reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Magda ja mam wprawdzie mieszkanie nie dom ale u mnie jest obecnie tak [emoji4] Zobacz załącznik 825779 rozpierducha na maksa, łazienka zlikwidowana, bo będzie w pokoju obok, meble nie zamówione... Szkoda gadać...

Więc póki co szybko staramy się przeorganizować i wyszykować dwupokojowe mieszkanie w którym teraz jesteśmy bo nawet nie mamy co marzyć że zdążymy, a tu też nie jest łatwo bo strasznie się zagraciliśmy i póki co jeszcze nie mamy miejsca dla naszego maluszka, tam gdzie ma spać cały pokój jest zawalony pudłami i porządkowaniem rzeczy. [emoji5]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
No faktycznie tez jest niezle.

Za duzo nowych zdjec z rozpizduchy u mnie nie mam. Np pod schodami wyglada to tak
1508012757-aaaaaa.jpeg

Ale sa juz miejsca gdzie niektore rzeczy sa "skladane" juz. Np w jednej lazience juz klada plytki na podlodze
1508012817-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No rozpierducha na maksa a myśleliśmy że skończymy we wrześniu a tymczasem wystartowaliśmy w październiku, a ile stresu i czasu mnie nas to kosztuje, żałuję że zamiast odpoczywać i relaksować się miałam tyle na głowie... Przez to też się kłócimy bezsensu...

Bea właśnie tak się zastanawiam czy nie poszukać tych produktów gdzieś indziej. Załadowałam koszyk w Gemini za ponad 400zł, kupę czasu mnie to kosztowało, ale tak myślę że to dobry pomysł posprawdzać czy gdzieś nie uda się taniej, tu parę zł, tam parę i może coś się zaoszczędzić uda?... [emoji6]

Nas tez coraz bardziej stresuje ten remont. I jak pisalam po raz pierwszy pokłucilismy się o rozklad sypialni... gdzie ma stac łóżko... no normalnie jak nie bylo takich problemow przy kuchni, lazienkach, salonie to sypialnia stala sie koscia niezgody, przy okazji okazalo sie ze mamy zupelnie inne pomysly na pokoj dla dziecka i tam tez bedzie armagedon...

Nas tez coraz bardziej stresuje ten remont. I jak pisalam po raz pierwszy pokłucilismy się o rozklad sypialni... gdzie ma stac łóżko... no normalnie jak nie bylo takich problemow przy kuchni, lazienkach, salonie to sypialnia stala sie koscia niezgody, przy okazji okazalo sie ze mamy zupelnie inne pomysly na pokoj dla dziecka i tam tez bedzie armagedon...

Masakra z tymi remontami... [emoji20] my często kłócimy się o coś niezwiązanego z remontem, ale remont jest tego przyczyną, bo jesteśmy w nerwach. Do tego ten ciągły brak kasy. Czasami zastanawiam się czy nie przydałaby nam się jakaś pożądna terapia u psychologa, serio. Poza tym do stresu dochodzi fakt że to drugie dziecko mojego faceta i mu się jakieś traumy z tamtego związku przypominają a dla mnie z kolei to zupełnie nowa historia i stresuje się i boję wielu rzeczy związanych z ciążą, porodem i dzieckiem. Szczęście + stres.

ja jestem totalnie zielona w tym co jest potrzebne z apteki, niby są jakieś listy ale nie mogę się odnaleźć. (podkłady typu bella mama to coś innego niż podkłady na łóżko?)
a co kupujecie do mycia/kąpania/pielęgnacji malucha?
oglądałam ostatnio niebieskie kosmetyki z rossmana ale nigdzie n ie jest napisane na nich od jakiego są wieku.
tak to są te podkłady które są rozkładane na łóżku
A co do kosmetyków to ja mam dwa rodzaje jedne z apteki a drugie w ROSMANIE kupiłam i te tańsze biorę do szpitala do mycia dziecka bo u nas w szpitalu jest taki wymóg
A z apteki to gaziki sól fizjologiczna są też już takie specjalne waciki nasączone spirytusem do pielęgnacji pępuszka ale ja tego nie kupuje wole sama rozcieńczać normalny spirytus a czy cos jeszcze z apteki hmm to chyba nie ja tyle tylko kupiłam dla dziecka oprócz spirytusu bo jego w nocnym :)

