reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

@M@gda myślę, że gaz rozweselający się wlicza do naturalnych sposobów łagodzenia bólu ;) wydaje mi się, że piszą to aby nikt się przypadkiem nie nastawiał na poważniejsze środki znieczulające ;). Ale jeszcze się dopytam dokładnie ;). Koleżanka mi mówiła, że jej gaz pomógł przy zszywaniu, bo tego się najbardziej bała, a dzięki niemu wyluzowała :).
Kocyki są super ;). Na pewno już pytałam ;), ale już nie pamiętam. Z jakiej włóczki robiłaś kocyki?

@Millo super, że jest poprawa w samopoczuciu ;)! Teraz będzie już tylko lepiej ;).

@Lake882 oh nie, to już czas przepakowania garderoby.. Jak ja nie lubię tego robić, ale chyba faktycznie czas wyciągnąć już cieplejsze ciuchy ;).

My w końcu podjęliśmy decyzję co robimy z miejscem na ciuszki dla małej ;). Kupujemy normalną komodę i ciuszki będziemy trzymać w jej przyszłym pokoiku ;). A w sypialni stanie taki najzwyklejszy stojak na przewijak z ikei..

@maja1987 dużo zdrowia! Wow jaka pokaźna sterta ciuchów ;).

@misianka ja myślałam o chrzcinach na wiosnę ;) jak będzie troszkę cieplej. I najlepiej w sobotę, aby rodzina męża mogła na spokojnie przyjechać ;), bez pośpiechu..

@maggie91 super, że zabawa udana ;). Jak dojdzie przesyłka to pochwal się co tam ciekawego zamówiłaś ;).

Tak straszycie zimą, a ja dalej walczę ze sobą co zrobić w temacie kombinezonu dla małej ;). Najchętniej kupiłabym 3 rodzaje w różnych rozmiarach by było ok w każdym możliwym terminie pojawienia się zimy (bo przecież między listopadem, a kwietniem dziecko zdąży "trochę" urosnąć ;) )

@chucherko z lidlami bywa tak, że poprzedniego dnia przed samym zamknięciem rzeczy są już wyłożone ;). W moim lidlu tak jest, więc ja jak już to wybiorę się w niedzielę przed zamknięciem by coś upolować ;). Chociaż poprzednio byłam zaskoczona poranną kulturką przy koszach, bo panie sobie podawały wszystko i każdy kupił co chciał.
Super, że po wizycie wszystko ok ;).

@bea25ta dość dziwne, że nie zareagował na taką krótką szyjkę.. Mimo wszystko polecam Ci trochę poleżeć i poodpoczywać ;).

@Maglik ja planuję kupić lateks, albo lateks z kokosem.. Jeszcze się nie zdecydowałam..

Życzę wszystkim dużo zdrowia ;)!
Widzę, że pojawił się wątek czerwcowych mam 2018 ;) a dopiero co zaczynałyśmy robić testy :D

reklama
Dziewczyny życzę Wam spokojnej nocy.
Jutro wstaję mega wcześnie i prawie cały dzień spędzę na Karowej, najpierw do 14tej mam mieć szkolenia z diabetologiem i badania, a potem kolejne zajęcia ze szkoły rodzenia. Mam nadzieję że nie usnę w połowie dnia... Zastanawiałam się czy w ogóle jechać jeszcze na tą Karową do diabetologa bo już byłam w Enelmedzie, ale stwierdziłam że może czegoś nowego się dowiem, bo tam ponoć mają specjalny program dla cukrzycowych mam, zobaczymy.

Bardzo ciekawe rzeczy piszecie o ubrankach, rożkach, materacykach itd. Zapamiętuję sobie, ale się nie udzielam, bo ja jestem na maksa do tyłu na razie z zakupami. Mam tyle co dostałam. Dopiero będę przygotowywać sobie listę.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry wychodzi na to że ostatnia się położyłam spać i pierwsza wstałam :) życzę więc Wam wszystkim miłego dnia i udanych wizyt, tym które mają :-*

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-09-19 Izabela90 wizyta kontrolna +usg
2017-09-19 padiq diabetolog
2017-09-19 Zinc diabetolog

