reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

A czy ktoras wie czy bedac w ciazy mozna sie opalac ?
Ja będąc w pierwszej ciąży (rodziłam w sierpniu) normalnie się opalałam, zakrywałam brzuch mokrym ręcznikiem. Gin nie miał żadnych przeciwwskazań, ciąża rozwijała się prawidłowo. Oczywiście nie siedziałam po kilka godzin na słońcu i nie w samo południe.

reklama
Ja będąc w pierwszej ciąży (rodziłam w sierpniu) normalnie się opalałam, zakrywałam brzuch mokrym ręcznikiem. Gin nie miał żadnych przeciwwskazań, ciąża rozwijała się prawidłowo. Oczywiście nie siedziałam po kilka godzin na słońcu i nie w samo południe.
Dzieki za odpowiedź :) wlasnie sie nad tym zastanawialam bo coraz ladniejsza pogoda sie robi :) i moze troszke mozna by z tego sloneczka skorzystać

Gratuluję wszystkim, śliczne testy i usg. Ja na swoje czekam do wtorku.

Moje plamienie przeszło po 3 dniach, z pewnością to przez brak delikatności mojej gin. podczas cytologii, ale muszę przyznać, że napędziło mi to stracha.

Ja mam coraz częściej mdłości, na szczęście nie wymiotuję jeszcze. Moja ginekolog wspominała, że słone paluszki pomagają. Piersi bolą mnie bardziej po bokach, zależy też od dnia czasem mocniej czasem słabiej, zresztą tak samo, jak mdłości czasami nie mam wcale. Jajniki nie rwą mnie jak w zeszłym tygodniu, ból nieco zmalał, to taki ciągnący ból, który rozchodzi się w stronę macicy.

Czy Wy również macie już lekko widoczny brzuch? Moja ciąża jest od waszych młodsza, mam termin prawdopodobnie na 16.12 Dziwnie ten brzuch wygląda. Może to jelita wypychają mi brzuch, gdy się najem. No i mam bardzo suchą skórę.

Chciałam się przywitać i do was dołączyć. Wczoraj 2 wizyta i na szczęście opłacał się bąbelek 8 mm z serduszkiem. W czwartek byłam na wizycie i było puste jajo płodowe. Termin z om na 6.11 a z usg na 5.12 i z tym terminem się zgadzam z racji nieregularnych cykli. W domu mam już 3 gwiazdy 10 i 3 lata.

Moje plamienie przeszło po 3 dniach, z pewnością to przez brak delikatności mojej gin. podczas cytologii, ale muszę przyznać, że napędziło mi to stracha.

Ja mam coraz częściej mdłości, na szczęście nie wymiotuję jeszcze. Moja ginekolog wspominała, że słone paluszki pomagają. Piersi bolą mnie bardziej po bokach, zależy też od dnia czasem mocniej czasem słabiej, zresztą tak samo, jak mdłości czasami nie mam wcale. Jajniki nie rwą mnie jak w zeszłym tygodniu, ból nieco zmalał, to taki ciągnący ból, który rozchodzi się w stronę macicy.

Czy Wy również macie już lekko widoczny brzuch? Moja ciąża jest od waszych młodsza, mam termin prawdopodobnie na 16.12 Dziwnie ten brzuch wygląda. Może to jelita wypychają mi brzuch, gdy się najem. No i mam bardzo suchą skórę.
To mocno nawilżaj skórę, im szybciej tym lepiej. Noo ja mam właśnie taki ból brzucha jak odpisałaś nie zawsze ale są momenty mocniejsze i słabsze...

Cześć, mi również wyznaczyli termin na 5.12.19 czyli załapuje się na grudzień. Byłam wczoraj u ginekologa, ale na swoim sprzęcie zmierzyła mi jedynie pęcherzyk oraz powiedziała, że widać pęcherzyk żółtkowy oraz lekko widać serduszko bijące.
Kolejna wizyta 26 kwietnia tym razem już powinno być wiadomo czy wszystko jest w porządku :)
Dodam jeszcze, że jestem po in vitro i transfer miałam 18 marca. W sumie to nie wiem w którym tygodniu jestem :)

Ja mam widoczny brzuch od 2 tyg. Nie jakas tam pilka ale taki wzdety. No a dzisiaj ubieram pewniacko swoje rurki bo ostattnie dni w dresie koczowalam w domu nozki weszly pupka weszla gladko i co i sie nie dopne hahaha

reklama
Do góry