reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Halllo co tu taka cisza ????????
No właśnie co tu taka cisza???

@Gosik96 ciekawe z tymi ogórkami, ja właśnie zjadłam kapustę kiszoną, ciekawe jaki wynik po niej będzie. Taką miałam na nią ochotę że aż mi się uszy trzęsły! [emoji5] Jak wychodzę to staram się brać ze zobą coś do pudełka np mleko owsiane z płatkami orkiszowymi, orzechami, morwą, jakieś owoce czasem do tego. Staram się trzymać godzin ale nie aż do takiego stresu, pamiętaj że stres też podnosi cukier [emoji6]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Zobacz załącznik 823007
Melduję się po wizycie. Synek waży 1103g zdrowiutki chlopak. Jak narazie ułożony jest główka do góry,ale ma jeszcze czas i miejsce żeby się przekręcić. Wstydzioch mały za każdym razem zasłania się rączkami, i lekarz poraz kolejny powiedział że to będzie mały akrobata,bo nóżki trzyma za główka. Nie wiem jak to robi ale skoro mu tak wygodnie to niech tak bedzie. Wizyty teraz będę miała co 2 tyg. Ktg ok
Alez ladny noseczek. Sliczna dzidzia bedzie :)
Co do nozek, tomoze mu sie i po.porodzie zdarzyc takie pozycje.przyjmowac... niech tylko troche sprawnosci zalapie :)

Super, ze z dzieckiem.wszystko ok.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do wizyt to już od lekarza zależy jak zadecyduje ja tam jeszcze nie wiem ile jeszcze razy będę u swojego gin tylko ostatnio się dowiedziałam że mój doktorek dalej jest na oddziele bo myślałam że odszedł

IMG_3886.PNG
@Marti92 ja myślałam jeszcze o takim małym regale z trzema lub czterema koszykami wiklinowymi, np. w Jysku są takie. Żeby postawić ten regał obok łóżeczka w naszej sypialni. Jest mniej więcej wysokości takiej jak łóżeczko. Można schować tam do tych koszyków najpotrzebniejsze rzeczy a na nim postawić rzeczy niezbędne np. wodę do przebywania itp. Co myślicie? Teraz kosztuje 170zł za regał z trzema koszami. Chodzę już z zamiarem kupna kilka dni, ale nie mogę się zdecydować. W sumie czego wymagam, jak dwa tygodnie wzór zwykłego kocyka z minky na allegro wybieram....
Jaki regal ? Czy chodzi ci moze o to ? Ja mam takie,bielizne tam trzymam,stoi koło łóżka,ale to jest takie małe raczej na drobiazgi właśnie.
A ja mam to samo z decydowaniem,nic nie mogę zdecydować ani na ten rożek,ani jakie pieluchy Uh

Załączniki

• IMG_3886.PNG
    IMG_3886.PNG
    118,2 KB · Wyświetleń: 389
Ja mam to samo. Wczoraj na kolacje do kanapki zjadłam kalarepkę i wynik 129 a rano 94, a norma na czczo do 95 [emoji15] to napewno ta kalarepka tak podziałała!!

Takie głupie rzeczy potrafią mi podnieść. Ale zauwazylam ze ogórki gruntowe mi obniżają jak jem je do śniadania czy kolacji.
A jak sobie radzisz jak gdzieś wychodzisz. Ja właśnie byłam na mieście i w korku utkwiłam i aż się popłakałam w aucie bo 45 min spóźnienia miałam z podwieczorkiem Ehh
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kalarepka to samo zlo... Tak jak lód (wieczny żarcik mojego męża):
Wódka z lodem szkodzi na nerki, run z lodem szkodzi na wątrobę, whisky z lodem szkodzi na serce, cola z lodem niszczy zęby - ten lód szkodzi na wszystko!! ;)

A ja grzeszę dziewczyny... Tak mi się zachciało makaronu z mięsem mielonym i dynia, więc poleciałam do sklepu i pół wieczoru gotowałam i ... jem. Jen na noc makaron :D:D Ale jaki on jest dooobry
niesamowicie :D:D

reklama
Zobacz załącznik 823041
Jaki regal ? Czy chodzi ci moze o to ? Ja mam takie,bielizne tam trzymam,stoi koło łóżka,ale to jest takie małe raczej na drobiazgi właśnie.
A ja mam to samo z decydowaniem,nic nie mogę zdecydować ani na ten rożek,ani jakie pieluchy Uh
Fajne to jest. Nie wiem, czy będzie pasowało do mojej ostatecznej wizji, ale podoba mi się.

Do góry