Wczoraj zahaczylam o hurtowni dla dzieci masakra jaki tam wysyp brzuchatek. Szukalam fotelika/nosidelka pasjacego do mojego wozka ale dopchac sie nie moglam. Obok mnie stoi malzenstwo z lista co trzeba i chyba ceny sprawdzali. Pytali o rozek z wkladka kokosowa lub inny usztywniany. Pytam sie ich po co wam usztywniany ta odpowiada że dla pewnosci chwytu a ja do nj ze dziecko opatulone lezy rowno i sinie przesuwa. Ona nic. To wam powiem swoje zdanie ze w miekkim czujesz w ktorym miejscu lezy dziecko czy sie wysuwa czy nie -nigdy mi sinie wysuwalo. Wiec warto to sprawdzic i sie zastanowic
reklama
Dzień dobry kochane duszyczki ja się nie odzywałam długo, bo w piątek po południu podjęliśmy spontaniczny pomysł (a raczej M. podjal decyzje, on jest w tym the best), że ruszamy na weekend do moich rodziców do Białegostoku. Także jeszcze dziś zjemy tu obiad i ruszamy w drogę powrotną. Dobrze, że udało się w ten weekend bo przed samym porodem wolę już nie pokonywać takich tras, żeby nie zapeszać porodem Małej na Podlasiu jednak :-)
Czytam wasze rozterki apropo apteki i wyprawkowych kosmetyków. Też początkowo miałam zamawiać w Gemini, ale jednak odpuściłam. Faktycznie, nie wyszło najtaniej. Większość rzeczy kupiłam w aptece osiedlowej plus w Rossmannie.
Z apteki mam: bepanthen extra, linomag, wit. D, maltan, nakładki na sutki silikonowe Canpol, sól fizjo i jalowe kompresy, nożyczki zaokraglone Canpol. Nie mam jeszcze termometru i nic do kataru.
Z rossmana: podkłady poporodowe Mamma Bella, majtki siateczkowe Canpol, podkłady do przewijania (które ewentualnie wykorzystam jako podkłady na lozko, do szpitala biorę 2) z Babydream, wkładki laktacyjne Babydream, niebieska linia pielęgnacyjna dla Maluszka Babydream - szampon i żel 2w1, oliwka do masażu, krem na buzie na zimno, pieluchy Pampers 1 mała paczka 24 sztuki.
Jak wrócę do domu to mogę wrzucić co mam już spakowane do torby.
Dziewczyny remontowe!
Rozpierduchy nie zazdroszczę, ale efekty będą na bank zabierać dech w piersi ja wprowadziłam się do nowego mieszkania (które wykanczalismy od początku, od stanu deweloperskiego) w lutym tego roku, a robiliśmy je od grudnia. To jest uczucie nie do opisania nadal jest kilka rzeczy do zrobienia, wiadomo, wszystko po kolei, ale mieszkanie w nowym, świeżym gniazdku jest po prostu nieporównywalne z niczym
Czytam wasze rozterki apropo apteki i wyprawkowych kosmetyków. Też początkowo miałam zamawiać w Gemini, ale jednak odpuściłam. Faktycznie, nie wyszło najtaniej. Większość rzeczy kupiłam w aptece osiedlowej plus w Rossmannie.
Z apteki mam: bepanthen extra, linomag, wit. D, maltan, nakładki na sutki silikonowe Canpol, sól fizjo i jalowe kompresy, nożyczki zaokraglone Canpol. Nie mam jeszcze termometru i nic do kataru.
Z rossmana: podkłady poporodowe Mamma Bella, majtki siateczkowe Canpol, podkłady do przewijania (które ewentualnie wykorzystam jako podkłady na lozko, do szpitala biorę 2) z Babydream, wkładki laktacyjne Babydream, niebieska linia pielęgnacyjna dla Maluszka Babydream - szampon i żel 2w1, oliwka do masażu, krem na buzie na zimno, pieluchy Pampers 1 mała paczka 24 sztuki.
Dziewczyny remontowe!
Rozpierduchy nie zazdroszczę, ale efekty będą na bank zabierać dech w piersi ja wprowadziłam się do nowego mieszkania (które wykanczalismy od początku, od stanu deweloperskiego) w lutym tego roku, a robiliśmy je od grudnia. To jest uczucie nie do opisania nadal jest kilka rzeczy do zrobienia, wiadomo, wszystko po kolei, ale mieszkanie w nowym, świeżym gniazdku jest po prostu nieporównywalne z niczym
kosa1212
Fanka BB :)
Może pomoże coś pysznego do jedzonka [emoji1]Hej zycze miłego dnia mój bedzie dziś ciężki bo odkad wstałam to mi sie płakać chce tak poprostu bez powodu.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Zinc
Maja a odszukałabyś proszę jaka to była strona z tymi niższymi cenami? Musiałam przegapić i nie zapisałam sobie. Byłabym wdzięczna [emoji5]Witam z rana.
Wczoraj do pozna szylam literki i zapomnialam, ze mam syna, ktory rano mnie obudzi, tak oto jestem juz na nogach od 6.30, chyba czas na kawę.
Co do gemini to ja zamawiam tam witaminy, sol fizjologiczna, masci na odparzenia itp, no i, ze mieszkam blisko to odbior za darmo. Czasami jest taniej na allegro ale to co mi bylo potrzebne bardziej oplacalo mi sie kupic w aptece. Za to podklady, majtkti i pare innych rzeczy zamowilam juz dawno na stronce ktora dziewczyny kiedys wrzucily na forum i faktycznie sie opacalo. Ja jestem dusigrosz, wiec zawsze szukam okazji gdzie oszczedzic.
Dzisiaj mamy w planie cmentarz, a potem obiad imieninowy mojej mamy, wiec caly dzien poza domem.
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Zinc
Wrzuć proszę co kupiłaś, na pewno to pomoże w rozterkach zakupowych! [emoji5]Dzień dobry kochane duszyczki ja się nie odzywałam długo, bo w piątek po południu podjęliśmy spontaniczny pomysł (a raczej M. podjal decyzje, on jest w tym the best), że ruszamy na weekend do moich rodziców do Białegostoku. Także jeszcze dziś zjemy tu obiad i ruszamy w drogę powrotną. Dobrze, że udało się w ten weekend bo przed samym porodem wolę już nie pokonywać takich tras, żeby nie zapeszać porodem Małej na Podlasiu jednak :-)
Dziewczyny remontowe!
Co do remontu to ja raczej nie zacznę nowego roku w wyremontowanym mieszkanku, no ale kiedyś na pewno się wreszcie skończy, może na wiosnę?... [emoji6]
Miłej niedzieli dziewczyny [emoji5]
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Z jedzenie niestety nie poszaleje bo mi cukier skoczy a zjadlabym co dobrego na pocieszenie a tu kicha niestetyMoże pomoże coś pysznego do jedzonka [emoji1]
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
A co do remontow to fajnie macie ze juz są w trakcie bo my niestety przez teściów nawet nie zaczeliśmy i nie wiadomo kiedy bedziemy mogli zaczać przeprowadzka sie odsuwa coraz bardziej...
Ja za higieniczne rzeczy sie musze zabrac dopiero jak piszecie o kwotach to az sie boje
Ja za higieniczne rzeczy sie musze zabrac dopiero jak piszecie o kwotach to az sie boje