reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
M@gda Ty masz kotki w domu, Tobie lekarz sam z siebie kazał badać toksoplazmozę czy go prosiłaś? Ja miałam wcześniej zbadaną, że nieprzebyta i nie choruję. Ale byłam ostatnio u cioci i mnie kot znajda dziabnął pazurkami i się zastanawiam czy panikować, czy odpuścić temat... :hmm:

Dziewczyny łóżeczka kupowałyście przez internet czy stacjonarnie? Bo nie wiem w jakich sklepach szukać :oo2: meblowych??
Mam 4 koty. Sa zadbane ale wychodzace. W ciazy powinni ci ze 3 razy sami sprawdzic toxo, ja czasami sama sie dodatkowo badam.

Owszem od kota mozna sie zarazic, ale najbardziej trzeba uwazac na surowe mieso i prace ogrodowe.

Nie panikuj. Powiedz ze dawno nie mialas toxo robionego i zeby dal ci skierowanie albo sama idz. Nie wydaje mi sie zeby cos ci mialo byc, ale najwzniejsze to miec spokojna glowe.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

M@gda Ty masz kotki w domu, Tobie lekarz sam z siebie kazał badać toksoplazmozę czy go prosiłaś? Ja miałam wcześniej zbadaną, że nieprzebyta i nie choruję. Ale byłam ostatnio u cioci i mnie kot znajda dziabnął pazurkami i się zastanawiam czy panikować, czy odpuścić temat... :hmm:

Dziewczyny łóżeczka kupowałyście przez internet czy stacjonarnie? Bo nie wiem w jakich sklepach szukać :oo2: meblowych??
Co do lozeczka to kupilan na olx uzywke ;d tak samo wozek. Ale z od iorem osobistym zebym mogla obejrzec.

Hej, nie miałam możliwości wcześniej pisać. Powodzenia pozostałym wizytującym, ja już dziś po obu wizytach (u rodzinnej z tymi obrzękami i u diabetologa) i wszystko dobrze póki co, nawet u diabetologa dostałam wskazanie do podjadania owoców między posiłkami ze względu na niskie cukry w ciągu dnia. Tylko kurczę winogrona i banany odpadają, a chodzą za mną już dłuuugo biedronkowe winogrona. Do tego zalecenie buraczków na morfologię i kolejne skierowania na badania.

Tak poza tym to dołączam do mam po ciężkiej nocce. Sąsiedzi z góry mają miesięczne dziecko, które ostatnio cały czas łapie kolki, a nie wiem jak to się dzieje ale jak słuchać płacz to i Piotrek niespokojny się robi. Takim sposobem najpierw rodzina/znajomi nie dają spać do północy, a potem też już nie śpię od 2 w nocy ani minuty przez kopniaki.

Właśnie ten kotek był znajdą podwórkowym i nie wiem gdzie grzebał łapkami. Zapytam na następnej wizycie o dodatkowe badania. Chyba że można sobie podejść do laboratorium i poprosić bez skierowania? Jaki to wtedy koszt? Chyba, że lekarz rodzinny by mi wypisał skierowanie takie.
Mierzę ten cukier aż drugi dzień i dopiero mnie olśniło... że moim ulubionym śniadaniem, które robię automatem są kanapki z białym serkiem polane trochę miodem:huh:... miodem:szok: aż sama nie mogę uwierzyć mojemu roztargnieniu. A potem tłukę się w głowę skąd taki skok po godzinie od śniadania.

@maggie91 z racji że Ty juz taka przygotowana;)zwracam się z prośbą czy udostepnilabys listę kosmetyków dla nas i dziecka z której korzystalas. Tak wiem były już tu wrzucane i to niejednokrotnie ale chciałabym dzisiaj zakupić wszystko a spieszę się na szkołę rodzenia. Dziękuję Tej która wrzuci, buuuuziii

Właśnie ten kotek był znajdą podwórkowym i nie wiem gdzie grzebał łapkami. Zapytam na następnej wizycie o dodatkowe badania. Chyba że można sobie podejść do laboratorium i poprosić bez skierowania? Jaki to wtedy koszt? Chyba, że lekarz rodzinny by mi wypisał skierowanie takie.
Mierzę ten cukier aż drugi dzień i dopiero mnie olśniło... że moim ulubionym śniadaniem, które robię automatem są kanapki z białym serkiem polane trochę miodem:huh:... miodem:szok: aż sama nie mogę uwierzyć mojemu roztargnieniu. A potem tłukę się w głowę skąd taki skok po godzinie od śniadania.
Nie wiem czy rodzinny moze wypisac, pewnie tak. Probowalabym. Zawsze robie wiecej badan niz mam skierowanie od lekarza na pakiet bo chodze tez prywatnie i on.wiecej chce. Wiec zawsze doplacam. Nie pamietam ile za toxo, ale nie jakis majatek - mozesz podejsc spytac.

reklama
Do góry