reklama
Elizabeth68
Fanka BB :)
I u mnie brzuch wzdęty jak w 6 miesiącu. To na bank gazy bo kłuje po jedzeniu więc staram się małymi porcjami i pić dużo wody. Szukam póki co lekarza do prowadzenia ciąży ;/
Mythopoeia
Czekam właśnie na wizytę u lekarza na NFZ i już zaczynam żałować swojej decyzji, jest 30 minut po czasie a jestem druga w kolejce :O mam taki plan, że jak mi nie będzie chciał zrobić usg to powiem, że zapłacę za usługę prywatną (bo tu jest tak i tak). No dla mnie to paranoja jakbym miała czekać do 11 tygodnia na usg :/ trzymajcie kciuki dziewczyny
Paulina97
No to niezle, przecież usg zrobic trzeba [emoji33] nie daj sie im tam i trzymam za Was kciuki [emoji110]Czekam właśnie na wizytę u lekarza na NFZ i już zaczynam żałować swojej decyzji, jest 30 minut po czasie a jestem druga w kolejce :O mam taki plan, że jak mi nie będzie chciał zrobić usg to powiem, że zapłacę za usługę prywatną (bo tu jest tak i tak). No dla mnie to paranoja jakbym miała czekać do 11 tygodnia na usg :/ trzymajcie kciuki dziewczyny
Lusia125
No niestety do lekarzy trochę się czeka w kolejkach.. Ja u swojego gin jak byłam pierwszy raz i to prywatnie czekałam 4h.. A mieszkam 60km więc siedziałam w poczekalni i czekałam na swoją kolej, ale jak dobry lekarz to zawsze warto czekać... Teraz do każdego specjalisty kolejki... A usg to powinien zrobić...Czekam właśnie na wizytę u lekarza na NFZ i już zaczynam żałować swojej decyzji, jest 30 minut po czasie a jestem druga w kolejce :O mam taki plan, że jak mi nie będzie chciał zrobić usg to powiem, że zapłacę za usługę prywatną (bo tu jest tak i tak). No dla mnie to paranoja jakbym miała czekać do 11 tygodnia na usg :/ trzymajcie kciuki dziewczyny
Mythopoeia
O i jeszcze mi się jakaś baba wcisnęła w kolejkę xD ale taki ekspres słuchajcie, że nawet nie zdążyłam zareagować
Ja w stare się nie mieszcze lub są zbyt obcisłe i źle się czujęJeszcze mieszczę się w spodnie, ale czuję, że jest ciaśniej. Muszę guzik rozpinać. Więc raczej już się przerzuciłam na sukienki do pracy.
anieok
I jak? Zrobił usg?O i jeszcze mi się jakaś baba wcisnęła w kolejkę xD ale taki ekspres słuchajcie, że nawet nie zdążyłam zareagować
Mythopoeia
No właśnie nie!!!!! Mówiłam mu, że chce i mogę zapłacić prywatnie ale on mi na to, że to niepotrzebne teraz i dopiero w 12 tygodniu. I że niby to szkodliwe dla dziecka robić usg tak wczesnie. No i teraz się zastanawiam czy iść prywatnie czy odpuścić i czekać. W ogóle mnie tylko obmacal, powiedział że macica normalnych rozmiarów i rozpulchniona, pobrał cytologie i tyle. Badania zleci dopiero 16 mają na wizycie. A usg ok. 4 czerwca.I jak? Zrobił usg?
reklama
zielonoruda
No właśnie nie!!!!! Mówiłam mu, że chce i mogę zapłacić prywatnie ale on mi na to, że to niepotrzebne teraz i dopiero w 12 tygodniu. I że niby to szkodliwe dla dziecka robić usg tak wczesnie. No i teraz się zastanawiam czy iść prywatnie czy odpuścić i czekać. W ogóle mnie tylko obmacal, powiedział że macica normalnych rozmiarów i rozpulchniona, pobrał cytologie i tyle. Badania zleci dopiero 16 mają na wizycie. A usg ok. 4 czerwca.
Jak to szkodliwe dla dziecka, o czym on gada