reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Witajcie, byłam wczoraj na warsztatach Bezpieczny Maluch-uffff tyle ludzi ze wciąż krzesła donosili..mówili o prawidłowym zapinaniu dzieci w fotelikch , podróży ciężarnej o karmieniu i pierwsza pomoc dla niemowląt i kobiet w ciąży ogólnie wg mnie warto jakoś pewniej się czuje tym bardziej
że mam taki sam fotelik-utwierdzilo mnie
to w przekonaniu że to dobry wybór :)Ja oczywiście spac nie mogę normalnie bezsenność mnie dopadła, jak usne o
4 to mogłabym później spać do 12 ehhh zalamka :hmm::hmm:kiedy mi się to odmieni o_O
Co to za polecany fotelik??
Kurczaczki, a ja nie mam jak dotrzeć na te warsztaty w Warszawie :( Może uda mi się do Kielc, ale to musiałabym pociągiem jechać, bo nikt mnie nie zawiezie... Tak bardzo polecane, ze aż rozważę :)

reklama
Pochwal się wózkiem i fotelikiem. Na jaki fotelik się zdecydowałaś??
Ja też kupiłam używany wózek, w bardzo dobrym stanie i uważam, że można wyszperać perełki, nie trzeba koniecznie kupować nowych rzeczy. Tak samo zrobiłam z łóżeczkiem - kupiłam śliczne używane za połowę ceny sklepowej Link do: BELLAMY - ŁÓŻECZKO 70X140 GOOD NIGHT - MINT / MIĘTOWE
Wanienki i ja nie mam jeszcze niestety, więc nie pomogę w wyborze. A może któraś z was ma jakieś porady dotyczące wanienek??
Na szkole rodzenia ostatnio było o wanienkach i położna mówiła, że najlepsze są nietaliowane, bez silikonowych wypełnień w środku (bo jest za mało miejsca w nich) i sprawdzić czy tworzywo jest sztywne, bo czasami są za miękkie i się mogą wyginać np jak się uniesie wypełnioną. Czyli w sumie im prościej tym lepiej :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

A jakie macie zdanie na temat bankowania krwi pepowinowej?
Może któraś z obecnych już skorzystała?
Ja jestem jeszcze laikiem pod tym względem i sama niewiem
Małgoś na ciężarowkach, któraś z dziewczyn bankowała krew. U mnie mąż się zastanawia, a położna pozytywnie się o tym wypowiadała, ale bez wielkiego namawiania :)

Super, to może mężowi zakupię. Teraz będzie nowy piekarnik to może szaleć.
Zakwas mówiłaś, że masz od mamy?? Będę musiała popytać po znajomych za jakiś czas czy nie mają odstąpić trochę zakwasu.
Tak, mam zakwas od Mamy, ale w razie czego w tej książce jest bardzo dokładnie opisane dzień po dniu jak zrobić zakwas. Moja mama też z tej książki korzystała :)

Dzień dobry :)
Wczoraj wieczorem miałam lekki kryzys, sama nie wiem dlaczego, płakałam bez powodu, nie chciałam dopuścić do siebie męża, totalnie nie wiem o co mi chodziło... tak jakby wszystko się skumulowalo, ach te hormony. Pierwszy raz miałam coś takiego, aż tak silnego. Widać w trzecim trymestrze bomba hormonalna wraca z podwójną siła :)
Narobilyscie mi smaka na pieczenie tego brownie z cukinii :) może na weekend się szarpne,choć tak jak wcześniej ktoś pisał u mnie też za bardzo nie ma kto później tego jeść. Może zaproszę kogoś na kawe i ciacho :)
@Małgoś86 ja miałam na ten temat wykład w szkole rodzenia, ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam.
Hahaha, ja jak częściej piekłam to zanosiłam do pracy, albo własnie zapraszałam gości, ale że ja mieszkam trochę na zadupiu (zadupia pod Wawą, to nie takie straszne zadupia, ale w porównaniu z samą Warszawą tak to można nazwać ;) ), to gości mam głównie jak jest ładna pogoda :D:D

Współczuje huśtawek hormonalnych :( dobrze, że dziś już wszystko ok. Chociaż mężowi postaraj się wytłumaczyć, że to nie o niego chodziło i nic nie zrobił, bo znając mojego to zachodziłby w głowę, co wczoraj zrobił źle :D

Dzień dobry :)
Wczoraj wieczorem miałam lekki kryzys, sama nie wiem dlaczego, płakałam bez powodu, nie chciałam dopuścić do siebie męża, totalnie nie wiem o co mi chodziło... tak jakby wszystko się skumulowalo, ach te hormony. Pierwszy raz miałam coś takiego, aż tak silnego. Widać w trzecim trymestrze bomba hormonalna wraca z podwójną siła :)
Narobilyscie mi smaka na pieczenie tego brownie z cukinii :) może na weekend się szarpne,choć tak jak wcześniej ktoś pisał u mnie też za bardzo nie ma kto później tego jeść. Może zaproszę kogoś na kawe i ciacho :)
@Małgoś86 ja miałam na ten temat wykład w szkole rodzenia, ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam.

