reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

No powiem Wam że to jest takie trochę chore, bo np dziś wchodzę do diagnostyki ludzi chyba z 30 wchodzę wszyscy się na mnie gapią i widzą przeciez że jestem w ciąży bo póki nie ustawie się w kolejce wzorku ze mnie nie spuszczają. Wiec niech mi nikt nie powie że nie widział że za nim w kolejce stoi kobieta w ciąży. I tak sobie stałam w tej kolejce i za chwilę pan który akurat miał podejść i się rejestrować mówi do mnie proszę niech pani podejdzie, myślałam że ludzie mnie tam zjedzą ale poszłam. Zauważyłam właśnie że częściej Cię mężczyzna puści w kolejce niż inna kobieta. Co do apteki to też miałam sytuację że ludzi pełno nikt nawet nie pomyśli żeby puścić Cię do kolejki dopiero pani farmaceutka wola do mnie porszę niech pani w ciąży teraz podejdzie. Także z tym przepuszczaniem kobiet w ciąży jest różnie.

reklama
Cześć dziewczyny jak Wam mija sobota? :) u mnie miał być słoneczny weekend a tymczasem cały dzień pada... :(
Robię więc zakupy w aptece internetowej. Tych rzeczy wyprawkowych jest tak strasznie dużo że już mi wyszło prawie 400zł! Masakra jakaś. Zamawiam też trochę pieluch. Czy Wam też tyle wyszło?... :(

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app

Cześć dziewczyny jak Wam mija sobota? osmanie u mnie miał być słoneczny weekend a tymczasem cały dzień pada... :(
Robię więc zakupy w aptece internetowej. Tych rzeczy wyprawkowych jest tak strasznie dużo że już mi wyszło prawie 400zł! Masakra jakaś. Zamawiam też trochę pieluch. Czy Wam też tyle wyszło?... :(
Co do sumy ile już wydałam na mała to wolę nie pisać a tym bardziej mężowi mówić bo by zawału dostał a w aptece stacjonarnej na razie zostawiłam 100 zeta nie licząc pieluchy i inne kosmetyki które zakupiłam w ROSMANIE

Co do sumy ile już wydałam na mała to wolę nie pisać a tym bardziej mężowi mówić bo by zawału dostał a w aptece stacjonarnej na razie zostawiłam 100 zeta nie licząc pieluchy i inne kosmetyki które zakupiłam w ROSMANIE
Wiedziałam że wyjdzie sporo kasy ale nie spodziewałam się że aż tyle. Do tego nad każdą rzeczą zastanawiam się godzinami, szukam opinii w necie, bo jestem jak dziecko we mgle na razie... [emoji53]

Wiedziałam że wyjdzie sporo kasy ale nie spodziewałam się że aż tyle. Do tego nad każdą rzeczą zastanawiam się godzinami, szukam opinii w necie, bo jestem jak dziecko we mgle na razie...
emoji53.png
No niestety wydatki są duże
Ja na razie z zakupami mam STOP bo bym zbankrutowała tylko chyba zostało mi kupić podkłady te duże na łóżko i jeszcze jedna paczkę tych podkładów po porodowych i nie mówię już o gazikach soli i o spirytusie który będę sama rozcieńczać do pielęgnacji pępuszka
A wydatki nigdy się nie skończą dla naszych pociech cos o tym wiem

No niestety wydatki są duże
Ja na razie z zakupami mam STOP bo bym zbankrutowała tylko chyba zostało mi kupić podkłady te duże na łóżko i jeszcze jedna paczkę tych podkładów po porodowych i nie mówię już o gazikach soli i o spirytusie który będę sama rozcieńczać do pielęgnacji pępuszka
A wydatki nigdy się nie skończą dla naszych pociech cos o tym wiem
Ja na razie wrzucam wszystko do koszyka w Gemini, ale tyle tego wychodzi że nie wiem czy nie rozbiję tego na 2 zamówienia - drugie za miesiąc chyba zrobię.
A jakie podkłady dokładnie planujesz zamówić? Ja wybrałam Seni 40x60cm i ginekologiczne Absorgyn 27x7,5cm. Dobre będą?

Witam z rana. Ja w nocy wstawałam chyba 10razy...a rano jak trzeba wstać i młoda do przedszkola wyszykowac i odstawić to ja nieprzytomna....masakra.
U nas też jeszcze malowanie pokoiku dla Antka i zaczniemy urządzanie...ja się spinam że czasu tak mało, mój M twierdzi jednak ze mamy jeszcze na wszystko czas co mnie irytuje bardzo...
Pogoda dziś wstrętna...a ja mam wyprawę do pracy oddać L4, a teraz to już jest dla mnie naprawdę wyprawa...
Co do ktg-mi w pierwszej ciąży też zawsze się słabo robiło pod ktg. Teraz jak miałam to było spoko ale z pierwszej ciąży nie wspominam tego badania jakoś przyjemnie...
Lecę! Miłego dnia! ;)
Sorki dziewczyny, ze mnie nie bylo. Latalam po miescoe wczoraj, pozniej przyjechal moj maz i zajelismy sie omawianiem koncepcji sypialni, przy czym prawie poszlismy na noze ;) (nie wiem jak bedzie przy pokoiku) a dzis latalismy za innymi sprawami - m.in. zamowilam laktator.

Dziewczyny... u mnie jest remont calego domu. Tam gdzie kibel w.jednej lazience jest dziura, nie mam parkietu, gaz wczoraj przerabiali, dziury w scianie sa bo elektryke zmieniaja - takze dziewczyny nie denerwujcie sie remontem pokoika dla dziecka, my jeszcze nie doszlismy do tego etapu zeby o min myśleć ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja na razie wrzucam wszystko do koszyka w Gemini, ale tyle tego wychodzi że nie wiem czy nie rozbiję tego na 2 zamówienia - drugie za miesiąc chyba zrobię.
A jakie podkłady dokładnie planujesz zamówić? Ja wybrałam Seni 40x60cm i ginekologiczne Absorgyn 27x7,5cm. Dobre będą?
Mi mąż przy tamtej ciąży kupił te podkłady senni na łóżko bo ja nawet nie wiedziałam że sa potrzebne i były ok a te poporodowe do beli przy obu ciążach je miałam i nie narzekałam bo jak wychodziłam do domu to już podpaskę zakładałam te max i spoko było tylko na noc w domu zakładałam te poporodowe jeszcze aby szybciej to się goiło bo ja przy obu ciążach byłam nacinana a najlepiej to mi się chciało śmiać jak zaczęły mi szwy schodzić i co widziałam niteczkę to różnych kolorach były chyba z tego co pamiętam to miałam fioletowe niebieskie i zielone hahahaha

Do góry