reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Dzień dobry.
Dla wizytujących powodzenia, dla tych co do diabetologa- dobrych wyników i mało rygorystycznej diety [emoji5]

@Zinc a czemu manny nie można, spróbuj trochę i zobaczysz czy nie wywali cukru. Oczywiście bez dodatków ta manna ale z cynamonem i jabłkiem jak najbardziej.

Ja kupiłam dwie pary legginsów i chodzę codziennie. Bardzo wygodne i to chyba będą te same co ja mam. U nas te rzeczy były w tamtym tygodniu. Wszystkie te rzeczy rewelacja. Ładne, spokoje kolory i super materiał.
Ręczniki kupowałam w ikea.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzień dobry.
Dla wizytujących powodzenia, dla tych co do diabetologa- dobrych wyników i mało rygorystycznej diety [emoji5]

@Zinc a czemu manny nie można, spróbuj trochę i zobaczysz czy nie wywali cukru. Oczywiście bez dodatków ta manna ale z cynamonem i jabłkiem jak najbardziej.

Ja kupiłam dwie pary legginsów i chodzę codziennie. Bardzo wygodne i to chyba będą te same co ja mam. U nas te rzeczy były w tamtym tygodniu. Wszystkie te rzeczy rewelacja. Ładne, spokoje kolory i super materiał.
Ręczniki kupowałam w ikea.

Manny niestety nie można bo ma wysoki indeks glikemiczny, jest z mąki pszennej, do tego przetworzonej, pytałam diabetologa i sprawdzałam też w tabelach w necie, niestety... [emoji20]

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app

Miłego dnia dziewczyny.
Izabela90,Zinc udanych wizyt.
Ja jestem ciekawa co mi diabetolog powie. Odkąd odebrałam wyniki staram się jeść dietetycznie. Mam nadzieję że sama dieta da radę.

Mój syn też chory. Niby przeziębienie ale wymiotuje też. Mam nadzieję że ja nic od niego nie złapię.

U mnie na obiad pomidorówka.
Chrzcin nie będzie.
Materacyk mamy lateksowy z takimi nakładkami z kokosa i gryki.

Dzisiaj jedziemy po wanienkę i ręczniki.
Śliczne są te ciuszki w Lidlu . Spróbuje coś w niedzielę upolować.

Magda masz talent , cudne te kocyki.

Zdrówka dla chorowitków.

Witam Was dziewczynki :)
u mnie dziś na obiadek zupa serowa i spaghetti :)
odnośnie kombinezonów mam już trzy a zastanawiam się jeszcze nad jednym ale jak piszecie to chyba sobie odpuszczę
@Millo ja przez to okrucieństwo chodzić nie umiem ;(, a przez kaszel mi krwawi ;( oby się schowało
ja dziś po paru tygodniach zakończyłam leczyć swe ząbki i w końcu mam z nimi porządek :)
wczoraj robiłam krzywą cukrową i hba ,mam wyniki ale do jutra muszę czekać na wizytę kontrolną u swego doktorka a nie umiem z nich nic wyczytać :( no trudno ale do tej pory wszystkie wyniki miałam rewelacyjne i oby tym razem było tak samo nie chce się martwić na zapas
Życzę Wam miłego dzionka i super wizyt

Manny niestety nie można bo ma wysoki indeks glikemiczny, jest z mąki pszennej, do tego przetworzonej, pytałam diabetologa i sprawdzałam też w tabelach w necie, niestety... [emoji20]

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app

Ja bym poszła do jakiegoś sklepu bio i napewno maja jakaś z lepszym indeksem. Mnie diabetolog powiedział ze gluten nie jest taki zły najgorzej cukier. Wiadomo pieczywo jem ciemne ale jak kupuje produktu to patrze na cukry najbardziej. Ostatnio jadłam takie ptysie malutkie jak do zupy się daje i cukier super a pol paczki zjadłam i była tam maka ale zero ciotunia wyszło Ok. Najlepiej tez mieszać ja jem budyn czekoladowy i słodzę go łyżeczkę i zagryzam waza i cukier super 115 wiec jem co drugi dzień budyn bo uwielbiam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przez Was kupiłam kaszę manna w Lidlu i zaraz będę jeść :D
Dziewczyny jak rozwiazujecie sprawę żeby mieć wszystko pod ręka przy łóżeczku? Kupujecie organizery takie wiszące materiałowe?

Ja bym poszła do jakiegoś sklepu bio i napewno maja jakaś z lepszym indeksem. Mnie diabetolog powiedział ze gluten nie jest taki zły najgorzej cukier. Wiadomo pieczywo jem ciemne ale jak kupuje produktu to patrze na cukry najbardziej. Ostatnio jadłam takie ptysie malutkie jak do zupy się daje i cukier super a pol paczki zjadłam i była tam maka ale zero ciotunia wyszło Ok. Najlepiej tez mieszać ja jem budyn czekoladowy i słodzę go łyżeczkę i zagryzam waza i cukier super 115 wiec jem co drugi dzień budyn bo uwielbiam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To dobrze że masz po tym takie dobre wyniki, znaczy że jesteś jednak mało wrażliwa na cukier, bo biała mąka w diecie cukrzycowej jest wykluczona. I zgadzam się że gluten nie ma tu znaczenia [emoji6]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie przeczytałam jak słownik zmienił mi słowo cukier [emoji15] pewnie zrobiłam błąd i jakaś ciotunie znalazł [emoji23][emoji23] ale wiadomo o co chodzi.

Hmm to może spróbuj ciutkę i zobaczysz. Trzymam kciuki. To ze na jednych maka działa znaczy ze nie musi na każdego.
Ja generalnie mam takie dni ze jakbym dorwała torcik beżowy to zjadłabym cały i aż mi się płakać chce bo tak mnie ciągnie na słodkie. Wiem ze nie mogę i nie jem ale ja byłam nałogowcem i teraz czuje się jak na detoksie [emoji87][emoji85]

Do góry