reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Hej dziewczyny
Ja dziś ledwo żyję cała noc nie spałam bo mnie ból zęba dopadł a najgorsze było to że nie miałam nic przeciw bólowego w domu co mi wolno i z tego ból wzięłam METAFEN niby na paracetamolu jest a i tak nic to nie dało i rano szukałam dentysty który mnie przyjmie. A jak wróciłam do domu do pół dnia przespałam dobrze że obiad wczorajszy miałam bo by dzieci głodne były.
A najlepsze jest to że mój mąż jutro nie zjedzie i w sobotę jadę sama na badania super po prostu :(

Uciekam położyć się bo ledwo żyję dziś

Widzę że nie jedyna mam termin na 13 grudnia :-) mój dzidziuś tydzień temu na wizycie miał już 1300g, wiec wydaje mi sie duży :-D
To moja pierwsza ciąża, mimo cukrzycy i anemii znoszę ja naprawdę bardzo dobrze, nawet brzucha specjalnie dużego nie mam :p
Czy możecie mi coś powiedzieć na temat szkół rodzenia? Dokładniej, czy warto?

Widzę że nie jedyna mam termin na 13 grudnia :-) mój dzidziuś tydzień temu na wizycie miał już 1300g, wiec wydaje mi sie duży :-D
To moja pierwsza ciąża, mimo cukrzycy i anemii znoszę ja naprawdę bardzo dobrze, nawet brzucha specjalnie dużego nie mam :p
ja mam termin na 12.12, mój w poniedziałek ważył około 1220g.
Do szkoły rodzenia chodzimy z mężem, uważam że warto, bo pozwala oswoić się z niewiedzą

Ja chodzę do szkoły rodzenia. To chyba zależy czego chcesz się tam dowiedzieć i nauczyć. U mnie w rodzinie na dobrą sprawę 20 lat nie było małego dziecka (nie liczę mojej chrześnicy, z którą rzadko się widuję) i w sumie nie wiem nic o ciąży, o karmieniu, o pielęgnacji dziecka...
Być może mówią sprawy oczywiste, ale dla mnie nie tak bardzo. Np. nawet jeśli planujesz karmić piersią weź butelkę do szpitala, bo może się przydać jakby sie np okazało, że masz mało pokarmu, albo dziecko straci więcej na wadze po porodzie niż ileśtam%. Co prawda w szpitalu są gotowe mieszanki już w buleteczkach z jednorazowymi smokami, ale lepiej dać dziecku już "docelową" butelkę jak najbardziej zbliżoną budową do piersi matki.

Hej dziewczyny
Ja dziś ledwo żyję cała noc nie spałam bo mnie ból zęba dopadł a najgorsze było to że nie miałam nic przeciw bólowego w domu co mi wolno i z tego ból wzięłam METAFEN niby na paracetamolu jest a i tak nic to nie dało i rano szukałam dentysty który mnie przyjmie. A jak wróciłam do domu do pół dnia przespałam dobrze że obiad wczorajszy miałam bo by dzieci głodne były.
A najlepsze jest to że mój mąż jutro nie zjedzie i w sobotę jadę sama na badania super po prostu :(

Misianka, ale ty masz przejścia... jak nie urok to .... jak nie choroba to ból zęba - współczuję.
Przykro mi z powodu męża, lepiej być z nim na wizycie, ale czasami się nie da :(

Hej dziewczyny

Współczuję tych przebojów z zębem. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej.
Szkoda że mąż nie będzie ci mógł towarzyszyć podczas badań.

reklama
Cześć dziewczyny,
Ja się ostatnio mało udzielam ale ogarniam różne sprawy na raz i brakuje mi czasu. Mam nadzieje ze u Was I waszych maleństw wszystko ok.
chyba zaczęła się u mnie zgaga bleee.
Dodatkowo odebrałam wyniki badań glukoza na czczo 83, po 1h 141 a po 2h 84.
Miałam jeszcze robiony rozmaz krwi obwodowej. czy któraś z Was może mi coś na ten temat powiedzieć ??

Do góry