reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Hej dziewczyny! Jestem nowa na forum, w ciąży jestem pierwszy raz, szukałam jakichś informacji o tym naszym pięknym stanie, bo dla mnie to wszystko nowe, dziwne i nie wszystko ogarniam. W zasadzie termin wg usg genetycznego mam na styczeń, ale z ciekawości zaczęłam przeglądać też Wasze forum, jako bardziej doświadczonych :tak: żeby wiedzieć co mnie czeka :zawstydzona/y:
A zauważyłam, że poruszacie temat słodkiej cukrzycy. Ja po teście z glukozą środkowy wynik miałam wg doktor w górnej granicy więc powinnam trochę monitorować dietę i cukier. No to się przemogłam i badam i się dziabię. I ciągle ten pomiar godzinę po jedzeniu mam wysoki, np dziś 156. Macie jakieś strony z dietą czego unikać? Bo lekarka potraktowała mnie tak z machnięciem ręką, a u mnie cukrzyca w rodzinie hula.:hmm: jakich norm się trzymacie?
ps. jeśli to prywatny teren to może chociaż wiadomość priv mi podeślijcie bo nie chcę się wtryniać na chama:ninja2: jeśli jest tu taka opcja bo nie rozeznałam jeszcze:huh:
Tu w załaczonym dokumencie masz podstawy diety i przykładowe menu:
Link do: Szpital Karowa - Dieta dla ciężarnej chorej na cukrzycę

Jeśli masz ochotę zostań z nami :)

reklama
Dzień dobry dziewczęta :)
Koleżanką wizytującym dziś i walczącym z cukrem życzę powodzenia, ja jestem dziś na liście również ale miałam przełożoną na wczoraj i wyniki są super :)
Ja dziś nockę mam praktycznie nie przespaną, może z dwie godzinki dziś spałam przez ten holter ( przeszkadza i uważać trzeba żeby kabelki się nie odczepiły - chodź i tak się jeden odczepił hi hi ) do tego niunia się kręciła, a o 7.00 musiałam być w przychodni na ściągnięcie go, dziś to chyba padnę wieczorem już o 19 bo w dzień jakoś nie umiem spać :(
Miłego dnia życzę w ten pochmurny dzionek

Ale to tak od początku maluszka chcesz do starszej córki? Ile ona ma lat?
U nas na początku dzidzia będzie z nami w sypialni. Dopiero po kilkunastu miesiącach pomyślimy o jej wyprowadzce .
Nie na początku też będzie z nami w sypialni. A dopiero pewnie gdzieś jak będzie miała pół roku to do pokoju córki ją przyniosę. Starsza ma 5 lat

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się z rana. Dla wszystkich wizytujących niewpisanych- udanych wizyt, oraz dla słodkich mam jak najlepszych wyników i dobrych wizyt u diabetyków.

@basiulka9 mnie diabetolog mówił żeby trochę orzechów zjeść i tak sobie i przechodzi głód.

Miłego dnia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry