reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Witam się cieplutko z wszystkimi wspaniałymi mamusiami :)
u mnie od rana pada :(
Udanych wizyt życzę wszystkim
ja o 8.00 miałam zakładanego holtera więc do jutra do 7.00 muszę się z nim męczyć a na 9.30 miałam diabetologa przełożonego z jutra. Lekarka bardzo zadowolona z moich wyników a ja razem z nią - dziś pozwoliła mi zaszaleć ale z umiarem hi hi hi kolejna wizyta za 3tygodnie
@maggie91 ja karuzele mam i matę też po pierwszym synku ale mata to troszkę później będzie wyciągnięta jak niunia będzie troszkę starsza a karuzela to od razu o ile będzie się jakoś dało ją zamontować do kosza bo łóżeczko będzie troszkę później.
Miłego dnia kochane

Ja już po wizycie. Pan doktor powiedział że wyniki mam świetne. Sama dieta w zupełności wystarczy. Mam nadal kontrolować wyniki . A na wizytę do niego m się umówić jeśli cukier przekroczy 140 i to kilka razy. W przeciwnym wypadku stwierdził że nie widzi takiej potrzeby. Jestem zadowolona. Mam nadzieję że te dobre wyniki się utrzymają.

Super dziewczyny po wizytach u diabetologa!! Tak trzymać!! A powiedzcie mi czy w ogóle zdążali Wam się przekroczyć?? Ja przekroczyłam przez miesiąc dwa razy a raz miałam równe 140 i nie wiem czy się martwić czy takie przekroczenia to nie przekroczenia (do 150).

Ja chyba tylko misia szumisia kupię. A karuzele może później. Tak samo mata.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny! Jestem nowa na forum, w ciąży jestem pierwszy raz, szukałam jakichś informacji o tym naszym pięknym stanie, bo dla mnie to wszystko nowe, dziwne i nie wszystko ogarniam. W zasadzie termin wg usg genetycznego mam na styczeń, ale z ciekawości zaczęłam przeglądać też Wasze forum, jako bardziej doświadczonych :tak: żeby wiedzieć co mnie czeka :zawstydzona/y:
A zauważyłam, że poruszacie temat słodkiej cukrzycy. Ja po teście z glukozą środkowy wynik miałam wg doktor w górnej granicy więc powinnam trochę monitorować dietę i cukier. No to się przemogłam i badam i się dziabię. I ciągle ten pomiar godzinę po jedzeniu mam wysoki, np dziś 156. Macie jakieś strony z dietą czego unikać? Bo lekarka potraktowała mnie tak z machnięciem ręką, a u mnie cukrzyca w rodzinie hula.:hmm: jakich norm się trzymacie?
ps. jeśli to prywatny teren to może chociaż wiadomość priv mi podeślijcie bo nie chcę się wtryniać na chama:ninja2: jeśli jest tu taka opcja bo nie rozeznałam jeszcze:huh:

Super dziewczyny po wizytach u diabetologa!! Tak trzymać!! A powiedzcie mi czy w ogóle zdążali Wam się przekroczyć?? Ja przekroczyłam przez miesiąc dwa razy a raz miałam równe 140 i nie wiem czy się martwić czy takie przekroczenia to nie przekroczenia (do 150).

ja w ciągu 2tyg przekroczyłam 140 (ale max do 146) może z trzy razy ale to z mojej winy (np ryż z sosem słodko-kwaśnym z ananasem zjadłam) tylko ja nie mam cukrzycy ciążowej miałam ciutkę podwyższony cukier po 2h na krzywej i to też minimalnie ale mój gin wolała mnie wysłać do diabetolog chodź inny z takimi wynikami powiedziałby że są dobre. :) a tak jem normalnie jak do tej pory i jest ok :)
wczoraj np. na obiadek robiłam boczniaki wiec panierka i smażenie i cukier po 1h - 113 :)

@Gosik96 też się zastanawiałam na szumisiem ale stwierdziłam że troszkę szkoda kasy a mam karuzele i taka gwiazdkę z melodyjkami a takich szumów jest pełno na necie więc jak będzie trzeba to się puści np. z komórki :)

Hej dziewczyny! Jestem nowa na forum, w ciąży jestem pierwszy raz, szukałam jakichś informacji o tym naszym pięknym stanie, bo dla mnie to wszystko nowe, dziwne i nie wszystko ogarniam. W zasadzie termin wg usg genetycznego mam na styczeń, ale z ciekawości zaczęłam przeglądać też Wasze forum, jako bardziej doświadczonych :tak: żeby wiedzieć co mnie czeka :zawstydzona/y:
A zauważyłam, że poruszacie temat słodkiej cukrzycy. Ja po teście z glukozą środkowy wynik miałam wg doktor w górnej granicy więc powinnam trochę monitorować dietę i cukier. No to się przemogłam i badam i się dziabię. I ciągle ten pomiar godzinę po jedzeniu mam wysoki, np dziś 156. Macie jakieś strony z dietą czego unikać? Bo lekarka potraktowała mnie tak z machnięciem ręką, a u mnie cukrzyca w rodzinie hula.:hmm: jakich norm się trzymacie?
ps. jeśli to prywatny teren to może chociaż wiadomość priv mi podeślijcie bo nie chcę się wtryniać na chama:ninja2: jeśli jest tu taka opcja bo nie rozeznałam jeszcze:huh:

hey :)
Fajnie że dołączyłaś do nas :) witam Cię serdecznie
tu masz zdjęcie jakie są normy
IMG_20171006_094954.jpg

Załączniki

• IMG_20171006_094954.jpg
    IMG_20171006_094954.jpg
    251,2 KB · Wyświetleń: 63

Ja jeszcze nigdy nie miałam wyniku powyżej 140. Jednorazowe przekroczenie to też nie tragedia, dopiero jak się powtarza to sygnał alarmowy.

reklama
Do góry