Rozumiem Cię doskonale. Jeszcze jak ma się jakie zmartwienia to już w ogole ciężo sobie poradzić...ehh.

Właśnie też się nad tym zastanawiam. Z tego co patrzyłam to jest to droga inwestycja, a słyszałam opinie, że nie ma pewności co do przechowywania... No sama nie wiem...

Szczerze ja się nie zdecyduję na pobranie krwi pępowinowej zresztą tak jak pisze w tym artykule że i tak ta krew wogole może być nie zdatna do użytku właśnie ze względu obciążenia jakimiś bakteriami lub innymi czynnikami.
Poza tym też wiąże się to z pewnym ryzykiem dla dziedziakow a po trzecie koszt jest masakryczny. To jest każdego indywidualna sprawa ale ja jestem na nie.

Dzień dobry dziewczyny. Ja tak jak z reguły świetnie spałam, tak dzisiaj jakaś masakra. W nocy dopadł mnie stres, że remont mieszkania do którego mamy się wyprowadzić jeszcze nie ruszył, więc w obecnym trzeba zrobić mini remont żeby go przystosować dla dziecka. Teraz jak trzeba wybrać ekipę remontową, mój tata, który cały czas mówił, że nas w tym wesprze finansowo, zaczął się wycofywać że nie może tyle kasy na ten remont przeznaczyć. My nie mamy oszczędności, więc bez wsparcia, to nie damy rady, trzeba by wziąć kredyt. Do tego zaraz będę rozkręcać swój biznes i na starcie też potrzebuję trochę kasy. A jeszcze jak sobie pomyślałam, że poza tym, że dostaliśmy trochę ubranek używanych, to nic nie mamy, to już miałam sen z głowy... Przepraszam za te wywody osobiste, ale na prawdę dopadł mnie totalny stres... :(

Doskonale cię rozumiem Zinc. Ja tez miewam takie noce, że myślę, czy dam ze wszystkim radę...
U nas remont w pełni :D:D Podeśle wam zdjęcie naszej małej masakry w mieszkaniu, a zdjęcie sprzed 2 dni więc już reszta kuchni tez rozkuta :D:D
I ja się martwię, że na remont musiałam wziąć kredyt, że nie zdążymy przed porodem, że to wszystko mnie przerośnie... Zazwyczaj po takiej nocy potrzebuje ze 2 czy 3 dni, żeby dojść do siebie. Kiedyś miałam stany lękowe i to co opisujesz własnie tak wygląda. Oby cie te myśli nie sparaliżowały i partner przekonał cię, że wszystko będzie dobrze.

ja się muszę zabrac za kompletowanie wyprawki, jedziemy jutro z mężem po łóżeczko, wózek wybrany, więc trzeba zamówić. chyba czas na zakupy
Zakupy to ta najprzyjemniejsza część :):) Najgorzej wybieranie - przynajmniej dla mnie.
Jeśli wózek nowy kupujecie to czas zamawiać, bo chyba czas realizacji to ok 2 miesięcy.

reklama
Pochwal się wózkiem i fotelikiem. Na jaki fotelik się zdecydowałaś??
Ja też kupiłam używany wózek, w bardzo dobrym stanie i uważam, że można wyszperać perełki, nie trzeba koniecznie kupować nowych rzeczy. Tak samo zrobiłam z łóżeczkiem - kupiłam śliczne używane za połowę ceny sklepowej Link do: BELLAMY - ŁÓŻECZKO 70X140 GOOD NIGHT - MINT / MIĘTOWE
Wanienki i ja nie mam jeszcze niestety, więc nie pomogę w wyborze. A może któraś z was ma jakieś porady dotyczące wanienek??
Mi kuzynka poleciła wanienke z Ikei i taką też kupiłam. Co prawda nie ma żadnego stojaka ale wydaje mi się w porządku w myśl zasady im prościej tym lepiej. Jak na tą pierwszą wanienke to wygląda w porządku a resztę to będę mogła powiedzieć po pierwszej kąpieli ;)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry