byłam na badaniu krwi, a do ginekologa umówiłam się na 6. maja. Póki co wszystko ok, beta prawie 11000 (jestem 5t5d) progesteron koło 12, mało się wydaje, tylko 2 razy wiecej niż minimum, ale w poprzedniej ciazy w tym czasie miałam 10 i wszystko było ok, żadnych plamien czy innych problemow, wiec mam nadzieje, ze teraz tez bedzie ok. Objawów dalej brak...
Anusiak1990
Wszystko będzie dobrze. Nic sie nie denerwuj o której wizyta?Ja ledwo po pracy żyję. Śniadanie które miałam nie chciało dzisiaj wejść, szczególnie po wymiotach, ale trochę wmusiłam . później byłam taka głodna, że kręciło mi się w głowie. Po pracy położyłam się odpocząć i zasnęłam.teraz leżę i nie chcę wstawać bo czuję ciężkośc w żołądku ciągle. Do tego stresuje się jutrzejszą wizytą- jak byłam 1 raz pęcherzyk był taki malutki, że podejrzewam, że ciąża jest młodsza i nie wiem czego się spodziewać.
Anianie93
Wszystko będzie dobrze. Nic sie nie denerwuj o której wizyta?
Po pracy dopiero - o 15:30
reklama
U mnie czasem mdłości bez wymiotów. Zazwyczaj na pusty żołądek jak rano popijam tabletki albo w nocy się napije. Poza tym powiększone i obolałe piersi. O parciu na pęcherz nie wspomnę. No i muszę się pochwalić że 3 dzień bez plamien.