reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziękuję, no właśnie, nie wspomniałam, że tym dzisiejszym badaniem też się w nocy denerwowałam. Nastraszyła mnie diabetolog w środę, że mam przycisnąć lekarza aby na USG dokładnie ocenił czy waga dziecka jest odpowiednia, bo przy ciąży cukrzycowej z tym różnie bywa. I zestresowała mnie, że dzieci w cukrzycy mogą być za duże, ale z kolei jej zdaniem ja za wolno przybieram na wadze... Więc już nie wiem o co chodzi...

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Lekarz poważy, pomierzy dziecko i powie co i jak. Nie martw się na zapas :) Najwyżej będzie cesarka i już, to nie koniec świata.

reklama
Ohohohoho to widzę że nie jestem.sama w tym zamartwianiu się...
Moje myśli głowie zaczynają się od tego jak ja sobie z dwójką dzieci od razu poradzę jak tu kąpać, jak tu karmić...ja będę odydwaj płakać co tu zrobić, sprawy remontowe też mnie przygnębiają remont pokoju do którego mamy się przeprowadzić jeszcze się nie zaczął i zacznie się dopiero koło połowy października jak nie później bo czekamy na okno (5tyg trzeba czekać), teraz wyprawka część rzeczy już mam ale mimo wszystko jeszcze sporo brakuje, a funduszy brak skąd tu na to wszystko wziąć...ale jak się uspokoję to wszystko wraca do normalności i dochodzę do wniosku że na pewno wszystko będzie ok i z wszystkim na czas zdarzymy... :-)

Termin mam ustalony na 15 grudnia, jeśli chodzi o płeć mojego maleństwa to na usg trudno stwierdzić bo zawsze odwraca się plecami, mój lekarz na 60% stwierdził że raczej synuś będzie, więc aby być ostrożną co do wyprawki wybieram kolory uniwersalne :)

Pochwal się wózkiem i fotelikiem. Na jaki fotelik się zdecydowałaś??
Ja też kupiłam używany wózek, w bardzo dobrym stanie i uważam, że można wyszperać perełki, nie trzeba koniecznie kupować nowych rzeczy. Tak samo zrobiłam z łóżeczkiem - kupiłam śliczne używane za połowę ceny sklepowej Link do: BELLAMY - ŁÓŻECZKO 70X140 GOOD NIGHT - MINT / MIĘTOWE
Wanienki i ja nie mam jeszcze niestety, więc nie pomogę w wyborze. A może któraś z was ma jakieś porady dotyczące wanienek??

Gondolka jest duza- nie znam sie az tak ale podobno jedna z najwiekszych. Stelaz aluminiowy latwo sie sklada i odczepia kola- jednym rucham do samochodu. No nie jest to wersja do malego samochodu bo gondolka faktycznie zajmuje sporo miejsca. No ale pomyślałam ze skoro bedzie zima to te wszystkie kocyki zajma sporo miejsca. Dodatkowo wózek bedzie robił za łóżeczko u rodziców wiec tez dobrze zeby starczylo na te pol roku. Kola pompowane i duze w sam raz na snieg. Latwo sie prowadzi ze wzgledu na amortyzatory. Tyle z obserwacji. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu :biggrin2:
_20170922_091802.JPG

Załączniki

• _20170922_091802.JPG
    _20170922_091802.JPG
    600,5 KB · Wyświetleń: 457
Na szkole rodzenia ostatnio było o wanienkach i położna mówiła, że najlepsze są nietaliowane, bez silikonowych wypełnień w środku (bo jest za mało miejsca w nich) i sprawdzić czy tworzywo jest sztywne, bo czasami są za miękkie i się mogą wyginać np jak się uniesie wypełnioną. Czyli w sumie im prościej tym lepiej :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Ok, takich będę szukać w takim razie :) A jak ze stelażem, jaki powinien być, żeby był stabilny??

Szczerze ja się nie zdecyduję na pobranie krwi pępowinowej zresztą tak jak pisze w tym artykule że i tak ta krew wogole może być nie zdatna do użytku właśnie ze względu obciążenia jakimiś bakteriami lub innymi czynnikami.
Poza tym też wiąże się to z pewnym ryzykiem dla dziedziakow a po trzecie koszt jest masakryczny. To jest każdego indywidualna sprawa ale ja jestem na nie.
A my nadal myślimy, bo to jednak inwestycja w przyszłość, jeśli nawet nie tego dziecka to kolejnego (a zamierzam mieć więcej dzieci :D ), czy w naszą. Oczywiście nie namawiam na nic, ale póki co jesteśmy bardziej w stronę tak.

Hey mamusie : ) podczytuje Was ale nie udzielam się jakos [emoji57] po raz drugi zostanę mamą w grudniu przed samymi świetami tzn 23.12[emoji846] do tej pory lekarze nie sa jednomyślni co do szkraba w moim brzuszku

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Super, to może mężowi zakupię. Teraz będzie nowy piekarnik to może szaleć.
Zakwas mówiłaś, że masz od mamy?? Będę musiała popytać po znajomych za jakiś czas czy nie mają odstąpić trochę zakwasu.
Zakwas można zrobić samodzielnie z mąki żytniej. W necie są przepisy.

Termin mam ustalony na 15 grudnia, jeśli chodzi o płeć mojego maleństwa to na usg trudno stwierdzić bo zawsze odwraca się plecami, mój lekarz na 60% stwierdził że raczej synuś będzie, więc aby być ostrożną co do wyprawki wybieram kolory uniwersalne :)
Wstydniś mały, może na usg III trymestru już się upewnicie :)
Czyli biele, szarości, błękit, mięta :):)
Ja wczoraj zrobiłam pranie, po ilości różu na suszarce nikt nie miałby wątpliwości, że to dziewczynka :D:D A założenie było, ze nie wszystko będzie różowe :D:D

Wpisze cię do nas do kalendarza, co ty na to?? Wpisałabym cię z terminem porodu i wizyt, tylko musiałabyś mi podać kiedy się wybierasz :)

reklama
Dzien dobry dziewczyny powodzenia wizytujacym. Ja dzis dzien w łóżku leń mega a pogoda masakryczna wiec ksiażka gazeta tv i leżenie☺. Ja też sie martwie co to bedzie jak sobie poradzimy zwłaszcza finansowo bo bedziemy musieli zrobić remont w naszym nowym lokum bo narazie mieszkamy z moja mama i ciasno bedzie jak sie dzidzia urodzi. Ale maz mi powtarza ze damy rade to staram sie go słuchać

Do góry