reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Witam się cieplutko z wszystkimi wspaniałymi mamusiami :)
u mnie od rana pada :(
Udanych wizyt życzę wszystkim
ja o 8.00 miałam zakładanego holtera więc do jutra do 7.00 muszę się z nim męczyć a na 9.30 miałam diabetologa przełożonego z jutra. Lekarka bardzo zadowolona z moich wyników a ja razem z nią - dziś pozwoliła mi zaszaleć ale z umiarem hi hi hi kolejna wizyta za 3tygodnie
@maggie91 ja karuzele mam i matę też po pierwszym synku ale mata to troszkę później będzie wyciągnięta jak niunia będzie troszkę starsza a karuzela to od razu o ile będzie się jakoś dało ją zamontować do kosza bo łóżeczko będzie troszkę później.
Miłego dnia kochane

Ja już po wizycie. Pan doktor powiedział że wyniki mam świetne. Sama dieta w zupełności wystarczy. Mam nadal kontrolować wyniki . A na wizytę do niego m się umówić jeśli cukier przekroczy 140 i to kilka razy. W przeciwnym wypadku stwierdził że nie widzi takiej potrzeby. Jestem zadowolona. Mam nadzieję że te dobre wyniki się utrzymają.

Super dziewczyny po wizytach u diabetologa!! Tak trzymać!! A powiedzcie mi czy w ogóle zdążali Wam się przekroczyć?? Ja przekroczyłam przez miesiąc dwa razy a raz miałam równe 140 i nie wiem czy się martwić czy takie przekroczenia to nie przekroczenia (do 150).

Ja chyba tylko misia szumisia kupię. A karuzele może później. Tak samo mata.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny! Jestem nowa na forum, w ciąży jestem pierwszy raz, szukałam jakichś informacji o tym naszym pięknym stanie, bo dla mnie to wszystko nowe, dziwne i nie wszystko ogarniam. W zasadzie termin wg usg genetycznego mam na styczeń, ale z ciekawości zaczęłam przeglądać też Wasze forum, jako bardziej doświadczonych :tak: żeby wiedzieć co mnie czeka :zawstydzona/y:
A zauważyłam, że poruszacie temat słodkiej cukrzycy. Ja po teście z glukozą środkowy wynik miałam wg doktor w górnej granicy więc powinnam trochę monitorować dietę i cukier. No to się przemogłam i badam i się dziabię. I ciągle ten pomiar godzinę po jedzeniu mam wysoki, np dziś 156. Macie jakieś strony z dietą czego unikać? Bo lekarka potraktowała mnie tak z machnięciem ręką, a u mnie cukrzyca w rodzinie hula.:hmm: jakich norm się trzymacie?
ps. jeśli to prywatny teren to może chociaż wiadomość priv mi podeślijcie bo nie chcę się wtryniać na chama:ninja2: jeśli jest tu taka opcja bo nie rozeznałam jeszcze:huh:

Super dziewczyny po wizytach u diabetologa!! Tak trzymać!! A powiedzcie mi czy w ogóle zdążali Wam się przekroczyć?? Ja przekroczyłam przez miesiąc dwa razy a raz miałam równe 140 i nie wiem czy się martwić czy takie przekroczenia to nie przekroczenia (do 150).

ja w ciągu 2tyg przekroczyłam 140 (ale max do 146) może z trzy razy ale to z mojej winy (np ryż z sosem słodko-kwaśnym z ananasem zjadłam) tylko ja nie mam cukrzycy ciążowej miałam ciutkę podwyższony cukier po 2h na krzywej i to też minimalnie ale mój gin wolała mnie wysłać do diabetolog chodź inny z takimi wynikami powiedziałby że są dobre. :) a tak jem normalnie jak do tej pory i jest ok :)
wczoraj np. na obiadek robiłam boczniaki wiec panierka i smażenie i cukier po 1h - 113 :)

@Gosik96 też się zastanawiałam na szumisiem ale stwierdziłam że troszkę szkoda kasy a mam karuzele i taka gwiazdkę z melodyjkami a takich szumów jest pełno na necie więc jak będzie trzeba to się puści np. z komórki :)

Hej dziewczyny! Jestem nowa na forum, w ciąży jestem pierwszy raz, szukałam jakichś informacji o tym naszym pięknym stanie, bo dla mnie to wszystko nowe, dziwne i nie wszystko ogarniam. W zasadzie termin wg usg genetycznego mam na styczeń, ale z ciekawości zaczęłam przeglądać też Wasze forum, jako bardziej doświadczonych :tak: żeby wiedzieć co mnie czeka :zawstydzona/y:
A zauważyłam, że poruszacie temat słodkiej cukrzycy. Ja po teście z glukozą środkowy wynik miałam wg doktor w górnej granicy więc powinnam trochę monitorować dietę i cukier. No to się przemogłam i badam i się dziabię. I ciągle ten pomiar godzinę po jedzeniu mam wysoki, np dziś 156. Macie jakieś strony z dietą czego unikać? Bo lekarka potraktowała mnie tak z machnięciem ręką, a u mnie cukrzyca w rodzinie hula.:hmm: jakich norm się trzymacie?
ps. jeśli to prywatny teren to może chociaż wiadomość priv mi podeślijcie bo nie chcę się wtryniać na chama:ninja2: jeśli jest tu taka opcja bo nie rozeznałam jeszcze:huh:

hey :)
Fajnie że dołączyłaś do nas :) witam Cię serdecznie
tu masz zdjęcie jakie są normy
IMG_20171006_094954.jpg

Załączniki

• IMG_20171006_094954.jpg
    IMG_20171006_094954.jpg
    251,2 KB · Wyświetleń: 68

Ja jeszcze nigdy nie miałam wyniku powyżej 140. Jednorazowe przekroczenie to też nie tragedia, dopiero jak się powtarza to sygnał alarmowy.

reklama
Do góry