reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

I ja 13 grudnia :) zobaczymy kiedy ostatecznie nam sie uda urodzic :)

Dzieci do nas przyjda jak beda gotowe :)

M@rcysia, Marlena, Gagatka jak przygotowania do przyjscia maluchow?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Powoli zbieram rzeczy. Pomysl byl taki zeby nie wszystko na raz kupowac. Zaczęłam od najtrudniejszych tematow. Wózek i fotelik do auta. Jako ze oszczędności - póki co wózek używany. Ale juz mam wybrany drugi nowy. Ale to wiosna :rofl2: Dużo jeżdżę samochodem i czuję że to sie raczej nie zmieni. duzo czasu poświęciłem na wybranie fotelika. Lozeczko dostalam razem z kompletem ubranek dla chlopca
..:surprised: zostaje wanienka z kosmetykami ;) i torba do szpitala. Ale to juz zupelny kosmos :baffled: no i gadzety! :laugh2:

reklama
Misianka, ale ty masz przejścia... jak nie urok to .... jak nie choroba to ból zęba - współczuję.
Przykro mi z powodu męża, lepiej być z nim na wizycie, ale czasami się nie da :(
No niestety a do tego mnie przewiało mam stan podgorączkowy odwołuje wizytę z soboty bo sama do Katowic jechać nie będę po dzisiejszych przygodach nie ryzykuję bo nawet wannie spędziłam godzinne aby odprężyć się bo tak mnie bolał dół że aż ryczałam nawet mąż kazał dzwonić na pogotowie jemu to się łatwo mówi a jestem ciekawa co ja miałam z dziećmi zrobić poleżałam i jak na razie troszeczkę lepiej

Książkę o chlebie masz... Moj maz szukal kiedys fajnej bo on piekl kiedys chleb. Jak sie przeprowadzilismy to piekarnik byl slaby, a czekalismy na remont zeby wymienic wszystko.No wiec remont jest i piekarnik bedzie nowy wiec moze ksiazke bym mu kupila... pokecasz?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak ta książka jest na prawdę dobra :) pozwala na zaznajomienie się z tematem od całkowitych podstaw a jednocześnie można poznać przepisy bardzo zaawansowane. [emoji5]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie, byłam wczoraj na warsztatach Bezpieczny Maluch-uffff tyle ludzi ze wciąż krzesła donosili..mówili o prawidłowym zapinaniu dzieci w fotelikch , podróży ciężarnej o karmieniu i pierwsza pomoc dla niemowląt i kobiet w ciąży ogólnie wg mnie warto jakoś pewniej się czuje tym bardziej
że mam taki sam fotelik-utwierdzilo mnie
to w przekonaniu że to dobry wybór :)Ja oczywiście spac nie mogę normalnie bezsenność mnie dopadła, jak usne o
4 to mogłabym później spać do 12 ehhh zalamka :hmm::hmm:kiedy mi się to odmieni o_O

A jakie macie zdanie na temat bankowania krwi pepowinowej?
Może któraś z obecnych już skorzystała?
Ja jestem jeszcze laikiem pod tym względem i sama niewiem

Dzień dobry :)
Wczoraj wieczorem miałam lekki kryzys, sama nie wiem dlaczego, płakałam bez powodu, nie chciałam dopuścić do siebie męża, totalnie nie wiem o co mi chodziło... tak jakby wszystko się skumulowalo, ach te hormony. Pierwszy raz miałam coś takiego, aż tak silnego. Widać w trzecim trymestrze bomba hormonalna wraca z podwójną siła :)
Narobilyscie mi smaka na pieczenie tego brownie z cukinii :) może na weekend się szarpne,choć tak jak wcześniej ktoś pisał u mnie też za bardzo nie ma kto później tego jeść. Może zaproszę kogoś na kawe i ciacho :)
@Małgoś86 ja miałam na ten temat wykład w szkole rodzenia, ale jeszcze się nad tym nie zastanawiałam.

A jakie macie zdanie na temat bankowania krwi pepowinowej?
Może któraś z obecnych już skorzystała?
Ja jestem jeszcze laikiem pod tym względem i sama niewiem

Możesz poczytać...ciekawy artykuł może pomoże podjąć Ci decyzję.
Link do: Krew pępowinowa 6 prawd, o których nikt nie mówi. - Mama Lekarz

Bratowa przy pierwszym dziecku oddała krew do banku, bardzo dużo pieniędzy ja to kosztowało, po czym później się okazało że ta krew jest nie zdatna do użytku bo niestety były w niej bakterie. Przy drugim dziecku już się nie zdecydowali na pobranie krwi pępowinowej.

Ostatnia edycja:
Możesz poczytać...ciekawy artykuł może pomoże podjąć Ci decyzję.
Link do: Krew pępowinowa 6 prawd, o których nikt nie mówi. - Mama Lekarz

Bratowa przy pierwszym dziecku oddała krew do banku, bardzo dużo pieniędzy ja to kosztowało, po czym później się okazało że ta krew jest nie zdatna do użytku bo niestety były w niej bakterie. Przy drugim dziecku już się nie zdecydowali na pobranie krwi pępowinowej.
Właśnie też się nad tym zastanawiam. Z tego co patrzyłam to jest to droga inwestycja, a słyszałam opinie, że nie ma pewności co do przechowywania... No sama nie wiem...

reklama
Dzień dobry dziewczyny. Ja tak jak z reguły świetnie spałam, tak dzisiaj jakaś masakra. W nocy dopadł mnie stres, że remont mieszkania do którego mamy się wyprowadzić jeszcze nie ruszył, więc w obecnym trzeba zrobić mini remont żeby go przystosować dla dziecka. Teraz jak trzeba wybrać ekipę remontową, mój tata, który cały czas mówił, że nas w tym wesprze finansowo, zaczął się wycofywać że nie może tyle kasy na ten remont przeznaczyć. My nie mamy oszczędności, więc bez wsparcia, to nie damy rady, trzeba by wziąć kredyt. Do tego zaraz będę rozkręcać swój biznes i na starcie też potrzebuję trochę kasy. A jeszcze jak sobie pomyślałam, że poza tym, że dostaliśmy trochę ubranek używanych, to nic nie mamy, to już miałam sen z głowy... Przepraszam za te wywody osobiste, ale na prawdę dopadł mnie totalny stres... :(

Do góry