Wspolczuje Wam tych remontow,ale za to będzi efekt później i spokoj na pare lat na pewno. Ja dziś się zmęczyłam prasowaniem i tez brzuch taki twardy mam,ale dziewczyny szaleją w środku co jest bolesne,dlatego nie śpię właśnie,jeszce tak gorąco w domu,ze nie mogłam leżeć pod kołdra i siedzę na podłodze w salonie i jem jabłko ;)
A te podkłady co piszecie to wy je zabieracie do szpitala czy w domu na łóżko będziecie używać?Ja tu do szpitala nie muszę brać nic :) tylko wiadomo dla siebie ciuchy na wyjście i dla dzieci a tak to wszystko dostaje się tu :)

Ja na razie wrzucam wszystko do koszyka w Gemini, ale tyle tego wychodzi że nie wiem czy nie rozbiję tego na 2 zamówienia - drugie za miesiąc chyba zrobię.
A jakie podkłady dokładnie planujesz zamówić? Ja wybrałam Seni 40x60cm i ginekologiczne Absorgyn 27x7,5cm. Dobre będą?

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app
Ja zamawiałam już kilka razy dla siebie kosmetyki i teraz tez m.in. Termometr ten geratherm bezdotykowy i jakies kosmetyczne rzeczy z apteki melisa. Patrzyłam na ta gemini aptekę to wcale nie jest tanio aż tak, a i kilka rzeczy na Allegro i teraz czekam na paczkę z Polski :D

Wspolczuje Wam tych remontow,ale za to będzi efekt później i spokoj na pare lat na pewno. Ja dziś się zmęczyłam prasowaniem i tez brzuch taki twardy mam,ale dziewczyny szaleją w środku co jest bolesne,dlatego nie śpię właśnie,jeszce tak gorąco w domu,ze nie mogłam leżeć pod kołdra i siedzę na podłodze w salonie i jem jabłko ;)
A te podkłady co piszecie to wy je zabieracie do szpitala czy w domu na łóżko będziecie używać?Ja tu do szpitala nie muszę brać nic :) tylko wiadomo dla siebie ciuchy na wyjście i dla dzieci a tak to wszystko dostaje się tu :)
Ja te podkłady na łóżko biorę do szpitala a jak się zostaną to wykorzystam przy małej jak będę gdzieś w przychodzi czy gdzieś aby położyć na tym i ja np. przewinąć. W pierwszej dobie bardzo silne krwawienie jest więc to dla ochrony jest aby łózka zbytnio nie zapaskudzić szpitalnego, pościel codziennie zmieniają na czysta ale to tylko dla ochrony jest jak by tamte przeciekły ale co szpital to co innego żądają ja np. nie muszę brac ubranek dla małej do szpitala tylko musze mieć na wyjście tylko kosmetyki chusteczki i pampersy i smoczek i dla siebie swoje rzeczy i tyle

reklama
@chucherko ja kupuje najpotrzebniejsze rzeczy takie jak podklady na lozko , podklady poporodowe to te podpaski w majtki,majtki siateczkowe 2szt bo tylko takie pozwola nosic w szpitalu, nakladki do karmienia silikonowe mi pomogly w 1ciazy bo sutki nie chcialy byc jak antenki,wkladki do biustonosza przy wyciekach pokarmu bardzo przydatne, plyn z kory debu do mycia rany , oktanisept do pepka maluszka, gaziki, smoczek i butelke 150ml. Dla dzidzi jeszcze zel do kapieli 2w1 do ciala i wlosow i balsam nawilzajacy. Mozesz kupic z ziaja tam jest napisane np od pierwszych dni dziecka mi zapach noe odpowiadal wiec wziela! Nivea.

@M@gda chodzisz nadal do 2lekarzy?? Do ktoregos bardziej do porodu jestes przekonana? Ja w tym temacie mam najwieksze rozterki

Do góry