reklama
M@gda
Moderatorka
Mam 4 koty. Sa zadbane ale wychodzace. W ciazy powinni ci ze 3 razy sami sprawdzic toxo, ja czasami sama sie dodatkowo badam.M@gda Ty masz kotki w domu, Tobie lekarz sam z siebie kazał badać toksoplazmozę czy go prosiłaś? Ja miałam wcześniej zbadaną, że nieprzebyta i nie choruję. Ale byłam ostatnio u cioci i mnie kot znajda dziabnął pazurkami i się zastanawiam czy panikować, czy odpuścić temat...
Dziewczyny łóżeczka kupowałyście przez internet czy stacjonarnie? Bo nie wiem w jakich sklepach szukać meblowych??
Owszem od kota mozna sie zarazic, ale najbardziej trzeba uwazac na surowe mieso i prace ogrodowe.
Nie panikuj. Powiedz ze dawno nie mialas toxo robionego i zeby dal ci skierowanie albo sama idz. Nie wydaje mi sie zeby cos ci mialo byc, ale najwzniejsze to miec spokojna glowe.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
M@gda
Moderatorka
Co do lozeczka to kupilan na olx uzywke ;d tak samo wozek. Ale z od iorem osobistym zebym mogla obejrzec.M@gda Ty masz kotki w domu, Tobie lekarz sam z siebie kazał badać toksoplazmozę czy go prosiłaś? Ja miałam wcześniej zbadaną, że nieprzebyta i nie choruję. Ale byłam ostatnio u cioci i mnie kot znajda dziabnął pazurkami i się zastanawiam czy panikować, czy odpuścić temat...
Dziewczyny łóżeczka kupowałyście przez internet czy stacjonarnie? Bo nie wiem w jakich sklepach szukać meblowych??
Hej, nie miałam możliwości wcześniej pisać. Powodzenia pozostałym wizytującym, ja już dziś po obu wizytach (u rodzinnej z tymi obrzękami i u diabetologa) i wszystko dobrze póki co, nawet u diabetologa dostałam wskazanie do podjadania owoców między posiłkami ze względu na niskie cukry w ciągu dnia. Tylko kurczę winogrona i banany odpadają, a chodzą za mną już dłuuugo biedronkowe winogrona. Do tego zalecenie buraczków na morfologię i kolejne skierowania na badania.
Tak poza tym to dołączam do mam po ciężkiej nocce. Sąsiedzi z góry mają miesięczne dziecko, które ostatnio cały czas łapie kolki, a nie wiem jak to się dzieje ale jak słuchać płacz to i Piotrek niespokojny się robi. Takim sposobem najpierw rodzina/znajomi nie dają spać do północy, a potem też już nie śpię od 2 w nocy ani minuty przez kopniaki.
Tak poza tym to dołączam do mam po ciężkiej nocce. Sąsiedzi z góry mają miesięczne dziecko, które ostatnio cały czas łapie kolki, a nie wiem jak to się dzieje ale jak słuchać płacz to i Piotrek niespokojny się robi. Takim sposobem najpierw rodzina/znajomi nie dają spać do północy, a potem też już nie śpię od 2 w nocy ani minuty przez kopniaki.
Właśnie ten kotek był znajdą podwórkowym i nie wiem gdzie grzebał łapkami. Zapytam na następnej wizycie o dodatkowe badania. Chyba że można sobie podejść do laboratorium i poprosić bez skierowania? Jaki to wtedy koszt? Chyba, że lekarz rodzinny by mi wypisał skierowanie takie.
Mierzę ten cukier aż drugi dzień i dopiero mnie olśniło... że moim ulubionym śniadaniem, które robię automatem są kanapki z białym serkiem polane trochę miodem... miodem aż sama nie mogę uwierzyć mojemu roztargnieniu. A potem tłukę się w głowę skąd taki skok po godzinie od śniadania.
Mierzę ten cukier aż drugi dzień i dopiero mnie olśniło... że moim ulubionym śniadaniem, które robię automatem są kanapki z białym serkiem polane trochę miodem... miodem aż sama nie mogę uwierzyć mojemu roztargnieniu. A potem tłukę się w głowę skąd taki skok po godzinie od śniadania.
padiq
Fanka BB :)
Ja jestem z łódzkiego, ale w Łodzi jest Mama i ja i Ikea! No tak IKEA!!!
A skąd dokładnie jesteś? Łódź to moje rodzinne miasto. Wyprowadziłam się kilka lat temu , ale nadal mieszkam blisko.
@maggie91 z racji że Ty juz taka przygotowanazwracam się z prośbą czy udostepnilabys listę kosmetyków dla nas i dziecka z której korzystalas. Tak wiem były już tu wrzucane i to niejednokrotnie ale chciałabym dzisiaj zakupić wszystko a spieszę się na szkołę rodzenia. Dziękuję Tej która wrzuci, buuuuziii
M@gda
Moderatorka
Nie wiem czy rodzinny moze wypisac, pewnie tak. Probowalabym. Zawsze robie wiecej badan niz mam skierowanie od lekarza na pakiet bo chodze tez prywatnie i on.wiecej chce. Wiec zawsze doplacam. Nie pamietam ile za toxo, ale nie jakis majatek - mozesz podejsc spytac.Właśnie ten kotek był znajdą podwórkowym i nie wiem gdzie grzebał łapkami. Zapytam na następnej wizycie o dodatkowe badania. Chyba że można sobie podejść do laboratorium i poprosić bez skierowania? Jaki to wtedy koszt? Chyba, że lekarz rodzinny by mi wypisał skierowanie takie.
Zinc
Fanka BB :)
Jestem już po wizycie u diabetolog, mam jeść więcej węglowodanów a jednocześnie bardziej uważać na cukry.. Ech... Jak to zrobić? :/ mówiła że mogę jeść częściej niż co 3h ale w mniejszych ilościach...
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
I kurier dotarł dziś do mnie i leżaczek dostarczył a że ja zielona złożyć nie umiem mąż wróci to będzie składał najważniejsze że wszystko działa
Taki zamówiłam Link do: LEŻACZEK BUJACZEK WIBRACJE MUZYKA 0-18 KG. LAMPKA
Taki zamówiłam Link do: LEŻACZEK BUJACZEK WIBRACJE MUZYKA 0-18 KG. LAMPKA