reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
I u mnie brzuch wzdęty jak w 6 miesiącu. To na bank gazy bo kłuje po jedzeniu więc staram się małymi porcjami i pić dużo wody. Szukam póki co lekarza do prowadzenia ciąży ;/

Czekam właśnie na wizytę u lekarza na NFZ i już zaczynam żałować swojej decyzji, jest 30 minut po czasie a jestem druga w kolejce :O mam taki plan, że jak mi nie będzie chciał zrobić usg to powiem, że zapłacę za usługę prywatną (bo tu jest tak i tak). No dla mnie to paranoja jakbym miała czekać do 11 tygodnia na usg :/ trzymajcie kciuki dziewczyny

Czekam właśnie na wizytę u lekarza na NFZ i już zaczynam żałować swojej decyzji, jest 30 minut po czasie a jestem druga w kolejce :O mam taki plan, że jak mi nie będzie chciał zrobić usg to powiem, że zapłacę za usługę prywatną (bo tu jest tak i tak). No dla mnie to paranoja jakbym miała czekać do 11 tygodnia na usg :/ trzymajcie kciuki dziewczyny
No to niezle, przecież usg zrobic trzeba [emoji33] nie daj sie im tam i trzymam za Was kciuki [emoji110]

No niestety do lekarzy trochę się czeka w kolejkach.. Ja u swojego gin jak byłam pierwszy raz i to prywatnie czekałam 4h.. A mieszkam 60km więc siedziałam w poczekalni i czekałam na swoją kolej, ale jak dobry lekarz to zawsze warto czekać... Teraz do każdego specjalisty kolejki... A usg to powinien zrobić...

I jak? Zrobił usg?
No właśnie nie!!!!! Mówiłam mu, że chce i mogę zapłacić prywatnie ale on mi na to, że to niepotrzebne teraz i dopiero w 12 tygodniu. I że niby to szkodliwe dla dziecka robić usg tak wczesnie. No i teraz się zastanawiam czy iść prywatnie czy odpuścić i czekać. W ogóle mnie tylko obmacal, powiedział że macica normalnych rozmiarów i rozpulchniona, pobrał cytologie i tyle. Badania zleci dopiero 16 mają na wizycie. A usg ok. 4 czerwca.

reklama
No właśnie nie!!!!! Mówiłam mu, że chce i mogę zapłacić prywatnie ale on mi na to, że to niepotrzebne teraz i dopiero w 12 tygodniu. I że niby to szkodliwe dla dziecka robić usg tak wczesnie. No i teraz się zastanawiam czy iść prywatnie czy odpuścić i czekać. W ogóle mnie tylko obmacal, powiedział że macica normalnych rozmiarów i rozpulchniona, pobrał cytologie i tyle. Badania zleci dopiero 16 mają na wizycie. A usg ok. 4 czerwca.

Jak to szkodliwe dla dziecka, o czym on gada o_O

Do góry