2017-09-20 chucherko wizyta kontrolna
2017-09-20 Karolicia1992 wizyta kontrolna
2017-09-21 Marti92 Wizyta,USG
2017-09-22 Angella210 wizyta kontrolna
2017-09-22 Zinc USG III trymestr, 30tc
2017-09-25 Zinc wizyta kontrolna
2017-09-25 Gosik86 Wizyta kontrolna, usg
2017-09-26 basiulka9 wizyta kontrolna
2017-09-26 padiq wizyta kontrolna
2017-09-27 olioli wizyta kontrolna
2017-09-27 chucherko USG
2017-09-28 Marti92 Wizyta u położnej
2017-09-28 misianka wizyta kontrolna
2017-09-29 tusiaczzek1988 wizyta kontrolna +usg 28t4d
2017-09-29 Lake882 wizyta kontrolna
2017-10-04 chucherko wizyta kontrolna
2017-10-05 Maglik USG III trymestru
2017-10-05 maggie91 wizyta kontrolna
2017-10-18 Mikado93 wizyta kontrolna
2017-11-17 Mikado93 wizyta kontrolna

Oczekujemy na:
2017-11-26 Małgoś86 chłopiec - Janek
2017-11-26 maggie91 dziewczynka: Lena
2017-11-29 Karolcia90 dziewczynka
2017-12-01 pieszczoszka1988
2017-12-01 [ b] Karolcia1992 [/b] chlopiec - Antoś
2017-12-08 Mikado93 chłopiec - Piotruś
2017-11-27 Maja1987 dziewczynka - Hania
2017-12-10 kosa1212 dziewczynka - Nela
2017-12-11 Izabela90 chlopiec: Fabian
2017-12-12 chucherko chłopiec: Krzyś
2017-12-12 tusiaczzek1988 dwóch chłopaków ? i ?
2017-12-13 M@gda dziewczynka: Żywia
2017-12-13 Marti92 dwie dziewczynki: Sara i Amina
2017-12-15 misianka dziewczynka
2017-12-18 evela.8585 dziewczynka: Amelia
2017-12-21 basiulka9 chłopiec
2017-12-21 padiq dziewczynka - Wiktoria Lena
2017-12-24 allime chłopiec: Jaś
2017-12-26 Maglik chłopiec
2017-12-27 Lake882 dziewczynka- Nadia
2017-12-28 Martyska30 dziewczynka

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - gdzie go szukać i jak obsługiwać znjadziesz instrukcję :)

@Izabela90 - Udanej wizyty i szczęśliwych wiadomości na usg - koniecznie daj nam znać, jak po wizycie :)
Dziś diabetolog rządzi :) @padiq @Zinc trzymajcie się dziewczyny - oby restrykcje żywieniowe były jak najmniejsze, a mierzenie cukrów jak najmniej uciążliwe :)

Witam z rana!

Dziś u mnie zapowiada się ładny dzień - ja też planuje dziś prania. Zaczęłam od płaszcza. Rozważałam oddanie płaszcza z grzebka do pralni, ale jakoś... nie kalkulowało mi się to i płaszcz za dychę wsadziłam do pralki :)

Maja masz rację, co do dziecięcych ubranek, najlepiej uprać 56/62/68 rozmiary, resztę jeszcze zdążę uprać.

@Izabela90 - miłego podglądania na USG :-)
@Zinc, @padiq - satysfakcjonujących wizyt u diabetologow!
Trzymam kciuki, dajcie znać koniecznie po wizytach :)
Wczoraj Lena cały dzień leniuchowala i bardzo mało ja czułam, dziś natomiast od rana szaleje więc zaczęłam dzień z uśmiechem :) czytałam, że 31tydz faktycznie może przynieść już mniej ruchów, bardziej wywazonych, mniej chaotycznych.
U mnie dziś też na razie ani jednej chmurki na niebie więc czym prędzej wstawiam kolejne prania (choć wczoraj był też dzień pod tym znakiem :D). Co na obiad?!

reklama
@Izabela90 - Udanej wizyty i szczęśliwych wiadomości na usg - koniecznie daj nam znać, jak po wizycie :)
Dziś diabetolog rządzi :) @padiq @Zinc trzymajcie się dziewczyny - oby restrykcje żywieniowe były jak najmniejsze, a mierzenie cukrów jak najmniej uciążliwe :)
Oczywiście że dam znać po wizycie. Zjem śniadanko i zaraz się będę szykować.

Do góry