reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Na szczęście zbliża się lato, jak ktoś już wspominał i będzie, można w takim razie pozostanie nam przerzucić się na luźne sukienki, spódnice, tuniki itp.
Na allegro jest dział dla kobiet ciężarnych, ja planuje ze 2 pary spodni kupić do prac, kosztują około 40-50 zł plus wiadomo sukienki ale to mam :) i może ze 3 koszule lub bluzki. Nie mam zamiaru wydawać nie wiadomo ile $$, zobaczę co mam w domu i tak dobiorę garderobę. Są spódnice ołówkowe podkreślające brzuszek albo sukienki przed kolano :) a zimą to nie wiem. Koc pewnie :D bo do końca września chyba będę pracować.

Ja 8 lat temu rodziłam w grudniu dokładnie 1;)i wiecie że ha nie pamiętam w czym chodziłam latem haha normalnie zaćmienie umysłu;)Ale teraz tyle fajnych rzeczy,że wszystkie będziemy pięknie wyglądać

Cześć dziewczynki. Obserwuję Was od jakiegoś czasu, wczoraj byłam na badaniu i ciąża została potwierdzona, więc postanowiłam do Was dołączyć. Termin mam na 10 grudnia, obecnie jestem w siódmym tygodniu ciąży (6t 3d). Dołączam zdjęcie bo z tego co czytałam niektóre dziewczyny bardzo lubią oglądać fotki testów lub usg [emoji39] Serduszko już było słychać [emoji3526]
Mam 34 lata, to moja druga ciąża, z pierwszej mam prawie 9-letniego synaZobacz załącznik 963322

Supcio :) Gratulacje ..

Mamy praktycznie ten sam termin, bo u mnie 10-11 grudnia z moich obliczen(owu 20/03) .. Hi i mam ur 10 właśnie [emoji847]

Gratuluję wszystkim, śliczne testy i usg. Ja na swoje czekam do wtorku.

Moje plamienie przeszło po 3 dniach, z pewnością to przez brak delikatności mojej gin. podczas cytologii, ale muszę przyznać, że napędziło mi to stracha.

Ja mam coraz częściej mdłości, na szczęście nie wymiotuję jeszcze. Moja ginekolog wspominała, że słone paluszki pomagają. Piersi bolą mnie bardziej po bokach, zależy też od dnia czasem mocniej czasem słabiej, zresztą tak samo, jak mdłości czasami nie mam wcale. Jajniki nie rwą mnie jak w zeszłym tygodniu, ból nieco zmalał, to taki ciągnący ból, który rozchodzi się w stronę macicy.

Czy Wy również macie już lekko widoczny brzuch? Moja ciąża jest od waszych młodsza, mam termin prawdopodobnie na 16.12 Dziwnie ten brzuch wygląda. Może to jelita wypychają mi brzuch, gdy się najem. No i mam bardzo suchą skórę.

Sucha skóra to hormony, a brzuszek może wrócić do poprzedniego rozmiaru, teraz macica delikatnie się rozpulchnia, u mnie brzuszki np było widać dopiero po 20tc , ale to wszystko tez zależy od mięśni brzucha itd

Ja tez mam taki brzuszek ale.mam wrazenie ze mi to będzie szlo bardziej na boki bo wlasnie boczki biodra mi sie powiekszaja. Mam.problem z zaparciami i tak.jak ktoras napisala zaczyna sie wolna praca jelit.. i sucha skora tez u mnie niestety sie pojawila moze kupic jutro ta oliwke. Spodni nie nosze juz tych co zawsze bo mega uciskalo mi brzuch i mnie ppobolewal :/ wlasnie sie zastanawiam w jakie ciuchy sie zaopatrzyc latem w ciazy ? Ja sie kompletnie na tym nie znam.

Oliwka może bardziej wysuszac taki paradoks, najlepiej to zainwestować w dobry krem nawilżający dla kobiet w ciazy ;)

reklama
Ja przy ciąży która obumarła też miałam bóle brzucha i pleców ale te bóle były słabe poza tym przyrost hcg był prawidłowy, nie plamilam, miałam mdlosci, i wszystko wyglądało na prawidłową ciążę, a jednak...
U mnie jest teraz podobnie. Ciaza obumarla zero plamien, nie wiem ile czekac na samoistne poronienie.

Do góry